Deze Command & Conquer-achtige game is wederom een mooi voorbeeld van wat er allemaal kan met de PocketPC.

Strategic Assault is een real-time strategie spel voor de PocketPC.

Je kan de demo versie downloaden waarmee je 3 missies kan spelen. Dit geeft je al een goed idee van wat het spel inhoudt. Als je echter het spel geregistreerd hebt kan het echte werk beginnen doordat meer units en mogelijkheden beschikbaar zijn.

De missie

Het spel start met een overzicht van de plek waar de gevechten gaan plaatsvinden. Het doel is

duidelijk, je vijand vernietigen.

Wijze van spelen

Je begint met een 1 gebouw namelijk de basis. Deze basis zorgt ervoor dat je weer andere constructies kan bouwen zoals: “light factory”, “heavy factory”, “Plasma towers”, “Docks”, etc. Iedere aanvulling op de standaard basis geeft je weer meer opties zoals zwaardere tanks, schepen en helicopters.

De Strategie

Om dit allemaal te betalen moet je natuurlijk ook geld verdienen en dat doe je door een soort fabrieken bezet te houden. Zolang ze onder je eigen controle vallen wordt er geld op je rekening geboekt zodat je weer nieuwe fabrieken en wapentuig kan fabriceren. Ook kun je nu beginnen je basis te beschermen middels muren en afweergeschut. Je moet dus een combinatie vinden van het bouwen van de verschillende elementen, het beveiligen van je inkomstenbron en natuurlijk het
vernietigen van je vijand.

De wijze van spelen

Aangezien je beschikt over een klein scherm is alles redelijk compact vormgegeven. Aan de rechteronderkant heb je in feite de menustructuur met daarin de “radar” optie, hiermee krijg je een overzichtskaart te zien, de gemaakte groepen van de units (bv een groepje tanks) en een viertal navigatie toetsen. Je kan navigeren met de navigatietoets van de PocketPC of met de op
het scherm aanwezige toetsen. Het verschil zit hem in de wijze waarop het scherm zich verplaatst. Door te tappen op de overzichtskaart kun je snel naar een bepaalde plek gaan.

Daarnaast heb je de menu optie “group”, als je nu een aantal tanks of helicopters in 1 groep wil zetten en ze snel wil kunnen aansturen dan maak je hier een groep van. In het radar scherm kun je een dergelijk groep snel aankiezen en op pad sturen.

De “build” optie spreekt voor zich en hiermee krijg je een overzichtsscherm waarmee je toegang krijgt tot alle objecten en units die je kan bouwen.

Door te klikken op “info” krijg je informatie over de unit of het object dat je geselecteerd hebt. Dit is met name van belang om te bekijken hoeveel schade een gebouw heeft opgelopen.

Conclusie

Het spel is redelijk pittig dus zul je niet snel verveeld raken, er zijn 15 missies die je kan spelen en hoe verder je komt hoe moeilijker ze worden. In de toekomst komen er ook nog “mission packs” dus dat zorgt ook in de toekomst voor het nodige speelplezier. Het ziet er grafisch goed uit en er zit een vermakelijk muziekje bij met leuke geluidseffecten. Het enige waar je tijdens het spelen rekening mee moet houden is het feit dat als je eigen gebouw in de
vuurrichting staat van het afweergeschut dat dit gebouw gewoon beschoten zal worden. Ook zullen je units automatisch de vijand benaderen als deze in de buurt komt en dit kan wel eens nadelige gevolgen hebben als je net een iets andere aanvals strategie in gedachten had.

Gegevens

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *