Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Disney+, ook wel aangeduid als Disney Plus, is een online streamingdienst van Disney Streaming Services, een dochteronderneming van The Walt Disney Company. Het biedt content op het gebied van film en televisie van Walt Disney Studio Entertainment. Voor een vast maandelijks bedrag kun je niet alleen onbeperkt films van Pixar en Marvel bekijken, maar ook documentaires van National Geographic en de spannende Star Wars saga’s.

Wat kost een Disney+ abonnement?

Een Disney+ abonnement kost € 8,99 per maand of € 89,99 per jaar. Dit is inclusief Disney Star Plus, waar je nog meer films, series en documentaires kunt kijken. Het is een stuk simpeler dan bij andere streamingdiensten, want er is maar één abonnement. Je betaalt niks extra als je films en series in 4K-resolutie wilt kijken. Er is geen gratis periode, maar je kunt Disney+ wel eerst een maand op proef nemen voor € 8,99 en als het bevalt neem je het voordeliger jaarabonnement.

Wat kan je precies met Disney+?

Met Disney+ kun je onbeperkt kijken naar een unieke collectie Disney klassiekers, Pixar avonturen en Marvel blockbusters. Daarnaast worden ook de Star Wars saga’s, Pirates of the Caribbean en documentaires van National Geographic aangeboden. Deze titels vind je niet langer bij Netflix, omdat Disney nu deze eigen streamingdienst heeft. Je kunt nu alvast kijken naar onder andere Star Wars: The Last Jedi, Iron Man 3, Free Solo, Monster Inc. en dergelijke, maar het aanbod wordt telkens uitgebreid met nieuwe, exclusieve producties, Disney Originals geheten.

Een andere prettige optie is dat alle films en series voor het hele gezin zijn te downloaden. Dat is natuurlijk heel handig, want zo kun je bijvoorbeeld ‘s ochtends thuis al die leuke film of serie via jouw wifi-netwerk thuis downloaden om die vervolgens onderweg in de trein op je smartphone te bekijken. Je hebt dan daarvoor geen internetverbinding nodig, zodat je heel wat mobiele data uitspaart.

Disney+ kijken op verschillende apparaten tegelijk

Je kunt Disney+ kijken op vrijwel elk apparaat, zoals via de browser op je computer of laptop, op je smartphone en tablet (Android en iPhone), Android TV, Chromecast, Apple TV, PlayStation 4, Xbox One en Roku en Roku TV. Je kunt dus altijd op je eigen manier tv kijken, waar en wanneer jij dat wilt. Je kunt tot wel 4 streams tegelijkertijd bekijken op 4 verschillende schermen. Je kunt bijvoorbeeld ook een film kijken op je laptop en vervolgens verder kijken op je smartphone.

Kinderprofielen van Disney+

Met Disney+ kun je meerdere profielen aanmaken. Hierdoor kan iedereen genieten van zijn of haar eigen persoonlijke kijkervaring. Als onderdeel van Ouderlijk Toezicht kunnen er ook aparte kinderprofielen worden aangemaakt, waarmee uitsluitend films en series welke geschikt zijn voor een bepaalde leeftijdscategorie kunnen worden bekeken. Met  kinderprofielen worden alleen films en series met een classificatie voor een algemeen publiek getoond. Dit kan per land of regio anders zijn, in verband met verschillende lokale of cultureel gevoelige kwesties.

Tevens kan er een kinderslot worden ingeschakeld, zodat jonge kijken hun kinderprofiel niet zonder een extra vraag te beantwoorden kunnen verlaten.

Nederlandse ondertiteling op Disney+

Disney+ biedt Nederlandse ondertiteling voor de meeste films en series, op een enkele uitzondering na misschien. Daarnaast wordt ook Closed Captions, ondertiteling voor doven en slechthorenden, aangeboden. De beschikbaarheid kan per taal verschillen, maar vrijwel overal is Nederlandse ondertiteling voor. Tevens kun je voor veel content ook de audiotaal aanpassen. Voor veel kinderfilms is naast Nederlandse ondertiteling vaak ook de Nederlandse audio beschikbaar, zodat de film Nederlands gesproken wordt.

Voor wie is Disney+ dé ideale streamingdienst?

Disney+ is dé ideale streamingdienst voor iedereen die van populaire films en series van Disney, Pixar, Marvel, National Geographic en 20th Century Fox houdt. Je krijgt voor hetzelfde geldt automatisch daar waar beschikbaar de content aangeboden in maximaal 4K-kwaliteit. Je hoeft daar niks extra voor te betalen of een ander abonnement af te sluiten. Dat zelfde geldt voor kijken op meerdere apparaten tegelijk. Je kunt voor één en hetzelfde abonnement 10 apparaten toevoegen en op 4 apparaten tegelijkertijd kijken.

Verschillende abonnementen Disney+

Disney+ kent geen verschillende abonnementen, maar slechts één abonnement. Je betaald € 8,99 per maand of € 89,99 per jaar en je krijgt daarvoor het gehele aanbod. Alle films, alle series, alle documentaires in maximaal 4K HDR kwaliteit en maximaal 4 streams tegelijkertijd kijken, alles zit bij de prijs in. Waar je voor andere streamingdiensten vaak meer moet betalen om in betere kwaliteit of op meerdere apparaten tegelijkertijd te kunnen kijken, is dat dus bij Disney+ niet het geval.

Wat is het verschil tussen Disney+ en Netflix?

Voorheen werden de producties van Disney, Pixar en Marvel vertoond bij Netflix en andere streamingdiensten. sinds Disney, één van de grootste entertainmentbedrijver ter wereld, een eigen streamingdienst heeft, wordt al die content overgeheveld naar de eigen dienst en worden de contracten met Netflix en andere concurrenten niet meer verlengd. Hierdoor is Disney+ de beste plek om Disney-content te bekijken.

Daarnaast biedt Netflix meerdere abonnementsvormen aan, waarbij je bij het goedkoopste abonnement slechts 1 stream tegelijk kunt kijken en alleen in SD-kwaliteit. Wil je een betere kwaliteit of meerdere streams tegelijk bekijken, dan zit je aan een duurder abonnement vast. Bij Disney+ heb je maar één abonnement die slechts € 1 duurder is dan het goedkoopste abonnement van Netflix (€ 8,99 om € 7,99), maar dan heb je direct 4K HDR kwaliteit en kun je 4 streams tegelijk bekijken.

Hoe werkt Disney+?

Om Disney+ te kunnen kijken heb je om te beginnen een abonnement nodig. Maak online je account aan, download de app en je kunt direct beginnen met kijken op je smartphone, tablet, computer, laptop, gameconsole, smart tv of welk apparaat dan ook. Voor smart tv’s en gameconsoles zijn aparte apps, daarnaast kun je Disney+ altijd via je browser bekijken. Ook Chromecast wordt ondersteund. De apps zijn gratis te downloaden, maar je kunt pas films en series bekijken nadat je een abonnement hebt afgesloten. De nieuwere films en series zijn ook in 4K HDR beschikbaar. Daarvoor betaal je niks extra.

Hoe kan ik Disney+ opzeggen?

Wil je Disney+ opzeggen, dan kan dat op verschillende manieren. De meest eenvoudige manier is via de website van Disney Plus, dus via de browser van je pc, laptop of iMac. Dat doe je als volgt:

  • Ga naar de disneyplus.com en log in op je account.
  • Klik op je profiel en vervolgens ‘Account’.
  • Ga naar ‘Abonnement’ en selecteer je Disney+ abonnement.
  • Klik op ‘Abonnement opzeggen’.

Disney+ opzeggen kan ook via de App Store op je iPhone of iPad of Google Play voor Android door op je profielfoto rechtsboven te klikken en vervolgens naar ‘Abonnementen’ te gaan. Klik daar op ‘Disney Plus’ en vervolgens ‘Zeg abonnement op’.

Onze mening over Disney+

Hou je van films en series van Disney, Marvel en/of Pixar? Dan moet je zeker Disney+ nemen. Disney+ is geen vervanger van andere streamingdiensten, maar een welkome aanvulling. De app is modern en gebruiksvriendelijk. De content wordt regelmatig uitgebreid en bovendien krijg je de beste content in de beste kwaliteit op 4 apparaten tegelijkertijd voor hetzelfde geld. En dat uiteraard allemaal zonder reclame tussendoor. Bovendien kun je alle content downloaden om het ook zonder dat je op internet zit te kunnen bekijken. En dat allemaal voor slechts € 8,99 per maand of € 89,99 per jaar.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen