Windows Phone begint – eindelijk – meer tractie te krijgen in Europa. In grotere markten als de UK en Italië is de groei zeer significant te noemen, en Windows Phone heeft BlackBerry ingehaald als de nummer 3 mobiele besturingssysteem van Europa. Android en iOS echter, zijn nog ver uit beeld, en ook in Amerika wil de Windows Phone-adoptie nog niet lukken.

Uit cijfers van Kantar Worldpanel blijkt, dat BlackBerry en Symbian ver teruggezakt zijn, om Windows Phone de derde positie te geven op de markt van mobiele besturingssystemen. Android groeit nog steeds explosief in Europa, met iOS in de achtervolging. Kantar haalt de UK en Italië aan als twee locaties in Europa waar Windows Phone explosief is gestegen: in de UK van 2.2% naar 5.9% en in Italië van 2.8% naar 13.9% binnen een jaar.

Een mooi succes voor Microsoft in Europa (in Nederland zullen de cijfers niet veel onderdoen, gezien de aanzienlijke populariteit van met name Nokia's Lumia-toestellen), maar de echte hoofdbrekens zitten bij Microsoft in thuismarkt VS en groeimarkt China. Dit zijn de grote jongens die voor omzet en winst zorgen, en voor additionele aantrekkingskracht voor fabrikanten om meer toestellen uit te brengen. In Nederland zou een groter Windows Phone-marktaandeel ervoor zorgen dat veel lokale developers en diensten Windows Phone-apps uit zullen brengen.

via Kantar Worldpanel

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *