2012-05-15 14.04.01.jpgZo op deze hemelvaartdag dauwtrappend over de Veluwe met mijn Lumia 800 gebruikend als fietscomputer loop ik nog weleens tegen een lege accu aan. Het verbruik van GPS, UMTS en de hele tijd het display aan laten staan dankzij Endomondo is niet bevorderlijk voor de standbytijd. Ik gebruikte altijd al de Powermonkey maar op de één of andere manier wil deze niet goed functioneren met de wat modernere smartphones die meer van hun accu verlangen. Opzoek naar een andere externe batterij kwam ik op Mobielbereikbaar.nl terecht. En zij stuurden mij de Power Bank 7000 toe. Een 7000mAh batterij met voldoende power m'n Nokia Lumia 800 op te laden. Zo kan ik op de momenten dat ik even uitrust toch weer m'n Lumia opladen zodat hij uiteindelijk de hele dag meegaat.

2012-05-15 14.02.49.jpg
2012-05-15 14.03.22.jpg2012-05-15 14.03.28.jpg

Wat zijn de voor en nadelen van deze Power Bank. Het is niet onder stoelen of banken te steken dat de Power Bank 7000 vrij fors is in vergelijking met andere Power Packs. Hij is al met al zelfs een slagje dikker als mijn telefoon waardoor hij wel eens lastig is mee te nemen. Het voordeel van dit alles is echter 7000mAh, genoeg power om de telefoon vijf tot zesmaal volledig vol te laden en nog altijd in een makkelijk mee te nemen formaatje.

Je laadt de Power Bank op via de Micro-USB ingang en de meegeleverde USB lader. Heb je reeds een Micro USB lader meegeleverd gekregen met je telefoon dan kun je hiermee ook gemakkelijk de Power Pack via deze adapter opladen. Naast een Micro USB oplaadsnoer krijg je ook diverse andere aansluitmogelijkheden meegeleverd waaronder de Samsung S20 connector, Sony Ericsson FastPort, LG P51ER/P52ER en een Mini USB conenctor. Helaas geen iPhone of iPad aansluiting maar deze laden wel op met de meegeleverde USB kabel van je iPad of iPhone. Het is dan ook zelfs mogelijk twee apparaten tegelijkertijd op te laden alleen moet je dan wel een USB kabel van dit apparaat meenemen want je krijgt er slechts één meegeleverd.

Al met al een zeer goede Power Pack met veel plussen; twee devices opladen, vijf tot zes keer laden, micro-usb oplaad mogelijkheid. En als enige te vinden nadeel toch zijn behoorlijk grote formaat.

Je kunt de mobiele accu hier bestellen. (de lezersaanbieding is helaas verlopen)

 

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *