Sony Ericsson gaat het helemaal anders doen dan HTC. De bootloaders van de nieuwe Xperia toestellen blijven helemaal open.

HTC liet onlangs weten de strijd aan te gaan tegen het hacken en tweaken van hun Android smartphones. HTC komt hiermee op tegen de inbreuk die daarmee gemaakt wordt in hun intellectueel eigendom. De bootloaders van de nieuwe HTC’s worden dus minder eenvoudig te benaderen zijn en daarmee het installeren van een custom-ROM een stuk moeilijker.

Bij Sony Ericsson gooien ze het helemaal over een andere boeg. Hackers en tweakers mogen wat betreft Sony Ericsson helemaal los gaan op de nieuwe Xperia toestellen (Neo, Neo Pro, Arc en Play). De fabrikant heeft aangegeven de bootloaders erg open te zullen houden zodat het installeren van een custom-ROM zonder problemen mogelijk moet worden. Sony Ericsson stelt wel enkele voorwaarden die vooral te maken hebben met het rekenen van kosten als het onverhoopt mis gaat en een gehackt toestel retour gestuurd wordt.

Persoonlijk vind ik de houding van Sony Ericsson erg gezond en helemaal in lijn met de gedachte achter het open besturingssysteem Android. Ik ben benieuwd of de toestellen van Sony Ericsson nu ook terrein gaan winnen op sites als XDA-developers.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *