slingbox_01.pngIk ben al een paar jaar in het bezit van een Slingbox Classic en heb hier altijd met veel plezier gebruik van gemaakt. Echter met de komst van de Slingplayer App voor Windows Phone moest ik opeens upgraden naar een Slingbox Pro HD en dat duurde even maar hij is binnen…

Veel mensen vragen altijd aan me waar je zo'n slingbox nu precies voor gebruikt. Nou, zo'n ding is erg handig als je kleine kinderen hebt die op vakantie graag naar hun favoriete Nederlandse kinderserie willen kijken en ook als je tegelijkertijd met de vrouw naar bed moet maar toch nog even tv wil kijken maar haar niet wil storen door de grote TV aan te zetten zijn dan twee van mijn praktijkvoorbeelden (-;

 

Ik gebruik zelf de Slingbox Pro HD in combinatie met een UPC decoder. Hiermee wordt het dus mogelijk op afstand de UPC Decoder te bedienen en te bekijken. De Slingbox sluit je in mijn geval via scart aan op de Decoder en tevens plak je boven en onder de IR receiver van de decoder twee infrarood oogjes die de afstandbediening gaan simuleren. Daarnaast is er natuurlijk een internetverbinding via een LAN kabel nodig.

IMG_1651.JPG IMG_1652.JPG

De nieuwe Slingbox Pro HD heft ten opzichte van de oude Slingbox Classic echter ook nog andere verbindingsmogelijkheden.

 IMG_1665.JPG

Zo is het zelfs mogelijk, in tegenstelling tot de vorige edities, gewoon analoge coax op de Slingbox aan te sluiten en zo beelden door te geven. Dit dankzij de ingebouwde tuner. En natuurlijk niet te vergeten dat via de composiet aansluiting HD beelden doorgegeven kunnen worden. Het kastje waar dit stukje techniek inzit is er ook zeker een stuk groter op geworden…. we hoeven hem echter niet meer achter de andere aparatuur te verstoppen want hij is ook een stuk stijlvoller vorm gegeven.

IMG_1668.JPG IMG_1663.JPG 
 
 Op verschillende apparaten heb ik dan ondertussen een Slingplayer staan wat de software is om de beelden van je Slingbox te streamen en deze te bedienen. Naast de software voor op m'n Desktop en Laptop
(tijdens het werk in een hoekje van het scherm tv kijken is best plezant) is het tevens via een browser plugin gewoon mogelijk vanaf iedere PC ter wereld je Slingbox te bedienen zonder software te installeren. Daarnaast heb ik hetzelf nog op m'n iPad en HTC Trophy staan. SlingMedia maakt tevens ook software voor Android en Blackberry en Windows Mobile die allen al eerder behandeld zijn op deze website.

Maar we gaan nu even verder kijken naar de Windows Phone 7 Slingplayer apllicatie die al een tijdje in de marketplace beschikbaar is:

IMG_1655.JPG

Bij het starten van de applicatie krijg je de optie om te kiezen met welke SLingbox je wil verbinden (mocht je de luxe hebben er meerdere te bezitten). Of via het settings menu enkele verbindings en opstart instellingen te veranderen.

IMG_1656.JPG

Eenmaal goed ingesteld verbind de applicatie met je Slingbox.

IMG_1657.JPG IMG_1654.JPG

Eenmaal verbonden zie je gelijk de uitzending, en enkele opties om de bron of beeldkwaliteit aan te passen, ervaring is dat je op GPRS en UMTS beter standaard kwaliteit kan kiezen en via Wi-Fi rustig High quality aan kan laten staan.

IMG_1658.JPG

In het volgende menu is het mogelijk om de recorder functies van je decoder te gebruiken.

IMG_1659.JPG

HIer zie je mogelijkheid om door menu's heen te bladeren.

IMG_1660.JPG

Gelukiig hoef je met ruim negenhonderd zenders niet alles door te bladeren maar kun je gewoon in één keer naar de gewesnte zender toe.

IMG_1661.JPG

En dan de overige toetsen nog waar ook enkele zelf in te stellen custom knoppen te vinden zijn.

Al met al werkt de Windows Phone 7 Slingplayer erg prettig en snel. Echter het geven van afstandbediening input lijkt veel slomer te gaan dan bij de WIndows Mobile versie, ik heb hierover vragen gesteld aan Slingmedia maar nog geen antwoord gehad.

Het nut van een Slingbox is voor éénieder natuurlijk zelf te bepalen echter in 2007 was opper-PI'er Wouter ook al eens verslaafd geraakt aan de Slingbox en tv kijken en nu nog steeds weet het apparaat ons te vermaken.

 

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *