Een review van een Android Tablet is niet iets wat ik normaal doe maar ik wou zo'n device toch eens ervaren en deze ervaring is mij niets tegengevallen.

  IMGA0011.JPGVrijdagavond kom ik rond een uurtje of 23.00 thuis en zie een pakketje liggen, de Liberty Tab van Packard Bell is binnengekomen. Snel uitpakken en aanzetten. "Mooi design" roept de vrouw gelijk omdat de Bordeaux rode behuizing ten opzichte van de iPad in m'n Burberry hoesje er wel erg mooi uitziet. Als eerste een update melding, daar zijn ze bij Packard Belle dus al goed mee bezig, denk ik gelijk. Er zijn genoeg Android tablets op de markt waar nooit geen update voor uitgekomen is na de lancering. De Packard Bell krijgt een update naar Android 3.2 terwijl deze op de markt kwam met 3.01.

Na de update de bekende vraag van een Android device om je Gmail account. Gelijk mijn Live Exchange instellingen erin gezet zodat mijn contacten, agenda en e-mail in het apparaat terecht komen, WordFeud installeren (nog een gemis op Windows Phone) en we zijn klaar voor gebruik (-;

Maar eerst even de specificaties:

specs.png

Laten we het ook niet onder stoelen of banken steken. De Packard Bell Liberty Tab is een directe kopie van de Acer Iconia tablet, niemand heeft dan ook de moeite genomen bij het instellingen menu de Juridische informatie aan te passen van Acer. Acer heeft Packard Bell in 2007 overgenomen en ondanks dat de merken onafhankelijk van elkaar distibuteren is de design en productie samengevoegd in Taiwan. Eigenlijk reviewen we hier dus twee tablets (-;

In de doos treffen we een lader aan en een aparte datakabel. Helaas heeft Packard Bell ervoor gekozen de Micro-USB ingang niet tevens voor het opladen te gebruiken waardoor je wéér een extra lader mee mag nemen op vakantie. Maar het mag de pret niet bederven. Gelukkig vinden we ook een schoonmaakdoekje in de doos, hoe gaaf ik de behuizing ook vindt je vingerafdrukken staan er constant op terwijl de afdrukken op het scherm juist minder lijken te zijn dan andere tablets (-;

 In gebruik is de Acer Iconi….euhm de Packard Bell Liberty Tab erg fijn. Niet te zwaar, goed geluid, en zoals reeds eerder vermeld een heel mooi design. Ik zou zelf waarschijnlijk niet zo snel voor een rode tablet gekozen hebben maar nu hij hier zo'n tijdje in huis rondslingerd moet ik zeggen dat ik hem steeds mooier vindt worden.

Bij het uitpakken heeft de tablet al een bepaalde WAUW factor over zich heen door de glanzende rode behuizing en chromen randjes. Maar ook het scherm zelf mag er zijn. Opvallende dingen aan de buitenkant zijn de 2 Megapixel Front Facing camera voor videobellen, de 5 Megapixel camera aan de achterkant met flits en de twee speakers met Dolby techniek.
IMGA0001.JPGIMGA0011.JPG

Aan de zijkant vinden we een USB 2.0 poort, Micro USB poort en de AC Jackplug ingang. En bovenop het Micro-SD slot en bij sommige modellen (niet in de Nederlandse) een simslot. Het klepje dat de SIM en Micro-SD verhuld is er merkbaar niet voor gemaakt om vaak opengemaakt te worden maar ja, hoe vaak moet je hier dan ook eigenlijk zijn?

IMGA0003.JPGIMGA0006.JPG

Aan de andere zijde van de Tab is nog een HDMI poort te vinden zodat je het beeld van je tablet op een TV kunt laten weergeven en tevens de aan/uit knop en 3,5mm jackplug ingang is hier te vinden. Onderop is een poort te vinden tbv een Docking Station.

IMGA0002.JPG

Intern draait de tablet Android Honeycomb en zijn helaas weinig verdere apps te vinden waarmee de Packard Bell zich kan onderscheiden. Wel mooi meegenomen is de NVIDIA Tegra-Chip waardoor er gelijk diverse mooie games van deze fabrikant in de tablet terug te vinden zijn. De ondersteuning voor Dolby Mobile brengt ook een mooi voordeel met de Tab mee. Het aan en uitzetten van deze functie brengt een hoorbaar verschil mee in de geluidskwaliteit die uit de twee speakers komt.

Al met al een mooie tablet voor een leuke prijs, grote broer Acer snijdt zichzelf dan ook naar mijn smaak in de vingers omdat de 16GB Packard Bell zo'n €100,- goedkoper is dan zijn grote broer de 32GB Acer Iconia. Veel mensen zullen dit prijsverschil niet willen overbruggen omdat Micro-SD kaartjes voor een vijfde van de prijs dit geheugen verschil kunnen overbruggen.

Ik moet dan ook eerlijk zeggen dat als ik nu een keuze zou moeten maken de Packard Bell serieus in overweging zou nemen vanwege zijn design, geluidskwaliteit en soepele werking van het OS. Ik heb zelf geen crashes of problemen meegemaakt in de paar weken tijd dat ik de tablet heb mogen testen. 

IMGA0010.JPGIMGA0008.JPGIMGA0009.JPG
     

 

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *