Voor velen is Project Ara wellicht onbekend, maar het is een uniek project waar Google zich afgelopen jaren al intensief voor heeft ingezet. De bedoeling is dat er uiteindelijk modulaire smartphones gaan komen die mensen zelf samen kunnen stellen. De proef start dit jaar en zal enkel beschikbaar zijn voor de inwoners van Puerto Rico.

Project Ara

Vooralsnog verkeert Project Ara in de testfase en zo dus ook de smartphones. Met de test in Puerto Rico wil Google vooral kijken hoe consumenten reageren op deze nieuwe manier van smartphones aanbieden. Uiteindelijk bestaat een smartphone uit een skelet. Hierbij kunnen fabrikanten zelf modules gaan verkopen, zoals chips, geheugen of een camera. Deze modules moeten dan beschikbaar gaan komen in een soort van Play Store. Het samenstellen en upgraden van een dergelijke smartphone zal altijd op eigen initiatief zijn van de consument. Je kunt het dus zelf als eindgebruiker zo gek maken als dat je zelf wil.

De keuze voor Puerto Rico is volgens Google een hele bewuste keuze. Er zijn momenteel ruim drie miljoen telefoons daar in omloop en de variatie tussen goedkopse telefoons en high-end smartphones is immens. Daarnaast is 75% van het internetverkeer verkregen door mobiel surfgedrag. Wanneer de test werkelijk start is nog onbekend, maar het zal zeker geen maanden meer gaan duren.

Paul Herps

Paul Herps

Een groot liefhebber van smartphones en tablets! Ik probeer altijd de laatste technieken uit en schrijf graag over de laatste trends op het gebied van smartphones en tablets.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *