Enige tijd geleden zijn ze nog ter ruil aangeboden op het forum, maar deze week werd het treurige nieuws bekend gemaakt dat Smartphone & PocketPC Magazine stopt met het verspreiden van haar tijdschrift (in gedrukte vorm).

Middels een nieuwsbericht op de website heeft Hal Goldstein, een toelichting gegeven op het besluit om na 11 jaar de gedrukte publicatie van het Smartphone en PocketPC magazine te stoppen. Zoals de ruilers hebben kunnen ervaren is dit het enige magazine dat volledig gewijd is aan Windows Mobile in de breedste zin van het woord. Reviews van de nieuwste Windows Mobile toestellen, How-to guides, best free stuff, etcetera etcetera, zijn buitengewoon kundig in een magazine verpakt waarbij ook vanuit de online communities vele bijdragen geweest zijn.

Smartphone & PocketPC magzine wordt “gemaakt” door een klein zelf-financierend bedrijfje. Goldstein verklaar dat afgelopen 3 jaar een transitie plaatsgevonden heeft van PDA’s als zijnde PDA’s naar de PDA als telefoon, waardoor het moeilijker is om het aantal abonees te laten groeien. Ook een fabrikant als HP werkte vroeger samen en verstrekte in de doos een gratis nummer van het magazine verklaart Goldstein. Een ander probleem zijn de teruglopende inkomsten uit reclame.

Persoonlijk denk ik dat het een verschijnsel van deze tijd is. We zien soortgelijke problemen bij (regionale) dagbladen die alleen door fusies en schaalvergroting nog kunnen overleven. In dit digitale tijdperk nemen we veel informatie via rss feeds en andere online vormen tot ons, en vooral behoort dit gratis te zijn.

Gelukkig is Smartphone & PocketPC magazine niet alleen bekend vanwege haar volledig aan Windows Mobile gewijde magazine, maar zo zijn er ook de jaarlijkse “BEST-software awards. Een van onze eigen leden Nico is hiervoor ook eens genomineerd met zijn configuratie utility voor de HTC Wizard. Maar ook deze “wedstrijd” is de komende jaren vooral afhankelijk van sponsoring, dus het is afwachten wat de toekomst hierin brengt.

Stopt Goldstein en zijn team volledig met de activiteiten ?? NEE, immers ze hebben een geweldige 11 jaar ervaring en een archief waar je bang van wordt. De omschakeling naar online publicatie lijkt dus een logisch vervolg. Tevens gaat men starten met het blad iPhone Life, en wellicht laat de toekomst de mogelijkheid open om weer op het Windows Mobile of andere platformen te focussen.

In ieder geval ga ik proberen dit laatste nummer te bemachtigen, want het wordt een extra dikke uitvoering met uiteraard de best-software-awards 2008 !! Neem ook eens graag een kijkje op de website, want dit is een ware knowledge-base met handige links.

Referentielijst:

  1. JAMM: Smartphone & Pocket PC Magazine Stops The Presses
  2. POCKETPC MAG: Final Issue of Smartphone & Pocket PC magazine
Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.