Alhoewel ik een groot fan ben van Windows Phone moet ik zeggen dat ik goede herinneringen heb aan mijn G1. Daarom wilde ik deze android telefoon weleens aan een review onderwerpen.

Speciaal een dag uitgekozen waarop ik wist dat ik thuis zou zijn (afgezien van één uurtje) zodat ik hem persoonlijk in ontvangst kon nemen. Natuurlijk kwam de bezorger traditiegetrouw op het ene uurtje dat ik niet aanwezig was en dus moest ik de LG ophalen bij de buren. Toen ik het toestel binnen had maar meteen aan de lader gelegd en s ‘avonds is goed onder handen genomen.

Goed allereerst de specificaties:

Specs LG.jpg

Vervolgens het toestel zelf. In de doos vinden we de standaard accessoires set die bij veel telefoons zitten. Deze bestaat uit het volgende. Een lader,  USB kabel, Headset, een handleiding en natuurlijk het toestel zelf.

DSCF0056.JPG

 De doos en alles eromheen

Wat me als eerste opvalt aan het toestel (en dat is nog voor ik hem aanzette) is dat het een immens groot ding is. Ik ben de HD7 gewend en die is al flink, maar deze is nog net een klein beetje groter. Aan de andere kant heeft ook dit natuurlijk een flink scherm en 3D wat de grootte compenseert.  Want, (en daar laat LG geen steekje vallen) het toestel is verbluffend dun als je het vergelijkt met bijvoorbeeld de Evo 3D van HTC. Of neem hieronder zelf maar een kijkje en oordeel zelf.


DSCF0064.JPG
 Voorkant
DSCF0057.JPG
 Achterkant
DSCF0058.JPG
 Bovenkant

DSCF0060.JPG 
Zijkant 1

DSCF0059.JPG

Zijkant 2


DSCF0063.JPG
 Vergelijk met de HD7

De feel van het toestel is erg goed. Het ligt lekker in de hand en werkt goed. Aan de achterkant zit een soort van antislip laagje wat er voor zorgt dat je het toestel ondanks zijn grootte goed in de hand hebt liggen. Het enige wat mij zelf minder beviel was het uitkomen van de 3D camera. Dit zal misschien nodig zijn om het fatsoenlijk te laten werken maar in het dagelijks leven vond ik het af en toe irritant als ik bij dat bobbeltje zat met mijn hand.

Wat betreft android op het toestel. Zoals bij de specificaties al staat is het 2.2 Froyo. Alles was zeer makkelijk in te stellen en goed terug te vinden zoals ik van Android gewent was. Gelukkig voor mij was er op het gebied van opties instellen niet dusdanig veel veranderd dat ik het niet meer terug kon vinden.

Door de Dual Core processor was het toestel ook heerlijk snel en ik heb eigenlijk de gehele periode geen enkele vastloper ervaren.

Goed dan is er natuurlijk de belangrijkste vraag. Hoe werkt het 3D gedeelte?

Allereerst ik moet zeggen dat het scherm verbluffend is. Je krijgt nauwelijks hoofdpijn van het scherm (als je niet te lang ermee blijft spelen) en het 3D effect is eigenlijk vanaf elke hoek goed te bekijken. Niet overal zie je de diepte evengoed als onder de juiste hoek maar als je vanaf de zijkant kijkt zie je ook geen rare vervormingen van het beeld in het scherm. Het blijft consistent één afbeelding. Het 3D gedeelte hebben ze naar mijn mening overigens wel erg naar de achtergrond verwerkt. Hoewel het toestel 3D in zijn naam heeft is het een ‘apart’ gedeelte van het toestel. Je hebt naast gewoon Android namelijk een los 3D menu zoals je op onderstaande foto’s kunt zien.
 

DSCF0066.JPG
 De knop naar het menu (ter uitleg er zijn nog twee manieren om de 3D applicaties te benaderen, namelijk op het hoofdscherm wat te zien is op de foto van de voorkant en met de knop 3D die te zien is op de foto van de zijkant.
DSCF0068.JPG
 Het menu zelf.

Voordeel hiervan is dat je niet constant tegen de 3D content aanloopt als je daar even niet op zit te wachten. Nadeel is dat je het misschien jammer vindt dat je niet alles in 3D kan bekijken.

Standaard wordt het toestel voorzien van 14  verschillende 3D spellen wat ik een hele hoop vindt. Op het review toestel zaten echter alleen Asphalt en een golf spelletje. 3D maakte de spelletjes zeker interessant maar daar kreeg ik persoonlijk na enige tijd wel hoofdpijn van.  Dit in tegenstelling tot de video’s die er standaard opstonden. Dit waren een aantal standaard filmpjes die zeer goed te bekijken waren in 3D. Mocht je deze telefoon dus kopen raad ik je zeker aan er 3D films op te kijken. Het scherm is er groot genoeg voor en het toestel speelt het heel erg goed en mooi af. Extra leuk is nog wel dat in het 3D menu een link aan wordt geboden van You Tube filmpjes in 3D wat ook erg goed werkt. Je kunt het 3D scherm dus ook wel uitvoering gebruiken.

De camera

5 Megapixel en 1080p filmen met een led flitser en eventueel ook beide in 3D. Om je een idee te geven van de kwaliteit van de camera hieronder een paar demonstratie foto’s van de LG in 2D. Ik heb ook nog een aantal foto’s in 3D maar dit is een heel apart bestandstype dus eventueel op aanvraag kan ik deze nog wel als bijlage van deze review toevoegen voor deze met een 3D televisie. Nadeel is overigens wel dat foto’s alleen genomen kunnen worden met software keys, de hardware button aan de zijkant is er alleen om het 3D menu te starten en tussen de 2D en 3D camera te switchen
IMG013.jpg
 Foto 1 (binnen)
IMG015.jpg
 Foto 2 (buiten

Gebruiksduur

 Groot toestel, sterke processor en toch heb ik bij normaal gebruik gemerkt dat ik de dag vrij aardig doorkom. Dit geldt overigens niet voor het gebruik van 3D want ik vrees dat je hem dan toch het beste aan netstroom kan laten. Deze eigenschap slurpt je batterij op en na een uur of 3 a 4 was het toestel bij mij toch wel leeg. Niet echt praktisch als je het de hele dag wil gebruiken.

Eindoordeel

Zeker een overcompleet toestel van een goede kwaliteit zeker voor deze prijsklasse. De 3D is een welkome aanvulling en zeker leuk om te hebben. Het toestel is erg snel met de dual-core processor en LG heeft weinig steekjes laten liggen met dit toestel. Mocht je dus in deze prijsklasse (€300 – 400) aan het zoeken zijn dan is dit zeker een aanrader dan moet je echter wel kunnen tegen de grootte van het toestel daar deze niet makkelijk in je zak meegaat vindt ik.

+Mooi scherm (en groot)
+3D zeer goede kwaliteit
+Android gaat als een trein

– Batterijduur met 3D
– Camera zonder hardware knop

Adviesprijs: €380,-

 

Laat weten wat je ervan vond en of je eventueel nog iets mist.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *