Vergelijk alle sim-only’s met eindeloos internetten

Waarom kiezen voor onbeperkt internetten?

Zit je lekker de hele dag online? Dan is onbeperkt internet hoogstwaarschijnlijk voor jou de beste keus. Bij een abonnement met onbeperkt internetten maakt het helemaal niet uit hoeveel je online surft, gaat gamen, films kijkt of muziek streamt. Bij andere abonnementen heb je wel een grens, bijvoorbeeld 2, 10 of 20 GB aan data per maand.

Hoe onbeperkt is onbeperkt?

Bij de ene provider is onbeperkt niet gelijk aan wat andere providers aanbieden. Het is zeker wel heel wijs om even goed de kleine lettertjes of de toelichting door te lezen. Vaak verschilt het aanbod van providers vooral wat betreft internetten in het buitenland. Kijk hieronder bij Onbeperkt in het buitenland voor meer informatie hierover.

Onbeperkt internet in het buitenland

Door Europese regelgeving is het nu zo dat je mobiele abonnement ook geldt in de landen van de EU. Dat zijn er – met Nederland – momenteel 27. Als je dus in een van die EU-landen bent, kun je gewoon internetten uit je databundel.

Maar let wel even op. Onbeperkt Internetten in landen van de Europese Unie (EU) zit niet altijd in je abonnement qua kosten. Er kan een bepaalde datalimiet of ‘fair use policy’ gelden. Fair use is redelijk gebruik. Dit zie je eigenlijk bij alle mobiele providers. Per provider verschillen de prijzen voor internetten in het buitenland. Zowel de kosten voor de EU-landen als voor de rest van de wereld verschillen behoorlijk. Dus heb je dit nodig? Kijk dan zeker goed rond of vraag het na.

Sim only met alleen onbeperkt internet

Gebruik je jouw simkaart alleen om te internetten? Dan is een sim only abonnement met alleen onbeperkt internet natuurlijk de meest logische optie. Een sim only zonder bellen en sms’en is namelijk beter voor je portemonnee. Niet alle providers bieden dit los aan.

Besparen met sim only

Het is altijd voordeliger om een sim only abonnement te nemen. Logisch. Bij sim only heb je immers nul kosten voor een nieuw of gebruikt toestel. Je betaalt alleen voor je data. En verder eventueel voor belminuten en sms’jes. Zo hou je je behoorlijk wat geld in je zak. Dat maakt het weer makkelijker om voor een onbeperkt abonnement te kiezen.

Vragen over onbeperkt internet

Met onbeperkt internetten, kan je echt onbeperkt internetten. Wel is het zo dat bepaalde providers voorwaarden kunnen stellen bij het gebruik, om hun netwerk in te dekken. Zo kan je bij bepaalde providers maximaal 5GB per dag verbruiken en als je bundel op is, kan je deze gratis uitbreiden. Daarmee blijft het dus wel onbeperkt, maar zit er een begrenzing op om misbruik tegen te gaan.

Aanbieders die onbeperkt internet aanbieden met Fair Use Policy, bieden eigenlijk geen onbeperkt internet aan. Je verbruik wordt namelijk mede bepaald door wat andere gebruikers doen. Dus stel dat de gemiddelde gebruiker 25 GB in de maand verbruikt, wordt dat gezien als drempel van onbeperkt internet. Zit jij als één van de enige gebruikers boven die hoeveelheid, dan kan je daarvoor op je vingers worden getikt. Je snelheid kan dan naar beneden worden geschroefd, of je internet kan (tijdelijk) worden uitgeschakeld.

Op dit moment bieden KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2 écht onbeperkt data aan.