Het is wel gedurfd om naast je eigen BlackBerry OS ook Android Apps te laten werken. De Playbook krijgt hierdoor wel een flinke boost qua keuze uit de verschillende toepassingen.

Research In Motion heeft nu officieel aangekondigd dat hun Playbook die vanaf 19 april in de VS en Canada verkrijgbaar is ook Android app kan draaien.

200.000 Android Apps (in theorie)

Hiermee wil men de Playbook nog aantrekkelijker maken en kun je naast de 25.000 BlackBerry apps nog eens van een kiezen uit 200.000 Android apps. Wel zullen ontwikkelaars hun Android app moeten aanbieden een extra slag maken door een aantal tools te gebruiken om de app geschikt te maken.

Om de twee soorten apps te kunnen “draaien” zijn er zogenaamde App Players beschikbaar. Zo is er een BlackBerry Java app en een Android v2.3 app en later komt er ook nog een native SDK kit om in C/C++ te kunnen ontwikkelen voord e Playbook. Voor ontwikkelaars die zich op spelletjes richten is er ondersteuning vanuit twee bedrijven met hun tools om developers cross-platform te kunnen laten werken middels de game engines van Ideaworks Labs en Unity Technologies.

Aantal stappen voor ontwikkelaars

Het proces houdt dus voor de ontwikkelaars in dat ze hun applicatie in een andere package zetten, deze aftekenen en indienen voor approval bij RIM. Zodra de goedkeuring is gegevens zullen de apps dan beschikbaar zijn in de BlackBerry App World. Ontwikkelaars die interesse hebben kunnen terecht op us.blackberry.com/developers/tablet/

Een concept applicatie voor de Playbook (van de Astoshing Tribe) is in de video’s hieronder te bekijken. De betreffende app is niet vanuit Android overgezet maar zouden wel in een week tijd ontwikkeld zijn als demo van de mogelijkheden.

Briljante zet of geven ze toe dat Android beter is qua apps?

Briljante zet van RIM of laten ze zien dat ze eigenlijk niet kunnen concurreren met Android en dus hun systeem maar open zetten voor alle Android Apps?

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *