Chromeunboxed heeft de verwachte Samsung Chromebook Pro onderschept. Via de online winkel Adorama, kon je de Samsung al in de pre order bestellen. De pagina van de nieuwe laptop is inmiddels door de geautoriseerde Samsung verkoper offline gehaald.

De Samsung Chromebook Pro heeft enkele speciale features. Je kunt het scherm 360 graden draaien en in de zijkant zit een PEN. Je denkt natuurlijk direct aan al die S Pennen van al die teruggeroepen Samsung Galaxy Note 7’s. Maar nee, Samsung had de overvloed aan S Pennen nog niet voorzien en de 12,3-inch laptop heeft een eigen PEN.

Samsung Chromebook Pro

Samsung Chromebook Pro

De laptop heeft een hexa-core processor met twee Cortex A72 kernen en vier Cortex A53 kernen voor het lichtere werk. Er is 4 GB aan werkgeheugen en met 32 GB aan opslagruimte. Je kunt de opslagruimte uitbreiden met een micro-SD kaart. De Chromebook Pro belooft niet alleen een snel apparaat te worden, de foto’s laten ook een prachtig ontwerp zien. De laptop heeft een aluminium behuizing en weegt slechts 1 kilo. Je kunt het 12,3-inch beeldscherm 360 graden draaien en zo klap je het om tot een soort tablet. Het beeldscherm heeft een resolutie van 2400 x 1600 pixels. Er zijn twee USB Type-C poorten en aan de zijkant zit ook een Stylus PEN. Je kon de laptop al in de pre-order bestellen via Adorama, maar waarschijnlijk is die pagina echter te vroeg online gekomen. De pagina is namelijk offline gehaald.

Samsung Chromebook Pro

Beschikbaarheid Samsung Chromebook Pro

We verwachten dat Samsung binnenkort de Chromebook Pro zal introduceren. Het apparaat werd al eerder ontdekt onder de codenaam Kevin. De Samsung Chromebook Pro kon je bestellen voor 499,- dollar (circa 455 euro) en we mogen aannemen dat dit ook de adviesprijs zal zijn. De flexibele 12,3-inch laptop met stylus PEN beschikt over Chrome OS. Je hebt op die manier toegang tot al je Android-apps. Dankzij de flexibele scharnieren kun je de Samsung zowel als tablet als laptop gebruiken.

We verwachten dat de Chromebook Pro een high-end opvolger is van de goedkope Chromebook 3. Samsung heeft de Chromebook 3 niet uitgebracht in Nederland. Het is onduidelijk of de Chromebook Pro van Samsung ons land wel bereikt. Naar verwachting zal Samsung het book snel open slaan en dan weten we ook in welke markten de Pro beschikbaar zal zijn.

Samsung Chromebook Pro Samsung Chromebook Pro

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!