Veel mensen vinden de compactflash uitbreidingsmodule van Compaq voor de iPAQ te groot. Voor al deze mensen is er nu een prachtige, slanke oplossing: de Silver Slider.

CF-kaart uitbreidingsmodule

Van veel mensen hoor ik dat ze geen iPAQ willen kopen omdat er geen standaard uitbreidingssloten ingebouwd zijn. De optionele uitbreidingsmodulen van Compaq zijn bovendien prijzig en erg groot uitgevallen. Gelukkig zijn er andere mogelijkheden. Via, via kwam ik achter het bestaan van de Silver Slider: bestellen natuurlijk.

De Silver Slider is ruim twee keer dunner dan de CF-kaart uitbreidingsmodule van Compaq, bovendien is de Slider heel licht. Met zijn zilverachtige kleur valt het nauwelijks op als deze over de iPAQ is geschoven.

PDA Motion

De Silver Slider is ontworpen door George Mosquera. George had tot voor kort een online winkel waar je de Silver Sliders kon bestellen. George heeft de rechten van de Silver Slider inmiddels verkocht heeft aan het bedrijf PDA Motion. Dit is ten goede gegaan van de prijs: toen ik mijn Silver Slider kocht bij George, was hij een stuk duurder dan hij nu is bij PDA Motion.

Gebruikersgemak

Als je de Silver Slider de eerste keer over je iPAQ schuift wordt deze meteen herkend: het is niet nodig om drivers te installeren. De Silver Slider klikt onder aan de expansiepoort vast van de iPAQ. De zijkanten sluiten nauw aan, zodat de iPAQ veilig zit vastgeklemd in de Slider. In- en uitschuiven gaat soepel. Je hoeft zeker niet bang te zijn voor krasjes of andere beschadigingen aan de iPAQ.

Synchroniseren mogelijk

De iPAQ kan, met de Silver Slider bevestigd, zonder moeite in de cradle. De seriële connector wordt geheel vrijgelaten. Synchroniseren is dus geen enkel probleem. Dit is erg handig omdat ik zo heel makkelijk files kan overzetten naar mijn 340 MB IBM Microdrive die in mijn Silver Slider zit.
Ook kan ik de iPAQ in Slider zonder een probleem gebruiken met mijn Stowaway-toetsenbord.

Mijn mening

De Silver Slider is een absolute aanrader. Ben je op zoek naar een mogelijkheid om makkelijk CF-kaarten of Microdrives met de iPAQ te kunnen gebruiken, overweeg dan aanschaf van deze slanke CF-kaart uitbreidingsmodule!

Pluspunten

  • Zeer goed afgewerkt
  • Slanke uitbreidingsmodule
  • Zeer lichte module

Wat kan er beter?

  • Minpunten heb ik niet weten te vinden…

De Silver Slider

  • Producent: PDA Motion (www.pdamotion.com)
  • Prijs: ca. hfl 140,- (inclusief verzending naar Nederland)
  • Uitsluitend geschikt voor iPAQ
  • Nu met gratis tasje en laad/sync-kabeltje

Discussieer over dit review in het: het Pocket PC-club forum.

Verder lezen

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *