Wie de N95 gaat gebruiken voor navigatie kan bijna niet zonder een goede houder. Aangezien Nokia zelf geen houder bij de N95 levert, dien je op zoek te gaan naar een alternatief. Dan komen we (weer) uit bij Brodit, die ook nu weer een perfecte oplossing heeft voor jouw Nokia N95.

Iedereen kent de houders van de firma Brodit uit Zweden inmiddels wel en in de afgelopen jaren heeft de firma Brodit dan ook een vooraanstaande, zo niet de meest prominente plaats weten te veroveren op de markt van autohouders voor PDAs en GSMs. Brodit bestaat inmiddels al meer dan 20 jaar en vervaardigt al zijn producten in Karlsborg, Zweden. Brodit is marktleider in Scandinavië en exporteert naar meer dan 30 landen.

Ook voor de nieuwe Nokia N95 heeft Brodit twee nieuwe houders ontworpen in uitvoeringen. De 875156 is de passieve uitvoering. Deze zal binnenkort verkrijgbaar zijn. De 965156 is de actieve uitvoering en kun je aansluiten op de welbekende sigarettenaanstekerplug.

Wat zit er in de verpakking ?

In de verpakking zit naast de houder en het verstelbare gewricht ook een korte inbouwhandleiding en 4 kleine parker schroefjes om de houder te monteren op een Proclip of zwanenhals met zuignap. Een Proclip is een plastic beugel die je extra bij de houder kunt bestellen en voor elk type auto verkrijgbaar is. Je hebt dan een op maat gemaakte oplossing voor je auto in plaats van een universele klem. Ook hoef je niet te boren in je interieur.
Voor bijna alle auto’s is deze verkrijgbaar en gemakkelijk te klemmen over de ventilatieroosters of op de middenconsole.

De houder in gebruik

De N95 schuift zonder enige moeite in de houder en is als deze helemaal op zijn plaats zit, gelijk aangesloten op de plug die links onderin zit. Het toestel kan dan gelijk worden opgeladen.

Zoals je op de foto’s kunt zien is de slider nog steeds naar boven en naar beneden te schuiven. Aangezien het voor een goede GPS ontvangst nodig is om de slider naar boven te schuiven, heeft Brodit ervoor gezorgd dat het toestel goed in de houder schuift, maar er niet weer uitschuift als je de slider omhoog schuift.

Het is ook mogelijk om de houder een kwart slag te draaien, zodat je optimaal gebruik kunt maken van de functies van je N95. De slider kan nu ook de andere kant opgeschoven worden, zodat de toetsen voor de multimediabediening makkelijk bereikbaar zijn.

Ook nu weer heeft Brodit een perfect product afgeleverd waar je nog jaren plezier van hebt. Groot voordeel is dat je de N95 horizontaal en verticaal kunt gebruiken en de slider beide kanten op kunt schuiven.

Positieve punten
  • Bekende Brodit topkwaliteit
  • Zowel horizontaal als verticaal te gebruiken
  • Slider kan beide kanten op schuiven
  • Ook leverbaar in passieve uitvoering
Verbeterpunten
  • Het krulsnoer is nog steeds aan de korte kant als de houder hoog op het dashboard hangt
  • Actieve uitvoering met een wat langer recht snoer zou wenselijk zijn
Informatielijst
  • Aanschaffen kan via diverse webshops
  • Prijzen: vanaf ca. 49,00 Euro voor de actieve houder
  • Link naar fabrikant: Brodit
  • Productinfo: Actieve houder voor Nokia N95
Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.