Wordt het nu écht tijd voor een nieuwe smartphone?

Ga naar Telefoon.nl en vind vandaag nog jouw deal!

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Eerder deze week onthulde Acer vanuit een persevenement in New York al de Acer Predator Triton 700, een ultradunne gaming laptop met ingebouwd mechanisch toetsenbord. Dat was niet het enige dat het Taiwanese technologiebedrijf voor ons in petto had. Acer deed ook nog een tweede laptopreeks uit de doeken: de Acer Predator Helios 300. De laptops uit deze serie verschijnen in augustus in Europa vanaf 1.199 euro.

Vrijdag schreef ik nog vol enthousiasme over de Acer Predator Triton 700. Deze gaming laptop ziet er niet alleen hartstikke cool uit, maar is bovendien ook nog eens behoorlijk licht en dun. En hij komt met een toetsenbord met mechanische toetsaanslag, wat allesbehalve de normaalste zaak van de wereld is. Deze feature zagen we eerder dit jaar nog bij de Acer Predator 21X.

De Acer Predator Triton 700 is een gaming laptop met top-of-the-line specificaties, maar daarvoor moet je wel flink wat knaken ophoesten. De prijzen van de verschillende uitvoeringen zijn weliswaar niet bekendgemaakt, maar wel die van het instapmodel: deze gaat over de toonbank voor 3.399 euro. Zoek je een gaming laptop die wat beter bij je beurs past? Dan is het wellicht de moeite waard om te wachten op de Acer Predator Helios 300. Deze kosten maar een fractie van de prijs ten opzichte van de Triton 700.

Specificaties Acer Predator Helios 300

Net als de Triton 700 werd de Acer Predator Helios 300 donderdag op het Next@Acer evenement uit de doeken gedaan. Deze machine is verkrijgbaar in twee verschillende schermformaten, net als de huidige modellen in de Predator-reeks: 15.6 inch en 17.3 inch. Welke hardware je onder de motorkap aantreft, is afhankelijk van de uitvoering die je neemt. Bij de processor heb je de keuze uit een zevende generatie Intel Core i7 (7700HQ) of Intel Core i5 (7300HQ). De kloksnelheden van deze Kaby Lake CPU kan oplopen tot wel 3.8 GHz, als je hem op zijn staart trapt. Om snel en soepel te multitasken, heb je voldoende werkgeheugen nodig. Daarom krijg je van Acer 16 GB of 32 GB aan RAM.

Wat is een gaming laptop nou zonder grafische kaart? Daarvoor mogen we NVIDIA dankbaar aankijken. De Helios 300 komt met NVIDIA GeForce GTX 1060 of NVIDIA GeForce GTX 1050Ti GPU. Dit zijn weliswaar niet de allernieuwste kaarten, maar zijn desalniettemin in staat om topprestaties te leveren. We mogen er van uitgaan dat ze met G-Sync technologie komen, al maakt het persbericht daar geen melding van. Over de verversingsratio zwijgt Acer eveneens in alle talen. De opslagcapaciteit bestaat uit 1 TB HDD aangevuld met SATA Solid State Drive (SSD).

Acer Predator Helios 300

Wat betreft connectiviteit beschikt de Acer Predator Helios 300 over één USB-C 3.1 poort, één USB 3.0 aansluiting die je kunt gebruiken om bijvoorbeeld je smartphone op te laden als de computer zich in de slaapstand bevindt, twee USB 2.0 poorten, HDMI 2.0 aansluiting en ethernetpoort. Om een mooi geluidje voort te brengen zijn de laptops in deze reeks uitgerust met Dolby Audio Premium en Acer TrueHarmony. Met PredatorSense houd je nauwlettend de temperaturen van de CPU en GPU in de gaten. Tevens kun je dit hulpmiddel gebruiken om je processor te overklokken en AeroBlade fans aan te sturen.

De letters -W, -A, -S en -D zijn omringd door een rode rand en lichten op zodra je aan de slag gaat. In tegenstelling tot zijn voorgangers ontbreekt deze oplichtende omlijning bij de pijltjesknoppen op het toetsenbord. Tot slot komt de laptop met Microsofts besturingssysteem Windows 10.

Prijs en beschikbaarheid

De Acer Predator Helios 300 verschijnt in augustus in de Benelux. Het persbericht vermeldt niet de adviesprijzen van de verschillende uitvoeringen: alleen het instapmodel wordt bij naam en toenaam genoemd. Of je nou de uitvoering met 15.6 inch of 17.3 inch beeldscherm neemt, de verkoopprijs is vastgesteld op 1.199 euro.

Acer Predator Helios 300

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Gerelateerde artikelen