Samsung stopt met het produceren van de Galaxy Alpha zodra de Galaxy A5 begin volgend jaar in de winkel komt te liggen. Dat meldt het Zuid-Koreaanse ETNews op basis van bronnen rondom Samsung.

“De Galaxy A5 is waarschijnlijk halverwege januari te koop, hooguit begin februari”, aldus een bron op ET News. In China en Taiwan is de smartphone al verkrijgbaar, maar de release in Zuid-Korea heeft nog op zich laten wachten. De start van deze smartphone zal het einde betekenen van de Samsung Galaxy Alpha.

Galaxy A5

Het is niet vanwege de Alpha dat Samsung de stekker uit dat toestel trekt. Volgens de bron stopt Samsung met de productie om aan de verwachte vraag naar de Galaxy A5 te kunnen voldoen.

Specificaties

Qua specificaties verschillen de Alpha en de A5 minder van elkaar dan je zou denken. De Galaxy A5 heeft een iets groter scherm van 5 inch, maar met 1280 bij 720 pixels wel dezelfde resolutie. Beide toestellen hebben een werkgeheugen van 2 GB. De interne opslag van de A5 bedraagt 16 GB. Opvallend is dat deze Galaxy met een dikte van 6,7 millimeter de dunste telefoon is die Samsung ooit heeft gemaakt.

De Galaxy A5 is Samsungs eerste telefoon met een ‘premium design’. Toch is Samsung bij de introductie van de Alpha al begonnen met een nieuwe designfilosofie. De telefoon heeft metalen randen en een strakker ogend uiterlijk. De Galaxy A5 en de goedkopere A3 zetten deze lijn door.

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *