Een compactflash netwerkkaart voor je PocketPC: erg handig als je even iets op moet zoeken op het (bedrijfs)netwerk of als je bijvoorbeeld wil internetten. Ook kan je makkelijk synchroniseren met activesync 3.5.

 

 

 

 

Omdat het synchroniseren van mijn PC naar mijn iPAQ toch nogal traag

verloopt, heb ik vorige week een netwerkkaart besteld. De levering ging erg vlot, na twee dagen had ik hem al in huis. De doos bevatte de CF Ethernet kaart, CF-kaart adapter, Nederlandstalige handleiding en een diskette.

 

Installatie

De installatie gaat erg eenvoudig. Je bevestigt de kaart in de

adapter als je geen CF expantion pack hebt. Op deze manier kan je deze compactflash kaart in een PCMCIA expantion pack gebruiken. De kaart wordt meteen herkend en het configuratiescherm verschijnt op de iPAQ waarbij je het IP-adres en dergelijke kann invullen. Het is ook mogelijk de netwerkinstellingen automatisch door een DHCP-server te laten toewijzen. Doordat deze kaart NE2000-compatible is, hoef je geen aparte driver te installeren. Een NE2000-driver zit namelijk al standaard in PPC 2000. Bij wijzigingen in de netwerkinstelling, is het noodzakelijk om de kaart even uit het slot te halen en er opnieuw in te steken.

 

Shares

Het viel me op dat er geen mogelijkheid was om je domeingegevens in

te vullen, zoals host, domein en domeintoevoegsel. Gelukkig kon ik zonder deze gegevens ook verbinding maken met het internet. Helaas ontbrak de mogelijkheid om via Internet Explorer een netwerkshare te benaderen. Ook lukte het opgeven van een share in Internet Explorer (bijv. file://PC/share) niet. Ik hoorde dat deze mogelijkheid wel in PPC 2002 zit aangezien ik deze versie nog niet binnen heb gekregen van Compaq, kan ik dat zelf nog niet testen.

 

Voordeel

De CF-Card adapter kan ook gebruikt worden voor Flash geheugen kaarten. Een groot voordeel is dat de kaart in meerdere PDA’s en laptops te gebruiken is. Bij de overstap naar een andere PDA hoef je dus geen nieuwe netwerkkaart meer te kopen.

 

Gewicht

De kaart is erg licht. Je merkt amper verschil in gewicht wanneer je hem nu wel of niet in je expansion pack hebt zitten.

 

Synchroniseren

Dankzij een tip van Wouter is het me toch gelukt om mijn PC en iPAQ met Active Sync te laten synchroniseren. In de netwerkconfiguratie moet je namelijk de WINS-server instellen op het IP-adres van de PC waar activesync op draait. Het synchroniseren levert een enorme tijdswinst op. MP3-tjes kopiëren, waar de seriële-cradle al gauw een aantal minuten mee bezig is, wordt nu seconden werk.

 

Tot slot

Mijn algemene indruk is goed. Het gaat hier om een degelijke netwerkkaart, die ik iedereen kan aanbevelen. Vooral als je veel bestanden wilt overzetten is dit een goede aanwinst. De netwerk mogelijkheden zijn nu nog wel beperkt, maar ik verwacht dat hier in de toekomst snel

verandering in zal komen.

 

Plussen

 

  • Eenvoudige installatie.

 

 

 

  • Ook te gebruiken in andere PDA’s en laptops.

 

 

 

  • Nederlandse handleiding.

 

 

 

  • Stevige constructie.

 

 

 

 

Minnen

 

  • Matige software ondersteuning.

 

 

 

 

Productinformatie:

 

 

 

 

  • Prijs: hfl 249,- (

 

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *