Jolla, de ontwikkelaar achter het besturingssysteem Sailfish, heeft versie 2.0 getoond. Deze nieuwe versie biedt onder andere ondersteuning aan de nieuwe reeks Intel-chips en heeft ook een sterk verbeterde interface. Onderhuids zijn er veel zaken gewijzigd om zo het gebruiksgemak van dit nieuwe besturingssysteem verder te vergroten.

Gebruiksgemak

Het gebruiksgemak heeft bij Jolla altijd bovenaan het lijstje gestaan en Sailfish 2.0 is hier het goede voorbeeld van. De nieuwe versie van dit besturingssysteem beschikt over nieuwe notificaties en is de bediening van het OS een stuk vereenvoudigt middels simpele veegbewegingen. Ook op het gebied van privacy schijnt Sailfish 2.0 behoorlijk verbeterd te zijn, echter wordt er verder niet ingegaan op de wijzigingen hiervan en wat dit precies inhoudt.

Beschikbaarheid

De komst van Sailfish 2.0 laat nog wel even op zich wachten in Europa. Het bedrijf zet nu voornamelijk in op opkomende markten en met name Azië. Het bedrijf heeft smartphonefabrikanten benaderd om Sailfish 2.0 te gaan gebruiken als goedkoop alternatief voor Android en het lijkt er op dat ook de eerste smartphones deze zomer op de markt zullen gaan komen. De sterke kracht achter Sailfish is misschien wel dat het over de mogelijkheid beschikt om Android-apps te draaien. Hiermee beschikt ook versie 2.0 van dit besturingssysteem over een ruime collectie applicaties en wordt het nog vele malen interessanter om het ook daadwerkelijk te gaan implementeren. Of een Chinese fabrikant ook een toestel naar Europa wil brengen blijft dus nog maar de vraag.

Paul Herps

Paul Herps

Een groot liefhebber van smartphones en tablets! Ik probeer altijd de laatste technieken uit en schrijf graag over de laatste trends op het gebied van smartphones en tablets.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *