Top 3 goedkoopste sim-only abonnementen

var widget_site_id = ''; document.addEventListener("DOMContentLoaded", function(event) { loadWidgetSO("nuldrie-mobiel-so", { "widget_so_results": 3, "widget_so_type": "horizontal" }); });

Wat is sim only precies?

Er zijn tientallen soorten mobiele telefoonabonnementen. Je kunt ze in twee basisgroepen verdelen: abonnement met telefoon en zonder telefoon. De abonnementen zonder telefoon noemen we sim only, alleen sim. Ze heten zo omdat je alleen een simkaart krijgt. De simkaart gaat in je telefoon en maakt verbinding met het netwerk van je provider naar keus.

Welke Sim only aanbieders zijn er zoal?

Ook de aanbieders (providers) van sim only kun je in twee groepen verdelen. Je hebt de hele grote spelers met een eigen netwerk. In Nederland zijn dat KPN, Vodafone en T-Mobile. Vodafone en T-Mobile zijn ook internationaal in vele landen actief.

De andere groep bestaat uit de bedrijven die geen eigen netwerk hebben. Voorbeelden hiervan zijn Youfone, Ben, Simpel en hollandsnieuwe, maar er zijn er nog meer. Zij kopen ruimte in op de netwerken van de drie grote aanbieders.

Is sim only goedkoper?

Jazeker! En dat is natuurlijk logisch, want je neemt er geen telefoon bij. Je hebt alleen kosten voor het gebruik van het mobiele netwerk van je provider. Afhankelijk van het type sim only abonnement dat je neemt, betaal je voor data, belminuten en sms. Sim only is dus vooral interessant als je al een telefoon hebt. Of als je liever zelf een losse koopt, nieuw of tweedehands.

Hoe vergelijk je sim only abonnementen?

Als je overweegt om een sim only abonnement te nemen, dan wil je natuurlijk de beste keus maken. Omdat te kunnen doen, moet je weten wat je nodig hebt. En hier heb je weer de keus uit drie soorten abonnementen.

Gebruik je je mobiel vooral om te internetten, gamen, muziek of filmpjes te streamen? Dan heb dus vooral data nodig. Bekijk dan per provider wat zij vragen voor sim only met alleen data. Dat begint bij een bepaalde hoeveelheid MB’s (megabytes). Heb je meer nodig dan praat je al snel over GB’s ofwel gigabytes. Dit heet dan een databundel.

Geen BKR-registratie

Bij een sim only abonnement is er geen sprake van een lening. Dus is er ook geen BKR-registratie. Dit is handig als je bijvoorbeeld een huis wilt kopen.

Welke looptijd?

Wil je maximale vrijheid? Bij een maandelijks opzegbaar sim only abonnement krijg je dat. Bij andere abonnementen heb je een vaste looptijd. Vaak is dat 1 of 2 jaar. Die abonnementen zijn wel goedkoper.

Maar wat als een andere provider met een goed aanbod komt? Met een maandelijks opzegbaar abonnement kun je altijd overstappen naar een goedkoper abonnement en/of een goedkopere bel- of databundel. Een maandelijks opzegbaar sim only-abonnement is ook erg handig als je bijvoorbeeld nu al weet dat je voor enkele maanden in het buitenland zit.

Bij een vaste looptijd krijg je wel vaak extra voordelen boven op de lagere prijs. Hoe langer de looptijd hoe meer voordeel. Bijvoorbeeld dubbele data of dubbel zoveel belminuten en sms’en. Dus? Kwestie van even goed nadenken wat je nou precies nodig hebt.

Zijn er aansluitkosten?

Als je wisselt van provider is het wel slim om te weten of ze aansluitkosten rekenen. Je betaalt dan eenmalig voor het activeren van je simkaart en de aansluiting op het mobiele netwerk van je nieuwe provider. Wel een dingetje! Maar gelukkig zijn er altijd wel aanbiedingen van providers die tijdelijk geen aansluitkosten rekenen. Let erop en tel uit je winst!

Sim only verlengen

Ben je juist blij met je huidige provider en is je mobieltje nog prima in orde? Dan is verlengen van je sim only-abonnement een slimme en voordelige keuze. Je behoudt automatisch je huidige nummer. Het maakt niet uit of je het abonnement ooit ergens anders hebt gekocht.

Sim only met nummerbehoud

Wil je overstappen en je huidige telefoonnummer meenemen naar je nieuwe sim only abonnement? No worries, komt helemaal goed. Als je overstapt naar een nieuwe provider wordt automatisch en gratis het oude abonnement opgezegd. Je nieuwe sim only gaat pas in op de dag dat je oude abonnement afloopt. Je hebt dus geen dubbele kosten.

Welke bundel?

Je bent er bijna. Waar je ook nog keus in hebt, is je data- en belbundel. Wil je alleen bellen en sms’en? Kan bij diverse providers. Wil je alleen data om te internetten, gamen, etc.? Kan ook bij vele aanbieders. Zowel een bel- als databundel kan natuurlijk ook. Dit kiezen de meeste mensen

Gebruik jij jouw mobiel vooral om te bellen en te sms’en? Vergelijk dan de sim only abonnementen met alleen bellen en sms. Dit is iets meer puzzelwerk, niet alle providers bieden dit type sim only aan.

De derde soort sim only is, je raadt het al, een combinatie van data en bellen plus sms. Voor de meeste mensen is dit tegenwoordig de meest interessante keuze.

Vergelijk alle sim-only abonnementen

var nul318m_filters = { type: "so", };