Nu de Note 7 Samsung letterlijk heet onder de voeten wordt richten onze ogen zich bijna vanzelfsprekend op het aankomende vlaggenschip de Galaxy S8. Hier volgt alles over het nieuwe vlaggenschip van Samsung.

Draai je acht om, dan heb je het symbool voor oneindig. Het schept grote verwachtingen voor het toestel dat wij aan het begin van 2017 verwachten. De huidige Galaxy S7 lijn is zeer succesvol en Samsung laat afgelopen kwartaal weer rooskleurige cijfers zien. Met de lancering van de Galaxy Note 7 verwachtte iedereen voortzetting van de positieve trend. Het licht ontvlambare toestel bracht hiertoe een halt en naar verwachting verschijnt de Galaxy S8 eerder.

Samsung Galaxy S8 geruchten

We weten al het een en ander van de te verwachten Specs. Men verwacht het toestel met een dual camera achterop, een 12-megapixel en 13-megapixel camera. Nieuw is echter dat een Weibo lek aangaf dat, net als bij de iPhone 7 Plus van Apple, de nieuwe Samsung gebruik gaat maken van beide camera’s. De Sony camera’s worden software matig gecombineerd zodat ze nog beter zorgen voor scherpte en diepte. De lek uit China meldt ook dat selfie camera voor de Galaxy S8 een upgrade krijgt naar een 8-megapixel camera. De twee Galaxy S7 toestellen hebben een 5-megapixel camera voor selfies.

De irisscanner geïntroduceerd bij de Galaxy Note 7 is terug en dit maal verbeterd volgens bronnen van Tech Times. Het snelle ontgrendelen door te kijken naar je beeldscherm zal worden verbeterd en er worden functies aan toegevoegd. Waarschijnlijk maakt de S8 ook gebruik van de Smart Glow functie.

samsung-smart-glow

Galaxy S8 Specs

We verwachten de Galaxy S8 met een 5,1-inch en 5,5-inch Ultra-HD beeldscherm. Daarmee heeft het toestel een indrukwekkende resolutie van 3840 x 2160 pixels. Net als de huidige S7 broers mogen we de nieuwste Qualcomm Snapdragon uit de 800 serie verwachten. Er zal ook een variant zijn met de volgende generatie Exynos processor, waarschijnlijk de Exynios 8895. Hoewel de nieuwe processor meer geheugen ondersteund verwacht men niet meer dan 6 GB geheugen voor het nieuwe vlaggenschip. De opslagcapaciteit zal vergelijkbaar zijn met de Galaxy Note 7.

Samsung Galaxy S8 in beeld

De techneuten bij Samung zitten niet stil, maar designers natuurlijk ook niet. Vandaar dat we al veel beeldmateriaal van de verwachte Galaxy S8 hebben. In hoeverre die beelden overeen komen met het daadwerkelijke toestel is niet te zeggen. Veel telefoonontwerpers baseren hun renders en concepten wel op geruchten en informatie van de toestellen. Hier volgen enkele renders.

galaxy-s8

galaxy-s8

samsung-galaxy-s8-render

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!