Het Europees parlement heeft gisteren voorkomen dat providers beperkingen mogen opleggen aan de gebruikte software op mobiele telefoons.

Dit houdt in dat ook T-Mobile geen poot heeft om op te staan, inzake hun verbod van Skype op mobiele telefoons. Providers willen nogal eens hun netwerk op slot doen, zodat er geen of beperkt gebruik kan worden gemaakt van Voip applicaties. Uiteraard met het doel om geen omzet mis te lopen. Het bellen via deze applicaties is namelijk een stuk voordeliger.

Gister is echter door het Europees parlement besloten dat providers dit recht niet hebben. Consumenten moeten zelf kunnen bepalen van welke software zij gebruik maken. Wil een provider nu bepaalde programma’s voor consumenten blokkeren, dan moet hier eerst een gerechterlijk bevel voor zijn. Dit kan bijvoorbeeld wanneer een consument misbruik maakt van het netwerk of op een andere manier in overtreding is.

Het wetsvoorstel van de providers om blokkades te mogen opleggen van het gebruik van bepaalde software, was een ernstige schending van de privacy. Vandaar dat het Europees parlement heeft besloten om het wetsvoorstel te verwerpen. Voorlopig kunnen de providers ons dus niets maken en bepalen we zelf wat we met onze mobieltjes wel of niet doen.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.