Sony gaat in 2015 een tablet uitbrengen met een 12,9 inch scherm. Hiermee hoopt de technologiefabrikant de strijd aan te binden met concurrenten als Samsung en Microsoft.

Dat meldt de technologiewebsite Digitimes op basis van ‘inside information’. Het is opvallend dat Sony met een tablet komt, omdat de verkoop van deze apparaten een neerwaartse trend kent. Ook de kleine aantallen tablets die Sony op dit moment weet te verkopen, weerhoudt het bedrijf niet van een release.

Specificaties

Verwacht wordt dat de tablet een 12,9 inch scherm krijgt met een resolutie van 3840 bij 2400 pixels. Het apparaat draait waarschijnlijk op een Qualcomm Snapdragon-processor. De camera op de achterzijde van de tablet zou foto’s maken van 8.0 megapixel. Verder wordt er een dikte verwacht van 8,6 millimeter, niet heel veel voor een tablet. Sony brengt de tablet uit op Android 5.0 Lollipop.

Beschikbaarheid

Het is waarschijnlijk dat Sony in het eerste kwartaal van 2015 de tablet zal presenteren. De 12,9 inch versie zal naar verwachting 1000 dollar (819 euro) gaan kosten.

Er wordt ook gesproken over een mogelijke release van drie tablets. Ook de namen zijn al bedacht: de Sony Xperia Z4 Tablet Compact, Xperia Z4 Tablet en Xperia Z4 Tablet Ultra. Vooralsnog gaat het om geruchten, maar dat Sony binnenkort een tablet zal presenteren lijkt welhaast onafwendbaar.

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *