Op de Hong Kong Electronics Fair in – surprise! – Hong Kong is een flinke Windows Phone gepresenteerd. Het ziet eruit als een tablet, maar is niets meer dan een 7-inch smartphone. Het is zeer onwaarschijnlijk dat de Ramos Q7 ooit verschijnt in Europa, maar graag belichten we dit opvallende toestel.

Low-end segment

De Ramos Q7 is geproduceerd door een kleine Chinese fabrikant, Ramos. De Ramos Q7 heeft een 7-inch scherm en daarmee heb je het meest spectaculaire ook wel gezegd. Het toestel is namelijk supergoedkoop en gaat dan ook het low-end segment van de Aziatische markt bedienen. Zulke grote schermen zien we niet elke dag voorbijkomen. De grootste Windows Phones tot nu toe tellen 6 inch (respectievelijk de Nokia Lumia 1520 en de Nokia Lumia 1320.

Specificaties

De schermresolutie van dat 7″ scherm telt een schamele resolutie van 720 bij 1280 pixels. Het geheel wordt aangestuurd door een Snapdragon 200-processor, ondersteund door 1 gigabyte aan werkgeheugen. Daarnaast is er 1 gigabyte intern geheugen beschikbaar. Achterop zit een 5-megapixelcamera, voorop een 2-megapixelcamera. Het toestel draait op Windows 8.1. En vooruit, de accu is wél het vermelden waard: deze heeft een flinke capaciteit van 4000 mAh. Daar zou je echt wel minimaal 24 uur mee kunnen doen. Van 4G-ondersteuning is geen sprake en daarmee is het toestel beperkt tot het gebruik van 3G.

Schermafbeelding 2015-04-30 om 13.45.51

Volgens de bron is de tablet vooral bedoeld voor de mensen die niet kunnen kiezen tussen een smartphone of tablet en ook gewoon niet willen kiezen. Heb je weinig geld over voor een smartphone, maar toevallig nog een ritje naar Hong Kong gepland staan en lijkt het ding je wel wat? Succes.

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *