De strijd is weer gewonnen door Dev-Team die ook de nieuwste iPhone OS versie 3.1.2 hebben weten te kraken. Het wordt wel steeds lastiger lijkt het en er zitten risico’s aan vast.

Schermafbeelding 2009-10-13 om 14.39.00Er zijn diverse redenen om je iPhone te jailbreaken zoals het aanschaffen van een nieuwe iPhone voordat je 2-jarig contract is afgelopen of juist omdat je een ander abonnement hebt en toch graag aan de slag wil met de iPhone. Ook kan het zijn dat je meer vrijheid wil hebben en tal van handige en mooie tooltjes wilt gebruiken die Apple liever niet zit.

Wat de reden ook is het is een grijs gebied en er is een flinke strijd tussen de Apple en Dev-Team waarbij Apple het steeds moeilijker wil maken om hun iPhone te kraken. Met een nieuwe PwnageTool geschikt voor de iPhone OS 3.1.2 is duidelijk wie er nu gewonnen heeft.

Er zijn ook risico’s want als je het verkeerd doet kan het zijn dat je de iPhone niet meer met jouw SIM kunt gebruiken of dat hij helemaal stopt met werken. Bezint eer ge begint en overweeg of het je waard is dit risico te lopen en soms langer te moeten wachten voordat je de iPhone van een nieuwe OS versie kunt voorzien.

PwnageTool

De nieuwste versie 3.14 is geschikt voor iPhone OS 3.14 en daarmee kun je een iPhone of iPod die al een jailbreak heeft gehad wederom updaten naar de nieuwste onlangs uitgebrachte OS versie. Met de Pwnagetool kun je de jailbreak en unlock die je al een keer hebt uitgevoerd behouden. Hij is geschikt voor een iPhone 3G/3GS maar ook voor de iPod Touch (1e en 2e generatie). Wel moet je in het bezit zijn van een Mac want er is
nog geen Windows versie.

Heb je de stap nog niet gezet en is je iPhone nog helemaal als nieuw dan moet je eerst aan de slag met redsn0w of blackra1n (geschikt voor Windows) om deze te jailbreaken. Daarna kun je pas aan de slag om ook OS 3.1.2 te gaan gebruiken.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *