Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Amazon Prime is meer dan alleen online video kijken. Voor slechts € 2,99 per maand kun je niet alleen onbeperkt duizenden populaire films en tv-series kijken, je hebt ook gelijk onbeperkt gratis en snelle verzending bij aankoop van producten via hun website zonder minimum bestelbedrag, diverse voordelen voor gamers zoals gratis games en gratis ingame content en beveiligde en onbeperkte opslag voor foto’s. Je krijgt dus extra voordeel met hetzelfde account.

Wat kost een Amazon Prime abonnement?

Als je je aanmeldt voor Amazon Prime, krijg je eerst een gratis proefperiode van 30 dagen. Na die 30 dagen wordt je abonnement automatisch verlengd en betaal je € 2,99 per maand. Je kunt altijd opzeggen. Je kunt via internet of met de Prime Video-app op je smartphone, tablet of bepaalde smart-tv’s met maximaal 3 apparaten tegelijkertijd kijken. Je kunt met de Prime Video-app ook offline kijken door je titels naar je smartphone of tablet te downloaden.

Wat kan je precies met Amazon Prime?

Met een Amazon Prime abonnement krijg je gratis verzending voor als je producten in hun webshop koopt, je krijgt diverse gratis games en ingame content, je krijgt gratis onbeperkte opslag voor foto’s en onbeperkte toegang tot duizenden populaire films en series, van Amazon Originals en Amazon Studio’s eigen content tot content van andere bedrijven. Je kunt Prime kijken via je Smart TV, Blue-ray player, smartphone, tablet of online via internet op je pc of laptop op maximaal 3 apparaten tegelijk. Tijdens het kijken naar een film en tv kun je via X-Ray alle acteurs en nummers identificeren, biografieën van acteurs verkennen en trivia bekijken. Tevens kun je op bepaalde telefoons of tablets je content downloaden om ze later, zonder internetverbinding, te kunnen kijken.

Ook kun je je binnen Amazon Prime Video abonneren op andere streamingdiensten, zoals Film1 en HBO.

Amazon Prime kijken op verschillende apparaten tegelijk

Je kunt Amazon Prime Video bekijken op je Smart TV, smartphone, tablet, computer en laptop. Een leuk detail is, dat je standaard op 3 apparaten tegelijkertijd kunt kijken. Je kunt dus bijvoorbeeld tegelijkertijd op je tv, tablet én smartphone kijken. Ideaal als je met meerdere personen in huis bent. Een andere leuke feature is dat je bijvoorbeeld een programma begint te kijken via je tv en je vervolgens, op een later tijdstip, verder kunt kijken op je smartphone of tablet. Amazon onthoudt dus waar je gebleven was.

Kinderprofielen van Amazon Prime Video

Je kunt maximaal 6 gebruikersprofielen hebben in Prime Video. Je hebt altijd het standaardprofiel en kunt daarnaast nog 5 extra profielen voor volwassenen of kinderen erbij maken. Met het kinderprofiel wordt alleen leeftijdsgebonden content (12 jaar en jonger) zichtbaar. Ook de zoekresultaten en zoeksuggesties zijn gefilterd. Daarnaast zijn aankopen uitgeschakeld in het kinderprofiel, om te voorkomen dat kinderen iets kopen zonder toestemming van de ouders.

Nederlandse ondertiteling

Standaard wordt niet-Nederlandse content Nederlands ondertiteld. VIa het menu ‘Instellingen’ kun je dit aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld ook ondertiteling in een andere taal selecteren of, bij content dat dat ondersteund, alternatieve audiotracks, audiobeschrijvingen of een combinatie van deze functies instellen. Welke functies precies worden ondersteund is mede afhankelijk van het apparaat waarop je kijkt. Tevens kun je zelfs nog de grootte en kleur van de ondertiteling aanpassen.

Voor wie is Amazon Prime dé ideale streamingdienst?

Met Amazon Prime kun je zonder reclames tussendoor onbeperkt films en series kijken op meerdere apparaten tegelijk. Het aanbod films en series is wel kleiner dan bijvoorbeeld het aanbod van Netflix, maar Amazon heeft wel veel series die je niet op Netflix vindt. Een ander groot voordeel is dat je voor Amazon Prime een stuk minder betaalt dan bij andere aanbieders. Bovendien is de eerste maand gratis en kun je op elk gewenst moment opzeggen. Wil je eens wat anders kijken, dan is Amazon Prime een uitstekend alternatief.

Wat is het verschil tussen Amazon Prime en Prime Video?

Het verschil tussen Amazon Prime en Prime Video is het aanbod in films en series. Bij Amazon Prime Video heb je toegang tot unieke Amazon Originals en Exclusives die je bij Prime niet hebt. Bij beide kijk je overigens onbeperkt films en series, zonder reclames en kun je op meerdere apparaten tegelijk kijken. De films worden, waar mogelijk, aangeboden in 4K, Ultra High Definition en ondersteunen HDR-technologie.

Wat is het verschil tussen Amazon Prime en Netflix?

Qua aanbod liggen Amazon Prime Video en Netflix dicht bij elkaar, alhoewel het aanbod van Netflix wel wat groter is en misschien wel populairdere originals omvat. Amazon Prime Video heeft echter ook meer dan voldoende te bieden voor iedereen van elke leeftijd en dat voor de belachelijk lage prijs van € 2,99, terwijl je voor Netflix, afhankelijk van het type abonnement, tussen de € 7,99 tot € 15,99 per maand betaalt. Het is daarom absoluut de moeite waard, al is het alleen maar om te proberen of omdat je uitgekeken bent om Netflix.

Hoe werkt Amazon Prime?

Je kunt op verschillende manier gebruik maken van Amazon Prime. Het prettige van deze streamingdienst is dat het op elk device vrijwel identiek werkt. De interface op je smartphone is vrijwel gelijk aan die op je computer. Als abonnee kun je kiezen uit een enorm aanbod en dat aanbod wordt regelmatig nog uitgebreid. Het aanbod bestond in het begin vooral uit Engelse films en Bollywood-films, maar ook dat wordt steeds uitgebreid. Je kunt online een abonnement afsluiten. Je krijgt dan de eerste 30 dagen gratis en daarna betaal je € 2,99 per maand. Je kunt dan op 3 apparaten tegelijkertijd onbeperkt gebruik maken van deze streamingdienst. Na het inloggen krijg je een overzicht met het complete aanbod, ondergebracht in verschillende categorieën. Tevens worden de titels weergegeven die je aan het kijken bent, zodat je eenvoudig en snel verder kunt kijken.

Hoe kan ik Amazon Prime opzeggen?

Wil je je abonnement op Amazon Prime opzeggen? Dat is heel eenvoudig.

  • Ga naar ‘Account’ > ‘Instellingen’ en selecteer het tabblad ‘Je account’.
  • Klik op ‘Abonnement beëindigen’ al je het abonnement dat uitsluitend geldig is voor Prime Video wilt beëindigen. Prime Video is ook inbegrepen bij een Amazon Prime-lidmaatschap.
  • Als je een Amazon Prime-lidmaatschap op wilt zeggen, selecteer je ‘Bewerken’ onder ‘Prime-lidmaatschap’.

Heb je aanvullende abonnementen op je Amazon Prime of Prime Video account, dan worden die ook automatisch opgezegd.

Indien je een abonnement bij een externe aanbieder hebt afgesloten, dien je het ook daar op te zeggen. Voor hulp neem je ook contact op met die externe aanbieder.

Onze mening over Amazon Prime
Amazon Prime is zeer eenvoudig in gebruik en ziet er modern uit. Het aanbod is nog niet zo groot als sommige andere partijen, maar wordt telkens uitgebreid en biedt andere content. Ook het aantal Nederlandstalige producties en het aantal producties met Nederlandse ondertiteling wordt uitgebreid. En dat allemaal voor die paar euro per maand. Misschien een leuke aanvulling op een andere streamingdienst die ook commerciële zenders aanbiedt.

Wel een puntje van kritiek: Je kunt alleen met een creditcard betalen. Voor veel Nederlanders kan dit een probleem zijn, want creditcards zijn hier niet zo ingeburgerd als bijvoorbeeld in de VS.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen