primaryImage.pngEen tijd terug had ik al een kleine preview online gezet maar het is ondertussen tijd voor een volledige review van Navigon voor Windows Phone 7.

Navigon is de eerste grote speler die volledig offline navigeren mogelijk maakt op WIndows Phone. Iedere Windows Phone is met Zune Maps uitgerust maar in veel landen, waaronder Nederland is de navigatie optie nog uitgeschakeld. En zelfs als deze optie wel aanwezig is dan wordt het kaartmateriaal constant online opgevraagd. Nokia toestellen worden standaard met Nokia Drive afgeleverd dus deze toestellen beschikken wel standaard over een navigatie optie. Echter slechts de kaarten zijn offline want voor het berekenen van routes moet de App nog altijd wel online, dit wordt nog verholpen in de toekomst door middel van een update maar tot dusver is Navigon de enige die volledig offline navigeert.
  
Navigon Europe is in de Windows Phone Marketplace verkrijgbaar voor €84,99. Een pittige prijs voor een App maar daar krijg je dan ook een zeer goede navigatie oplossing inclusief file meldingen en flitspaalmeldingen voor terug. Tevens is de navigatie zoals eerder vermeld geheel offline dus geen hoge roaming of datakosten. Één van de weinige kritiekpunten die ik in de preview had was dat het niet mogelijk was een deel van de kaarten te downloaden en je ruim 2GB aan intern geheugen kwijt was aan de gehele Eruopese kaart. Echter in een update is dat reeds verholpen en kun je nu wel kiezen welke landen je wel en niet wil downloaden.

Voor een verdere feeling van de software heb ik een kleine rondleiding door de software ge-upload naar Youtube. Dus kijk rustig even rond in de Navigon software:

Vergeet je niet gelijk te abonneren op ons YouTube kanaal want de komende tijd zullen er vele video's, onder andere vanaf het MWC, online gezet worden

 

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *