BlackBerry-maker RIM heeft er nog steeds zin in. Er is wederom een tip van de sluier opgelicht van BlackBerry 10, het nieuwe te verschijnen besturingssysteem. En de Canadezen geloven dat met BlackBerry 10 de nummer 3 positie achter iOS en Android te behouden is, ten koste van Windows Phone.

Eigenlijk zijn er maar weinig markten waarbij momentum zo goed te zien is, en waarbij een ommekeer zeer moeilijk is als je eenmaal in een neerwaartse spiraal zit. Zullen we even een rijtje opnoemen: Palm en PalmOS, Symbian en… RIM BlackBerry? Zelfs een gigant als Microsoft, na de moeizame transitie van Windows Mobile 6 naar Windows Phone 7, is nog steeds hard aan het vechten om goed terug in de markt te komen.

Het gaat al langer niet goed met het Canadese RIM, maker van de BlackBerry-toestellen. De BlackBerry-toestellen kunnen de iPhones en Android-toestellen niet bijbenen, ontwikkelaars willen meer voor andere platformen ontwikkelen, de BlackBerry PlayBook is min of meer geflopt, en zo kun je nog wel even doorgaan.

Echter, RIM houdt het initiatief in eigen hand, en wil met BlackBerry 10 terug de weg omhoog inzetten, en groter blijven dan Windows Phone. BlackBerry 10 zal, volgens de maker, 'geïntegreerd, sociaal en mooi'  zijn. Tevens wordt een nieuwe balans gevonden tussen werk en privé, waarbij alle BlackBerry-toestellen profielen krijgen om te switchen naar gelang je locatie.

RIM CEO Thorsten Heins heeft Reuters gezegd dat hij veel vertrouwen heeft dat RIM in de nabije toekomst Windows Phone kan verslaan. Daarbij heeft RIM enkele ideeën van Windows Phone overgenomen, zoals 'active frames' wat eigenlijk Live Tiles zijn met multitasking.

Ik kan de toekomst niet voorspellen, maar ik zou toch eerder mijn geld zetten op een platform met een momentum naar boven, dan naar beneden…

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.