Wordt het nu écht tijd voor een nieuwe smartphone?

Ga naar Telefoon.nl en vind vandaag nog jouw deal!

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Steeds meer mensen zoeken hun heil in andere bronnen van inkomsten om zo de maand beter door te komen. Veel mensen zijn echter nog wat terughoudend als het gaat om fysieke aandelen en de hoge instaptarieven. Er zijn echter ook andere mogelijkheden om toch te profiteren op deze markt en het bedrijf Plus500 speelt hier handig op in. Sinds kort biedt het bedrijf ook applicaties aan voor zowel iOS, Android als voor Windows Phone en zijn er daarnaast ook nog talloze mogelijkheden om van hun diensten gebruik te maken. Wij nemen eens de proef op de som en nemen jullie graag mee in deze kleinere wereld van aandelen handelen.

Hoe werkt Plus500

In plaats van fysieke aandelen werk je eigenlijk met CFD’s en staat voor Contract for Difference. Je kunt profiteren van alle voordelen van een positie in aandelen, indices, ETF, forex of grondstoffen zonder fysiek eigenaar van het onderliggende zelf te hoeven zijn. Je gaat een contract voor een CFD aan tegen de genoteerde prijs. Het verschil tussen die prijs en de prijs wanneer de positie wordt gesloten, wordt in contanten verrekend, vandaar de naam ‘Contract for Difference’ of CFD. Omdat je dus ook niet met fysieke aandelen werkt zul je dus ook nooit een stemrecht hebben binnen een bedrijf. Ondanks dat je geen aandelen hebt kun je wel direct beginnen met handelen op beurzen zoals de NASDAQ, NYSE, Euronext, LSE en nog veel meer effectenbeurzen. Onze interesse is dus enorm gewekt en gelukkig biedt het bedrijf ook een demorekening aan.

Eerste gebruik

In dit geval hebben wij de applicatie geïnstalleerd op een Samsung Galaxy S6. Wanneer je de applicatie download zal er direct worden gevraagd of je voor echt geld gaat spelen of gebruik wilt maken van de demo. Uiteraard kiezen wij in dit geval voor het laatste. Hierna registreren wij ons als nieuwe gebruiker wat ook in enkele minuten volledig is afgerond. Hierna kan het handelen feitelijk beginnen, maar wel nadat je eerst je telefoonnummer hebt bevestigd voor de € 25,- gratis speelgeld. Een kind kan dus echt de was doen als het gaat om aanmelden. Uiteraard is het nog maar even bekijken hoe de rest zal verlopen, want persoonlijk heb ik mij nooit bezig gehouden met dergelijke zaken.

plus500handel

Kopen en verkopen

Het kopen van een CFD is erg makkelijk en slecht met een tik op het scherm gedaan. Ik heb gekozen voor olie, zilver en euro’s. Aangezien ik ook niet er van uit ga dat ik direct winst heb, heb ik hierna de applicatie afgesloten om het vandaag maar weer eens te bekijken. Ik heb op olie en zilver een lichte winst gemaakt, terwijl de euro weer verder is gezakt. Jammer, maar helaas en ik besluit om alles weer te verkopen. Ook dit is met een simpele tik op het scherm voor elkaar en de winst en het verlies wordt direct op mijn saldo verrekend. Bij het aankopen van een CFD kun je ook bepalen hoeveel je er op in wilt zetten. Ook kun je de applicatie automatisch de opdracht geven om het te verkopen wanneer er winst is of wanneer er verlies is. Dit kan natuurlijk handig zijn, zeker wanneer er verlies is, maar wanneer het aandeel winst begint te maken wil je natuurlijk ook de gok wagen dat deze verder stijgt. Dat maakt misschien deze interactie en spanning wel weer zo mooi van deze applicatie.

plus500menu

Menu en onderhoud

De applicatie zit goed en helder in elkaar. In het menu vind je eigenlijk alle lopende zaken of al afgeronde verkopen, maar je kunt ook makkelijk naar jouw account gaan en daar het saldo nakijken. Hier kun je dan beslissen of je het wenst op te nemen of juist extra wil bijstorten. Wanneer je geld wenst te storten is een bedrag van minimaal € 100,- wel vereist, maar dit is een peulenschil gezien de bedragen die op de echte aandelenbeurs gevraagd worden. Met speciale grafieken binnen de applicatie kun je ook zelf voorspellen wat het aandeel gaat doen en kun je de gok wagen. De grafieken zijn realtime en altijd up-to-date en dat is wel zo prettig. Zo kun je en durf je ook makkelijker een gok te wagen.

Voor iedereen weggelegd?

Het blijft een gevaarlijke applicatie en zeker voor mensen die zeker van een gokje houden. Je kunt er zomaar veel geld verliezen, maar ook veel geld mee verdienen. Ik heb mij beperkt tot enkel het demo-account, maar ook voor mij werd het al verslavend. Enig verstand van beurzen, opties en aandelen is misschien wel vereist. Het is daarom verstandig om je hierin eens in te verdiepen en sowieso te beginnen met het demo-account. Op deze manier krijg je alle instrumenten voor handen en kun je makkelijk bekend raken met deze nieuwe vorm van aandelen handelen.

Meer informatie over deze app lees je op deze website.

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Gerelateerde artikelen