De Samsung Galaxy Nexus is een toestel van een bedrijf dat een reeks succesvolle toestellen op de markt heeft gezet. Vooral de Galaxy S2 sloeg erg aan bij het grote publiek en ook op andere fronten gaat het goed met dit gigantische bedrijf. Adroid versie 4 alweer. Het ziet er erg gelikt uit en wordt steeds volwassener. Maar weerspiegelt de Galaxy Nexus dit? Is het echt een top of the range toestel om je vingers bij af te likken? Dat is de vraag die ik in deze review ga beantwoorden.

Wat zit er in de doos?
– De Samsung Galaxy Nexus
– Een losse adapter
– Usb Kabel (die tevens gebruikt wordt i.c.m. adapter om op te laden via netstroom)
– Headset
DSCF7121.JPG
Bij dit toestel zat geen handleiding inbegrepen.

Look & Feel
Dit toestel heeft een compleet nieuwe look. Het lijkt qua uiterlijk weinig op de andere Galaxy toestellen die ik tot nog toe gezien heb. Persoonlijk vind ik de vorm van het toestel niet mooi, maar het ligt wel enorm prettig in de hand. De behuizing voelt erg solide en natuurlijk aan. Het toestel lijkt in je hand te liggen alsof hij er voor gegoten is (nu, heb ik vrij grote handen dus dat telt zeker mee). Het toestel is enorm en nog langer dan de HTC HD7, maar zoals hierboven vermeld, de Nexus blijft prettig in de hand liggen.  Dit komt het meest doordat de achterkant vol met kleine puntjes zit die ervoor zorgen dat je er meer grip op hebt. Het toestel voelt erg licht aan, zelfs met batterij, en is zeer dun. Niet veel dunner dan de HD7, maar zo voelt het wel. Dit komt voornamelijk door een, naar mijn mening, betere gewichtsverdeling in het toestel. Het gewicht blijft gelijk verdeeld over het hele toestel, zonder aan een bepaalde kant iets zwaarder te zijn. Kantnotitie is hier nog wel dat het verwijderen van het achterklepje wat minder fijn aanvoelt. Het is gemaakt van één dun stukje plastic welke absoluut niet solide aanvoelt. Dit merk je niet als je het toestel in gebruik hebt, maar tijdens het verwisselen van een SIM-kaart voelt het toch niet zo fijn aan.

Genoeg over het uiterlijk, Android 4 is ook een hele verademing. Het loopt met de hardware van de Nexus vlekkeloos en is geen enkele keer vastgelopen. De gezichtsvergrendelingsfunctie die in het toestel zit werkt eigenlijk vrij goed. De enige persoon die hem, naast mij, kon ontgrendelen was mijn broer. Zinloos dan ook te zeggen dat hij redelijk nauwkeurig is, maar niet onmogelijk te verslaan. Ik vind de werking van de menu’s en widgets ook erg fijn. Het menu bestaat uit twee tabbladen. Eén voor widgets en één voor applicaties. Als je binnen deze tabbladen wil bladeren dien je het menu naar links of rechts te vegen in plaats van het ‘oude’ naar onder en boven toe scrollen. Verder zijn erg nog een hele hoop subtielere dingen toegevoegd, welke ik verder buiten beschouwing laat. Ook hier is nog een kantnotitie. Net zoals bij veel andere besturingssystemen zitten er subtiele verschillen in de softwarebeschikbaarheid. Als je het toestel als Amerikaans installeert heb je bijvoorbeeld wel Google Earth, waar dit met de Nederlandse installatie verdwenen is.

DSCF7111.JPG
 

DSCF7116.JPG
 

DSCF7112.JPG

DSCF7119.JPG

 

DSCF7123.JPG

Verbindingen & expansies
De versie van de Nexus die ik had beschikte over 16 GB intern geheugen, maar had geen uitbreidingsslot voor extra geheugen. Het toestel beschikt over Wi-Fi, Bleutooth 3.0, GPS met A-GPS en de normale GSM banden (HSDPA, EDGE, GPRS en HSUPA), maar ook ondersteuning voor 4G (wat erg handig is in bijvoorbeeld Amerika). Ook dit toestel gebruikt een standaard SIM-kaart. Micro-SIM kaarten zullen dus in een vergroter moeten worden gestopt.

