Snapchat groeit massaal in het aantal gebruikers en de makers van de app gaan dan ook op zoek naar een goed verdienmodel. Volgens The New York Times zouden de makers nu content willen gaan aanbieden in de app. Dat wordt beweerd op basis van drie anonieme bronnen. 

Content aanbieden

De makers van het drie jaar oude Snapchat hebben grote plannen: ze willen samenwerken met mediabedrijven om content als artikelen, foto’s en video’s aan te bieden in de app. Daarvoor zou een apart onderdeel aangemaakt worden, onder de naam ‘Discover’.

Met de advertenties in datzelfde onderdeel wil Snapchat de echte centen verdienen. Wat de content betreft wordt er gesproken aan een variatie aan media-bedrijven. Zowel traditioneel als nieuwer: CNN, ESPN, National Geographic, Vice en Yahoo. De content wordt voor Snapchat gemaakt en of deze op hun eigen websites verschijnt is niet bekend.

Media

De opbrengst van de advertenties in het onderdeel zou Snapchat delen met de mediapartners. Vorig jaar begon Snapchat al met het vertonen van advertenties. In de praktijk betekent dat dat je weleens een advertentie in je overzicht krijgt, waarvan je zelf bepaalt of je deze kijkt of niet.

Evan Spiegel (de oprichter van Snapchat) is gefascineerd door media. Het bedrijfje zou zelfs overwegen om zelf content te creëren, maar de plannen daarvoor zijn nog piepjong en niet vergevorderd. Deze nieuwe manier van verdienen is in ieder geval een hele andere richting voor Snapchat.

Tijdelijke foto’s

Snapchat is een chatdienst waarbij je elkaar foto’s en chatberichten kunt sturen die daarna voorgoed worden verwijderd. In de praktijk gaat dat niet altijd goed: zo worden er evengoed screenshots gemaakt (de tegenpersoon krijgt wel een melding) of verschijnt er weer een nieuwsbericht dat er tweehonderdduizend foto’s zijn gelekt.

Desondanks is de app is erg populair, vooral onder jongeren. Volgens onderzoeksbureau Telecompaper zouden er nu zo’n 9,4 miljoen Nederlanders zijn met de app op hun telefoon.

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *