image016.jpgDe Sony Xperia is uitermate geschikt om aan je televisie te koppelen, door zijn HDMI uitgang en mogelijkheid tot het aansluiten van diverse USB accessoire zoals draadloze muizen en toestenborden heb je er ook nog wat aan.

Maar hoe zorg je ervoor dat je deze janboel aan kabels een beetje netjes wegwerkt is en nog belangrijker al deze accessoire de batterij van je Xperia niet leegtrekt? Zodra je een muis of toestenbord aansluit op de Micro USB ingang kun je je telefoon niet meer opladen. Sony (Ericsson) heeft hiervoor de Livedock ontwikkeld welke ervoor zorgt dat alles wat hierboven vermeld wordt netjes functioneerd en er ook nog gefatsoeneerd opgeruimd uitziet.

Wat bied de Livedock nu precies? Laten we eerst eens even kijken wat het apparaat precies is. Naast natuurlijk een mooie houder om je telefoon in te plaatsen bied het dockingstation diverse verbindingsmogelijkheden. Zo kun  je achterin een Micro USB lader pluggen zodat je Xperia z'n batterij niet leegloopt. Daarnaast zie je een reguliere USB poort zodat je niet een verloopsnoer nodig hebt om muzien of toetsenborden aan te sluiten op je Xperia. De dockingstation maakt door middel van een geïntegreerde Micro USB kabel verbinding met je Xperia zodat deze op kan laden en de Livedock gebruik kan maken van muis en of keyboard.

image017.jpgimage018.jpg

Het eindresultaat met een aangesloten Sony Xperia S ziet er dan uiteindelijk zo uit. Hierbij zie je ook een (zwarte) HDMI kabel naar de televisie lopen.

image003.jpgimage004.jpgimage005.jpgimage006.jpg

Zodra je je Xperia aansluit op de televisie komt gelijk de Tv-Starter applicatie naar boven welke een muisvriendelijke bediening voor je Xperia smartphone heeft. Hierin vindt je diverse icoontjes terug die je ook vanuit je Android menu kent en de mogelijkheid geven diverse applicaties op te starten. Exact dit zelfde beeld zie je dan dus terug op je televisie, en je kunt dan dus rustig vanaf de bank via je draadloze muis aan de slag.

screenshot_2012-04-09_1116_1.png
image001.jpg

Eerst er even voor zorgen dat het beeld van je telefoon en de televisie goed overeenkomen door middel van de "uitvoergrootte op tv" wizard even correct in te stellen.

image008.jpg

En dan kun je bijvoorbeeld je foto albums bekijken en tegelijkertijd aan de hele familie laten zien.

image009.jpg

Eventjes een nieuwe game downloaden die muisvriendelijk is.

image012.jpg

Zoals bijvoorbeeld Angry Birds…….toch leuk om die eens Full Screen te spelen en zeker muisvriendelijk.

image014.jpg

Of even een Youtube filmpje kijken over Windows Project Glass………….

image011.jpg

Al met al een best leuke gadget die voor nog geen €30,- te krijgen is via enkele grote webshops. Gebruik ik hem nu vaak? Nee niet echt, maar zo af en toe is het toch handig met bijvoorbeeld foto's bekijken op je TV of even een Youtube filmpje af te spelen. Echter sinds mijn Xbox dit ook kan sinds de laatste metro interface update met Apps komt de Livedock voor het laatste niet meer uit de kast. Mijn kleine vindt echter Angrybirds spelen via de muis wel erg leuk…….

Mocht je hem bestellen vergeet dan niet een Micro HDMI naar HDMI kabel of adapter erbij te bestellen, al met al heb ik al een zeer lange lijst met accessoires waar mijn Xperia S mij samenwerkt. Een erg leuke ontwikkeling, het wordt steeds meer een computer in plaats van een telefoon op deze manier (-;

screenshot_2012-04-09_1500.png

 

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *