De Sphero is een bal die te besturen is met een iPhone, iPad of Ipod Touch. Misschien niet zo cool als de AR.Drone van Parrot maar wel een stuk goedkoper.

De AR.Drone van Parrot een een quardricopter die zich laat besturen met de iPhone , Ipad of iPod Touch. Een supergaaf stuk (mannen)speelgoed waar helaas flink voor in de buidel getast moet worden. Wellicht dat de Sphero voor de wat krappere beurs een leuk alternatief is. De Sphero is een bestuurbare bal verbonden met de iDevices door middel van bluetooth. De bal laat zich besturen door een virtuele joystick op het scherm te bewegen naar kant waarop je de bal wilt hebben. Enkele vooraf geprogrammeerde bewegingen zijn ook mogelijk. De API van de Sphero is zeer eenvoudig opgezet zodat er verschillende (augmented reality) games met de Sphero mogelijk gaan worden. Het bedrijf achter de Sphero wil laten zien wat er allemaal mogelijk is met de iPhone als controller. De Sphero moet nog dit jaar op de markt komen. De prijs zal een stuk vriendelijker zijn dan de AR.Drone van Parrot. De verwachting is dat je voor minder dan 100 dollar eigenaar kan zijn van de robotbal.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *