Volgens een goed geïnformeerde bron is Samsung momenteel bezig met de ontwikkeling van de nieuwe Note 6. Hierbij twijfelt de fabrikant echter nog of ze dit nieuwe model met een plat scherm gaan uitbrengen of juist als Edge-variant, dus met de gebogen schermranden. Het is duidelijk dat er slechts een variant op de markt zal gaan verschijnen.

Specificaties

De nieuwe Note 6 krijgt, in welk geval dan ook, in ieder geval de beschikking over een 5.8 inch touchscreen met een maximale resolutie van 2560 x 1440 pixels. Volgens de bron zijn er verschillende modellen in de omloop om te testen welke processor het beste past bij deze nieuwe Note 6. Zo zijn er Note’s in de omloop met Samsung’s eigen processor, de Exynos 8, welke wij ook weer terugvinden in de huidige Samsung Galaxy S7 reeks. Het zou echter wel om een processor gaan met een iets hogere kloksnelheid. Ook test Samsung enkele modellen met de nieuwe Snapdragon 823 chipset. Dit is dan vermoedelijk weer de opvolger van de veelgebruikte Snpadragon 820 chipset. In ieder geval zal de processor ondersteunt worden door 6 GB werkgeheugen en krijgt de nieuwe Note 6 de beschikking over 32 GB opslag.

Update

Samsung wil de Note 6 vlak na lancering van Android N op de markt brengen. De huidige testmodellen beschikken ook over de ontwikkelaarsversie van dit nieuwe besturingssysteem. Vermoedelijk kunnen wij deze phablet dus in augustus of september op de markt verwachten. Daarnaast heeft Samsung van de gelegenheid gebruik gemaakt om de camera een update te geven. De Note 6 krijgt overigens dezelfde camera mee als wat wij nu aantreffen op de Galaxy S7. De accu van de Note 6 is ook ruim bedeeld en met 4000mAh kun je er van uit gaan dat de Note 6 een flinke standbytijd zal hebben.

De nieuwe Note 6 wordt de directe opvolger van de Note 5 welke in Europa nooit is uitgebracht.

Paul Herps

Paul Herps

Een groot liefhebber van smartphones en tablets! Ik probeer altijd de laatste technieken uit en schrijf graag over de laatste trends op het gebied van smartphones en tablets.

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *