Naast de Samsung Galaxy S6, de S6 Edge en de waterdichte, robuuste Galaxy S6 Active zou er nu een  Galaxy S6 Plus op komst zijn. Deze zou een iets groter scherm hebben dan dan de S6 en S6 Edge. Daarentegen zou de telefoon wel weer beperkte specificaties hebben zodat de adviesprijs niet zo hoog wordt.

De geruchten komen vanuit Italië. Het toestel (met codenaam SM-G928) zou al binnen een paar weken gepresenteerd worden. Deze zomer nog dus. Hij zou veel weg hebben van de S6 Edge, wat erop wijst dat het scherm aan beide zijden gebogen wordt.

Geruchten

De S6 Plus zou een 5,4 of 5,5 inch scherm hebben, tegenover het 5,1 inch scherm van de S6 (Edge). Daarnaast zou het toestel een hexa-cora Snapdragon 808 processor hebben. De S6 (Edge) draait op de eigen Exynos 7-processor van Samsung. De S6 Plus zou een 16-megapixelcamera en een 5-megapixelfrontcamera hebben. Daarnaast 32 gigabyte intern geheugen.

Eerder dook er al een zogeheten Galaxy S6 Edge Plus op, onder de codenaam ‘Project Zero 2’. Wat betreft namen gaan er dus meerdere rond. De reguliere Galaxy S6 werd intern al Project Zero genoemd waardoor de link met de Galaxy S6 snel gelegd is. Wat betreft de namen gaan er al meerdere rond. SamMobile en het Italiaanse HDBlog noemen ‘m wél gewoon de Galaxy S6 Plus.

Galaxy Note?

Het grappige is dat de toestel met al die specificaties meer weg heeft van een Note 4-opvolger. De geruchten over de schermgrootte, chipset en camera van de Galaxy S6 Plus komen ook nog eens redelijk overeen met de geruchten over de verwachte Note 5. Deze verwachten we op de jaarlijkse IFA-beurs, die van 4 tot 9 september wordt gehouden in Berlijn.

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *