Sony heeft op de Mobile World Congress de nieuwe waterdichte Xperia M4 Aqua gepresenteerd. De nieuwe smartphone in de bestaande Xperia-reeks beschikt over een 5 inch touchscreen. Dit is op zich niet vreemd, maar volgens Sony moet deze nieuwe Xperia M4 Aqua juist het onderscheid gaan maken in camera-functies, waterdichtheid en accuduur.

Sony Xperia M4 Aqua

in eerste instantie lijkt het een doodnormale smartphone, maar onderhuids is Sony flink bezig geweest om toch weer een unieke smartphone op de markt te kunnen zetten. Een belangrijk punt is de accuduur. Volgens Sony kan er op een volle accu meer dan 13 uur constant gebeld worden en ruim 7 uur constant een video bekeken worden. Dit zijn prestaties die een andere smartphone in dit middensegment niet kan evenaren. Om er nog even een schep bovenop te doen beschikt deze Xperia M4 Aqua over Ultra Stamina-modus. Hiermee worden enkel de basisfuncties van de smartphone geactiveerd en volgens Sony kan het toestel het dan in standby-modus het ruim een week volhouden. Een ander belangrijk punt, waar Sony overigens altijd al goed mee heeft gescoord, is de camera. Aan de achterzijde treffen wij een 13 megapixel camera en aan de voorzijde een 5 megapixel camera. Dit zijn mooie specificaties voor een smartphone in het middensegment.

Prijs en beschikbaarheid

Wanneer deze nieuwe smartphone werkelijk op de markt komt is nog onduidelijk, maar ergens in het voorjaar moet de verkoop gestart worden. De adviesprijs is vastgesteld op € 299,- en de Xperia M4 Aqua komt in drie opvallende kleuren op de markt.

Paul Herps

Paul Herps

Een groot liefhebber van smartphones en tablets! Ik probeer altijd de laatste technieken uit en schrijf graag over de laatste trends op het gebied van smartphones en tablets.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *