Als eerste Europese supermarkt zal Albert Heijn binnenkort het zelfscannen verder gaan uitbreiden naar de smartphone. Het zou gaan om 200 winkels waar deze mogelijkheid aangeboden gaat worden en kan gebruikt worden naar de zelfscanners die Albert Heijn al enige tijd in gebruik heeft. Om van deze functie gebruikte kunnen maken is het installeren van de Appie-app noodzakelijk.

Werking van het zelfscannen

De uitrol van het zelfscannen is begonnen met de handscanner. In een vijftal winkels in Nederland is echter de afgelopen periode ook een test uitgevoerd om gebruik te maken van de smartphone. Hiervoor moet de gebruiker de Appie-app geinstalleerd hebben staan en bij het eerste gebruik moet ook de bonuskaart gescand worden. Het boodschappenlijstje wat in de applicatie verwerkt zit moet dan naadloos werken met het scannen op de smartphone. Wie van deze mogelijkheid gebruik wil maken moet inloggen op het lokale WiFi-netwerk in de Albert Heijn, anders zal het scannen niet werken. Navraag bij Albert Heijn leert ons dat de supermarktketen op deze manier kan achterhalen in welke winkel jij bent. Met deze mogelijkheid hoopt Albert Heijn de service nog verder te kunnen verbeteren doordat de rijen bij de fysieke kassa’s kleiner worden en de drempel voor het gebruik van een smartphone een stuk lager ligt. Vooral de eenvoud in het gebruik van deze Appie-app kan wel eens de doorslag geven in het succes.

Betalen

Het betalen van de boodschappen kan uiteindelijk bij de bekende betaalpalen in de winkel waar ook de handscanners al aanwezig zijn. Nadat er is afgerekend kun je naar buiten lopen door een code te laten scannen die op de smartphone getoond wordt. Hiermee wijkt de betaalwijze niet veel af in vergelijking tot de handscanners. Vanaf woensdag 11 maart zal het landelijk in 200 winkels live gaan en kunnen mensen gebruik gaan maken van de smartphone om hun boodschappen te scannen.

Paul Herps

Paul Herps

Een groot liefhebber van smartphones en tablets! Ik probeer altijd de laatste technieken uit en schrijf graag over de laatste trends op het gebied van smartphones en tablets.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *