Vergelijk alle maandelijks opzegbare sim-only abonnementen

Maandelijks opzegbaar: de voordelen

Wil je maximale vrijheid? Bij een maandelijks opzegbaar abonnement krijg je dat. Bij andere abonnementen heb je een vaste looptijd. Die zijn wel goedkoper. Maar je zit er dan wel aan vast. Vaak is dat 1 of 2 jaar. Dat wil je misschien liever niet. Bijvoorbeeld als een provider met een mega goeie deal komt. Je kunt dan altijd overstappen naar een goedkoper abonnement en/of een goedkopere bel- of databundel.

Je kunt de eerstvolgende maand lekker een nieuw sim only-abonnement nemen en je lopende abonnement opzeggen. Je nieuwe provider regelt dat voor je. Gratis. Een maandelijks opzegbaar sim only-abonnement is ook erg handig als je bijvoorbeeld nu al weet dat je voor enkele maanden in het buitenland zit.

Krijg je te maken met aansluitkosten?

Als je vaker wisselt van provider is het wel zo slim om te checken of je aansluitkosten moet betalen. Je betaalt dan eenmalig kosten voor het activeren van je simkaart en de aansluiting op het mobiele netwerk van je provider. Dat is best belangrijk. Gelukkig zijn er continu aanbiedingen van providers die tijdelijk geen aansluitkosten rekenen. Tel uit je winst!

Sim only met nummerbehoud

Wil je overstappen en je huidige telefoonnummer meenemen naar je nieuwe sim only abonnement? Geen zorgen. Dat komt helemaal goed. Want als je overstapt naar een nieuwe provider wordt automatisch het oude abonnement opgezegd. Je nieuwe sim only gaat pas in op de dag dat je oude abonnement afloopt. Je hebt dus geen dubbele kosten.

Sim only verlengen

Ben je blij met je huidige provider en is je mobieltje nog prima in orde? Dan is verlengen met een sim only-abonnement een slimme en voordelige keuze. Je behoudt automatisch je huidige nummer. Het maakt niet uit of je het abonnement ooit ergens anders hebt gekocht.

Is sim only goedkoper?

Het antwoord is: ja. Nogal wiedes want bij een sim only abonnement betaal je niets voor een telefoon. Dat scheelt natuurlijk al snel een flinke berg geld! Dit geeft je de ruimte om naar wens een meer uitgebreid sim only abonnement te nemen. Bijvoorbeeld onbeperkt data, of onbeperkt belminuten en sms of allebei.

Vragen over maandelijks opzegbare abonnementen

Nee, bij sim-only kan je meestal kiezen uit 3 varianten. 1 maand, 12 maanden of 24 maanden. Niet alle aanbieders bieden een abonnement dat maandelijks opzegbaar is aan. En houd er rekening mee dat de kosten hiervoor altijd hoger zijn dan bij een langere contractduur.

De meeste mensen kiezen voor een maandelijks opzegbaar abonnement als ze nog twijfelen over de kwaliteit van het netwerk. Je kunt het dus even proberen. En bevalt het? Dan sluit je daarna alsnog een jaar of 2-jaar contract af.

Dat kan, maar dan moet je de aankoopprijs voor de telefoon in één keer vooruitbetalen. Eigenlijk komt dat dus gewoon neer op een sim-only abonnement.

Veel duurder is een groot woord, maar bij de meeste aanbieders betaal je standaard 1 tot 2 euro per maand extra als je kiest voor een maandelijks opzegbaar abonnement.

Een maandelijks opzegbaar abonnement heeft een looptijd van een maand. Dat betekent dus dat je een contractperiode van steeds een maand aangaat. Je hoeft echter niet steeds het contract opnieuw af te sluiten. Als je niet opzegt, loopt het automatisch door. Met als verschil dat je er elke maand van af kunt.