DSCF7097.JPGDe Acer Allegro. Een telefoon van een fabrikant die u en ik eigenlijk voornamelijk kennen van haar pc’s van hoge kwaliteit. De Acer Allegro is de eerste Windows Phone van Acer. Hoewel ze nog een telefoon hebben uitgebracht voor Windows Mobile/Windows Phone 6.5, hebben ze 7.0 overgeslagen. Nu, is Windows Phone Mango hier. En met de Allegro lijkt Acer het lagere marktsegment te willen aanspreken. De vraag is, hebben ze hier een goedkope Windows Phone op de markt gebracht die goed werkt? Een vraag waar we in deze review verder op ingaan.

Wat zit er in de doos?
De Acer Allegro
Een losse adapter
Usb Kabel (die tevens gebruikt word i.c.m. adapter om op te laden via netstroom)
Headset

Bij dit testexemplaar zat geen handleiding inbegrepen.
DSCF7108.JPG

Look & Feel
Wat er meteen uitspringt is het design van het toestel. Het ontwerp is erg eenvoudig en elegant. Qua gewicht is de Acer vrij licht. Echter, omdat het toestel veel compacter is dan bijvoorbeeld de Samsung Nexus voelt de Acer, ondanks dat hij lichter is, zwaarder aan dan de Nexus. Dit zorgt er wel weer voor dat de Acer zich als het ware in je hand drukt. Hierdoor ontstaat het gevoel dat je meer grip hebt op het toestel dan bij de meeste andere toestellen. Op de lange duur kan dit wel betekenen dat het toestel minder fijn is om vast te houden. De plastic behuizing van het toestel voelt over het algemeen ook solide aan. Maar zoals vaak het geval met plastic kraakt het wel veel.

Qua knoppen is de Acer hetzelfde als elke Windows Phone. Je hebt de dedicated Windows-, terug- en zoekknop. Verder nog een cameraknop en natuurlijk een aan/uit/standbyknop. Naast de knoppen heeft de Acer ook nog een 3,5 mm aansluiting voor koptelefoons, een 5 megapixel camera, aan de onderkant de laadaansluiting en aan de bovenkant (en achterkant) speakers. De speakers aan de voorkant om mee te bellen, die aan de achterkant om bijvoorbeeld muziek mee te luisteren.

DSCF7103.JPG
(Voorkant)
DSCF7098.JPG
(Achterkant)
DSCF7099.JPG
(Rechterzijkant ((links slaan we over want daar zitten geen knoppen)
DSCF7100.JPG
 (Bovenkant)

Verbindingen & expansies
De Acer Allegro beschikt over 8 GB aan intern geheugen waarvan je er 6,5 kunt gebruiken. Over een expansieslot voor extra geheugen beschikt de Acer niet.  Het toestel beschikt over Wi-Fi, Bleutooth 2.1, GPS/A GPS en de normale GSM banden (HSDPA,  EDGE, GPRS en HSUPA). De SIM-kaart die je er in moet doen is van het standaard formaat en er kan ook geen Micro-SIM in, tenzij gebruik wordt gemaakt van een vergroter.
 

DSCF7102.JPG
(Simkaart en accu)

Scherm en geluid
Het scherm is een 3,6 inch WVGA TFT scherm met de standaard Windows Phone resolutie van 800×480 pixels. Over de kwaliteit van het scherm zelf ben ik niet erg te spreken. Hoewel ik er tot nog toe nog geen kras op heb weten te krijgen, zijn de kleuren vrij flets als ik ze vergelijk met bijvoorbeeld de Samsung Nexus. Probleem is hier echter dat ik dan geen eerlijke vergelijking maak. De Nexus ligt in een veel hogere prijscategorie dan de Acer. Dat doet echter niets af aan het feit dat het scherm echt van matige kwaliteit is. Zowel de luidspreker (aan de achterkant) als de oortjes zijn erg goed qua geluidskwaliteit. Ik heb er dan ook weinig over op of aan te merken. Wat me wel erg tegenvalt is de gesprekskwaliteit. Vaak hoor je stemmen heel schel of met een soort echo. Dit is overigens alleen het geval wanneer je belt met de telefoon aan je oor. Met de oortjes heb je dat probleem niet.

Camera
Dit was een van de eerste dingen waar ik begon te merken dat de Acer een budget toestel is. De camera maakt foto’s van zeer matige kwaliteit en heeft de neiging erg over te belichten. Dit is waarschijnlijk om het gebrek aan een flitser te compenseren, maar resulteert in overbelichte en vaak (vanwege de hoge sluitertijd) bewogen foto’s.  Zelfs wanneer je die twee punten wegdenkt zijn de foto’s van matige kwaliteit helaas. Maar bekijk zelf de foto’s hieronder.

WP_000000.jpg

Foto 1

WP_000003.jpg

Foto 2

WP_000007.jpg

Foto 3

Overall performance
Hier laat Acer helaas een hoop liggen. Hoewel ik erg over het toestel te spreken ben verhoudingsgewijs gezien, presteert het toestel soms onder de maat. Dit uit zich voornamelijk in het toetsenbord. Als je bezig bent met bijvoorbeeld muziek luisteren, of soms zelfs als je het toestel van zijn vergrendeling haalt, (het zijn maar voorbeelden) loopt het toestel vast tijdens het typen. Ik heb dit probleem frequent opgemerkt en bij het gebruik van verschillende applicaties. Ik hoop dat het vastlopen een probleem is van het testtoestel en niet in de verkoopversie aanwezig is. De batterijduur is bij intensief gebruik ongeveer anderhalve dag. (15 sms,  7 mails, 50 Min bellen en uurtje of 3 internet (fb, whatsapp, twitter)). Super pluspunt is dan weer wel dat het maar maximaal 3 uur kost om het toestel weer volledig op te laden. (en dan is hij echt heel leeg).

DSCF7101.JPG
(specificatiescherm)

Eindoordeel:
Het is een mooi toestel met een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding. Windows Phone loopt voor het grootste gedeelte erg netjes maar het heeft af en toe wel wat problemen zoals het toetsenbord. Toch is het toestel zeker de €300 waard die ervoor gevraagd wordt. Als je een telefoon niet neemt voor zijn camera of een superieur scherm is deze prima aan te bevelen.

+Mooi design
+Ligt fijn in de hand
+Windows Phone loopt nog steeds goed
+Batterij + opladen  houd het lang vol met  zeer weinig laadtijd.

-Slechte Camera
-Soms loopt het toetsenbord vast.

Specificaties:
– Windows Phone 7.5 (mango)
– GSM 850/900/1800/1900
– UMTS 900/2100
– HSDPA/HSUPA/EDGE/GPRS
– Qualcomm MSM 8255 1 GHz
– 512 MB RAM
– Interne opslag 8 GB eMMC
– Beeldscherm: 3,6  inch WVGA tft
– 5-Megapixel-camera
– Wi-Fi 802 b/g/n
– Bleutooth v2.1 met EDR & A2DP
– GPS/ A GPS
– Oplaadbare lithium-ion-accu, 1300 mAh
– Afmetingen 115,8 x 59 x 12,99 mm
– Gewicht: 125 g (met batterij)

 

 

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *