Top 3 populairste Sony telefoons

Over Sony

Wie kent Sony niet? Dit Japanse merk schreef wereldgeschiedenis met de Sony Walkman. Ze zijn natuurlijk ook vooral bekend van hun televisies, dvd-spelers en videorecorders. Remember Betamax? Hier gaat het uiteraard allen over hun smartphones. Wat zijn de ontwikkelingen bij Sony?

Sony Xperia – een grote familie

Sony maakt een indrukwekkend aantal verschillende smartphones. Ze heten allemaal Xperia met nog een type-toevoeging erachter. Dat kan simpelweg een nummer zijn, bijvoorbeeld de Xperia 5, of bestaan uit wat meer letters en cijfers. Sony maakt smartphones met prijzen die horen bij het lagere middensegment tot en met ultra high-end versies. Binnen de Xperia lijn is er de PRO-lijn, dit noemt Sony professional smartphones.

Sony Xperia 1 IV Pro 5G

De nieuwe Xperia 1 IV Pro van Sony komt naar verwachting in mei 2022 op de Nederlandse markt. Het is een 4e generatie topmodel. Er is al het een en ander bekend van deze Android 12 telefoon zoals dat hij een Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 zal hebben als processor. En een 6,7-inch scherm, super amoled, 120 Hz, met een verhouding van 21:9, 4k en HDR. Het supersterke glas is Corning Gorilla Glass 7. Zoals bij veel smartphones tegenwoordig is het waarschijnlijk meer een camera met telefoon- en computerfuncties dan andersom. De lenzen zijn van topmerk Zeiss. De processor is de Snapdragon 888 met 5G. Hij heeft ook dual sim. En is IP 69 d.w.z. stof- en waterdicht. Er komt trouwens ook een Xperia 1 IV.

Sony Xperia Walkman 5G

We noemden al de Sony Walkman van vroeger. De Sony Xperia Walkman 5G wordt een 5G-smartphone voor hi-fi audio liefhebbers. Met 4 speakers en met gouden contacten o.a. voor de beste stroomoverdracht naar de bedrade koptelefoon. Ook de vijf camera’s zijn top met Zeiss lenzen. Verder een batterij met grote capaciteit en 16GB aan RAM. Het scherm is 6,7-inch, super amoled, 4k en beschermend Corning Gorilla Glass 7.

Sony Xperia 10 III

Dit is een goedkopere middenklasse telefoon van Sony uit 2021. De prijs is ca. 400 Euro. Hij heeft een vrij groot 6,2-inch scherm. De Xperia 10 III draait op Android 11 met een Snapdragon 690 met 5G en 6 GB RAM. De opslag is 128 GB en is uitbreidbaar met een micro-SD kaartje. De batterij gaat lang mee, normaliter 2 dagen voordat je weer moet opladen. Het scherm meet 6-inch met oled-display en HDR.

Vergelijk alle Sony telefoons met abonnement