Scherm en geluid
Het scherm van de Nexus is een 4,7 inch HD super amoled scherm met een resolutie van 720 x 1280 pixels. De kwaliteit van het scherm is echt een wauw factor,  het werkt verbluffend. En zoals je kunt zien op de vergelijkingsfoto met de HD7 is hij met een lage achtergrondverlichting nog mooier dan de HD met een hoge achtergrondverlichting. Het geluid door de boxjes klinkt naar mijn mening best goed zolang je het niet te hard zet. Als je het wel harder zet gaat het nogal schel klinken. De gesprekskwaliteit is uitstekend en je bent zeer goed te verstaan wanneer je zachtjes praat. Dit gaat tevens op voor wanneer diegene waarmee je aan het bellen bent zachtjes praat. Uiteraard is het nog wel afhankelijk van hoeveel bereik je hebt. De oortjes hebben een lekkere bas maar zijn niet van bijzondere kwaliteit. De muziek klinkt oké, maar ik heb de standaard oortjes snel vervangen voor die van mijn I-pod. Desalniettemin is dit toestel ideaal om Films te kijken in HD met het geluid op normaal gebruiksniveau.

Camera
Camera van de Nexus doet gewoon zijn ding. Hij is 5 megapixel en filmt in 1080p. Het is niet de beste die er is maar ook zeker niet de slechtste. Softwarematig lijkt alles  prima in elkaar te zitten en maakt de camera heerlijk snel foto’s achter elkaar. Hier heb ik dan ook weinig over op te merken en geen problemen mee ondervonden.


Overall performance
Dit toestel is het meest stabiele en sterke android toestel dat ik ooit mijn handen heb gehad. Hoewel ik niet weg ben van het uiterlijk performed het uitstekend. Om een betere indruk te geven van wat het toestel kan doen geef ik als voorbeeld dat wanneer ik een muziekje afspeel, met 3 open tabbladen op de achtergrond en Angry Birds op de voorgrond aan het spelen. Angry birds nog steeds heel soepel loopt. Het toetsenbord (on-screen) is goed te gebruiken door het formaat van het scherm.  Eigenlijk alle functies werken bijna perfect en niets loopt vast. Google Earth loopt super netjes en ook applicaties van derden werken uitstekend. Een film kijken is ideaal wanneer het toestel aan netstroom ligt. De batterij heb je bij gemiddeld gebruik een dag plezier van. Onder gemiddeld verbruik versta ik in het geval van dit toestel circa. 25 smsjes, 150 minuten bellen en 2 uur internetverbruik (inclusief whatsapp). Het opladen duurt wel een aantal uur, (dus kun je het beste s ’nachts doen) maar dat is niet ongebruikelijk met dit soort toestellen. 


Eindoordeel:
De Samsung Galaxy Nexus doet zijn naam als high-end feature phone eer aan. Het is een toonaangevend toestel met weinig extra onzin er op. Zonder twijfel is de Nexus het beste android toestel dat er op dit moment op de markt is qua performance. De samenwerking tussen hardware en software is zo goed dat ik er gewoon geen enkele vertraging in heb gemerkt. Niet na het opstarten, niet bij het bladeren door menu's en niet in welke andere gegeven omstandigheid dan ook. Het scherm behoort tot een van de beste en alleen het design valt bij mij persoonlijk niet in de smaak. Ik hou niet van de vormen van het toestel, maar ben blij met hoe het in de hand ligt. Mocht je het budget hebben (tussen de €500,- en €600,-) en wil je een toestel met een groot aantal keuze aan applicaties, een erg fijne gebruikservaring, het nieuwste op het gebied van Android er op en toch met niet teveel overbodige software. Dan raad ik je de Nexus met veel plezier aan.

+Snel
+Geweldige gebruikerservaring
+Android zoals je het nog niet ervaren hebt

-Batterij
-Design

Specificaties:
Android 4.0 Ice Cream Sandwich
• 4,7 inch HD Super AMOLED-display
• 1,2 GHz dual core-processor
• 5-megapixelcamera met 1080p video-opname
• 3G- en wifi-internet
• GPS-ontvanger met A-GPS-ondersteuning
• FM-radio en mediaspeler
• Document viewer
• Mediaspeler
• 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting
• 16 GB intern geheugen
• NFC

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *