Wordt het nu écht tijd voor een nieuwe smartphone?

Ga naar Telefoon.nl en vind vandaag nog jouw deal!

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Langzaam begint Nederland weer uit de crisis te kruipen en beginnen wij als Nederlander ook weer meer geld uit te geven. Ook online wordt er steeds meer geld uitgeven en winkelend Nederland ziet steeds meer het voordeel in van online kopen. De prijzen zijn immers gunstig en je hoeft niet meer naar de stad, duur parkeerkaartje kopen en dan naast de gewenste aanbieding grijpen. Wij blijven wel echte Hollanders, want wij zijn echte koopjesjagers. Sinds kort is hier een handige applicatie voor beschikbaar die zowel werkt op Android als op iOS en in het laatste geval zelfs op de Apple Watch. Wij nemen de Jouwaanbieding app eens onder de loep, een breed platform waar alle aanbiedingen op verzameld worden zodat je nooit meer die ene kans mist!

Eerste indruk

Om even een indruk te krijgen van de mogelijkheden binnen de app gaan wij eerst even op de website van Jouwaanbieding rondneuzen. Op de eerste pagina treffen wij de dagaanbiedingen aan en als je even wat verder klikt op de website kun je zelfs de perfecte aanbieding vinden waar jij naar op zoek bent. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe tablet of smartphone. Ook kun je lokaal zoeken naar aanbiedingen, bijvoorbeeld voor een sauna, overnachting of lekker uit eten gaan. Binnen deze website zijn er dus talloze mogelijkheden om de juiste aanbieding te vinden. Het enorme aanbod is overzichtelijk en je kunt alles makkelijk vinden in een aantal muisklikken. Het is nu echter de vraag of dit zich ook vertaald in de mobiele applicatie.

Jouwaanbieding app


De komst van een dergelijke app is natuurlijk niet verrassend. Het is misschien een grotere kunst om juist dit enorme aanbod ook goed op een kleiner scherm te krijgen zonder dat het enorm veel data verbruikt. De applicatie zelf is ongeveer 25 MB groot en dat is respectabel. Eenmaal geïnstalleerd is het eigenlijk heel erg simpel om alles weer terug te vinden. in het startscherm tref je de welbekende dagaanbiedingen aan en kun je ook in de sectie kortingen kijken. De aanbiedingen en kortingen worden helder onder elkaar gezet en je krijgt meer informatie over de aanbieding wanneer je er op klikt.

Toch missen we iets

De website van Jouwaanbieding is groots en uitgebreid. Alles is makkelijk te vinden en je kunt ook makkelijk in categorieën surfen. Ook de geïntegreerde zoekfunctie binnen de website en de lokale deals missen wij in deze app. De zoekfunctie is overigens wel aanwezig binnen de Jouwaanbieding app, echter beperkt zich dit tot de dagaanbiedingen en kortingen. Juist het filteren op categorie is een sterk punt van de website, wat blijkbaar niet is meegenomen in de applicatie. Het gemis van lokale deals is misschien wat minder groot, maar wij kunnen ons voorstellen dat je plotseling op het werk in de pauze wilt kijken of er een leuke deal tussen staat om bijvoorbeeld lekker een hapje te eten ergens met een knappe korting. Hiervoor moet je dan toch de website hebben en dit is dan ook in onze ogen een gemiste kans.

Ik wil die aanbieding!

Eindelijk! Je hebt de aanbieding gevonden en dan wil je die natuurlijk ook vastleggen! Dit kan heel erg makkelijk via de smartphone of tablet via de applicatie. Je wordt direct doorgezet naar de website van de aanbieder en je kunt direct alles regelen met de partij die deze aanbieding doet. Er zitten dus geen schakels tussen en je weet ook direct waar je zaken mee doet. Dit geeft niet alleen een vertrouwd beeld, maar het geeft je misschien ook een beter gevoel. De Jouwaanbieding app is dan ook niet meer dan een verzameling van alle aanbiedingen op het internet of in jouw regio door bekende andere aanbieders. Het is een handige startpagina voor de koopjesjager op zowel het internet als mobiel.

Android en iOS

De applicatie van Jouwaanbieding is beschikbaar voor zowel Android en iOS. Hiermee heeft de website ook direct een breed publiek te pakken, want ruim 90% van alle Nederlanders heeft wel een smartphone of tablet die op een van deze besturingssystemen werkt. Dat Jouwaanbieding ook vernieuwend werkt blijkt wel uit het feit dat ook deze applicatie geschikt is voor de Apple Watch en hiermee loopt het voorop op alle andere websites. Het is een slimme zet dat beide besturingssystemen worden ondersteunt en dat is dan ook weer het grote voordeel van deze applicatie. Onderling zijn er echter wel verschillen op het moment van schrijven. Zo kun je binnen de iOS applicatie zoekopdrachten ingeven en een push-bericht krijgen wanneer er een aanbieding op het internet staat die aan deze zoekopdracht voldoet. De kans dat je dan een aanbieding mist is wel heel klein. Vooralsnog is deze functie niet beschikbaar bij Android, maar gezien de ontwikkelingen met de iOS-app kunnen wij ons niet voorstellen dat ook voor Android deze functie beschikbaar gaat komen.

Samengevat

Als wij deze applicatie kort mogen samenvatten heeft het zeker een toegevoegde waarde. Je hoeft niet meer langs talloze websites te surfen naar de beste aanbieding, want de beste aanbieding staat gewoon vermeld in deze applicatie. Ditzelfde geldt uiteraard ook voor de kortingen en hiermee heeft Jouwaanbieding een breed assortiment van aanbiedingen en kortingen. Wij missen echter nog wel de mogelijkheid tot het filteren op categorie en een groot gemis zijn de lokale deals. Hierbij kan Jouwaanbieding bijvoorbeeld gebruik maken van GPS, dus locatiebepaling, om de beste lokale aanbiedingen direct te tonen. Toch is de applicatie zeker niet verkeerd en bewijst het echt wel zijn nut! Het ontwerp is ook erg netjes en de applicatie zelf werkt erg soepel en ook vooral dit laatste is natuurlijk niet onbelangrijk! De app voor je iPhone en AppleWatch is op deze pagina te downloaden.

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Gerelateerde artikelen