Vandaag heeft BlackBerry-maker RIM hun nieuwste besturingssysteem uit de doeken gedaan: BBX. Dit besturingssysteem moet het oude BlackBerryOS gaan vervangen, en het systeem van keuze worden op alle toekomstige BlackBerry-smartphones en -tablets.

 

Critici waren al langer aan het wachten op deze stap van RIM. Het marktaandeel van de BlackBerry-toestellen en de verkopen van de PlayBook-tablet vielen al een tijd tegen, en RIM werd vaak als niet innoverend beschouwd. Zou BBX het tij kunnen keren?

BBX is gebaseerd op het werk van softwarebedrijf QNX, welke RIM een tijd geleden heeft overgenomen. Het eerste product van QNX, de software die op de PlayBook-tablet draait, konden we al eerder aanschouwen. Met het vandaag aangekondigde BBX zal RIM de vernieuwing over de hele productportfolio uitsmeren.

Niet alleen kunnen ontwikkelaars 'native' programmeren voor BBX, maar kan er ook gebruik worden gemaakt van de cross-platform tool WebWorks, inmiddels bij versie 2.2 aanbeland. Programmeren geschiedt hier met HTML5 en Javascript, terwijl ingewikkelder programma's zoals games gewoon 'native' geprogrammeerd kunnen worden.

Voor Android-fans en -ontwikkelaar is er ook goed nieuws: BBX bevat uit zichzelf een Android-emulator, waardoor er ook Android-apps op elke BlackBerry-smartphone of -tablet zal kunnen draaien. Hiermee wordt een beetje het karige aantal BlackBerry-apps in de App World gecompenseerd.

Jullie mening graag: gaat RIM het tij keren en een leidende positie innemen tussen Apple, Google en Microsoft?

Via: thisismynext.com

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *