Vergelijk alle sim-only’s met eindeloos bellen

Waarom kiezen voor onbeperkt bellen?

Bel je veel? Dan is onbeperkt bellen zeer waarschijnlijk de beste keus voor jou. Heb je namelijk een abonnement met onbeperkt bellen dan maakt het namelijk niet uit hoeveel minuten je aan de lijn hangt. Bij andere abonnementen heb je wel een grens, bijvoorbeeld 150 of 200 belminuten per maand.

Hoe onbeperkt is onbeperkt?

Bij de ene provider is onbeperkt niet precies hetzelfde als bij andere aanbieders. Het is dus wel heel verstandig om even de kleine lettertjes of de toelichting door te nemen. Vaak verschilt het beleid van providers vooral wat betreft bellen naar het buitenland. Kijk verderop bij Onbeperkt in het buitenland voor meer informatie hierover.

Onbeperkt sms

Bij vrijwel alle providers heb je bij onbeperkt bellen ook onbeperkt sms’en. Het maakt niet uit of je belt of sms’jes verstuurt. Vroeger werd dit nog los aangeboden maar tegenwoordig krijg je gewoon allebei. Doordat we vandaag de dag veel meer appen dan sms’en versturen, is dit wel veel minder belangrijk geworden. Maar toch, best handig om onbeperkt sms erbij te hebben nietwaar?

Onbeperkt in het buitenland

Door Europese regelgeving is het nu zo dat je abonnement ook geldt in de landen van de EU. Dat zijn er nu 27. Als je dus in een van die landen bent, kun je gewoon bellen en ben je ook bereikbaar.

Maar let wel even op. Bellen naar en vanuit landen van de Europese Unie (EU) zit niet altijd in je abonnement qua kosten. Dat geldt eigenlijk bij alle mobiele providers. Ook voor het bellen naar en vanuit landen buiten de EU ga je altijd langs de kassa. De prijzen voor bellen naar en van het buitenland verschillen per provider. Zowel de prijzen voor de 27 EU-landen als voor de rest van de wereld verschillen flink. Dus als je dit nodig hebt, kijk echt even goed rond!

Sim only met alleen onbeperkt bellen

Gebruik je je simkaart alleen om te bellen? Dan is een sim only abonnement met alleen onbeperkt bellen natuurlijk een echt slimme keuze. Een sim only zonder internet is namelijk een stuk voordeliger voor je portemonnee. Niet alle providers bieden dit aan. De goedkopere vaak nog wel.

Bespaar je met sim only onbeperkt bellen?

Aan een sim only-abonnement ben je zeker minder kwijt dan als je er een telefoon bij neemt. Het enige waar je voor betaalt zijn je belminuten en sms’jes. Hierdoor bespaar je flink op je maandelijkse kosten. Je houdt dus meer over voor andere dingen. Of je neemt een onbeperkt sim only abonnement. Zelfs dan ben met je sim only toch minder geld kwijt. Zeker als je voor onbeperkt bellen gaat.

Vragen over onbeperkt bellen

Zolang het land zich binnen de EU bevindt, is dat geen probleem. Wil je bellen naar een land buiten de EU, dan zijn hier extra kosten aan verboden. Lees voor de huidige tarieven de voorwaarden van je provider goed door.

Onbeperkt bellen is niet zo duur. Tegenwoordig bieden de meeste providers dit aan voor slechts een paar euro extra per maand. Als je meer dan 200 minuten per maand belt, is het altijd interessant om voor onbeperkt te kiezen.

De tarieven voor bellen buiten de bundel verschillen per provider. Bij Ben betaal je bijvoorbeeld €0,23 per minuut. En bij KPN is dit al €0,31 per minuut. Aangezien een onbeperkt bellen bundel vaak een paar euro kost, is het dus al snel interessant om hiervoor te kiezen.

Ja. Bij vrijwel alle providers ontvang je automatisch onbeperkt SMS als je ook kiest voor onbeperkt bellen. Hier betaal je meestal dus niet extra voor.