Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Een nieuw jaar betekent een nieuw Formule 1-seizoen. Hoe vergaat het Max Verstappen om zijn wereldtitel te verdedigen met al die nieuwe regels en auto’s dit seizoen. Jij wilt natuurlijk niks missen, maar waar kun je Formule 1 live kijken? Wij leggen je uit hoe je Formule 1 livestreams kunt kijken.

Tot 2022 lagen de rechten voor de Formule 1 bij Ziggo. Vanaf 2022 liggen de rechten voor de Formule 1 bij Viaplay, die een eigen streamingdienst in Nederland heeft, dus vanaf 2022 kun je alleen nog maar bij Viaplay Formule 1 live kijken.

Viaplay kost € 13,99 per maand. Daarvoor heb je dan natuurlijk wel meer dan alleen Formule 1, maar bijvoorbeeld ook de Bundesliga en Premier League en diverse films en series.

Formule 1 kijken live: Viaplay

Vanaf 2022 zal iedere vrije training, kwalificatie en Grand Prix van de Formule 1 live door Viaplay worden uitgezonden. De uitzendingen rondom de F1 worden door Amber Brantsen gepresenteerd. Tijdens de uitzendingen zullen Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk het commentaar verzorgen en zullen Christijan Albers en Tom Coronel zorgen voor de analyses. In de paddock zullen de coureurs en teambazen ter plekke worden geïnterviewd door Stephane Kox. Zij zal ook het laatste F1 nieuws uit de paddock verzorgen.

f1 kijken met viaplay

Voorheen werkte Ziggo altijd samen met Olav Mol, Jack Plooij, Robert Kamphues en Robert Doornbos, maar Viaplay heeft ervoor gekozen om deze samenwerking niet te continueren. Vele Formule 1-fans waren hierdoor zwaar teleurgesteld, net als Olav Mol zelf overigens. Hij zit al vele jaren in het vak en had graag door willen gaan. Viaplay heeft dus echter anders beslist.

Live streams van Formule 1 kijken

Viaplay is op 1 maart 2022 in Nederland live gegaan. Het eerste dat ze hebben vrijgegeven is een prachtige documentaire van Max Verstappen, Lion Unleashed genaamd. Deze is alleen te zien bij Viaplay, dus als je die wilt kijken, zul je een abonnement op Viaplay moeten afsluiten.

Kritiek op Formule 1 kijken via Viaplay

Na de eerste Formule 1 uitzendingen van Viaplay brak er nogal wat commentaar uit via social media. Het zou niet snel genoeg zijn en er werd aangegeven dat Olav Mol werd gemist en dat de analisten ook niet als plezierig werden ervaren. Aan de snelheid is gelukkig zo snel mogelijk iets gedaan, zodat je nu wel de wedstrijden kunt kijken. Een NENT-topman heeft via de Telegraaf gereageerd op die kritiek en liet weten dat de F1 meer is dan alleen Max Verstappen en dat de kijker met de nieuwe analisten en commentatoren nu een zo compleet mogelijk inkijkje wordt gegeven van Formule 1 in deze globale sport. Inmiddels is het commentaar verstomd en worden de analisten en commentatoren van Viaplay wel gewaardeerd, met name om hun kennis.

Formule 1 kijken bij KPN

Klanten van KPN kunnen bij hun abonnement ook Viaplay activeren. Ga daarvoor naar MijnKPN en activeer Viaplay in jouw abonnementen. De abonnementskosten zijn € 13,99, net als bij Viaplay. Ook hier kun je maandelijks opzeggen. Je kunt dan niet alleen Formule 1 kijken, maar ook alle andere content, zoals de Bundesliga en de Premier League. Uiteraard kun je ook gewoon een abonnement via de website van Viaplay afsluiten en vervolgens via je Smart TV kijken.

f1 kijken via kpn

Formule 1 kijken op Ziggo

Ondanks dat Ziggo Sport geen uitzendrechten meer heeft voor de Formule 1 kun je uiteraard wel gewoon via Ziggo een abonnement nemen op deze nieuwe streamingdienst. Ga hiervoor naar Mijn Ziggo of naar de Mijn Ziggo App en activeer Viaplay via Abonnementen. Je betaalt vervolgens € 13,99 per maand. en je kunt maandelijks opzeggen.

Formule 1 live kijken via F1TV

Via F1TV, het online kanaal van Formula1.com, is het ook mogelijk om Formule 1 Grand Prix te bekijken. Je kunt hier naast de Formule 1 ook de Formule 2, Formule 3 en Porsche Supercup bekijken. Je kunt hiervoor 2 verschillende abonnementen afsluiten, te weten de F1TV Pro waarmee je voor € 64,99 per jaar (omgerekend € 5,42 per maand) alle alle F1 races live kunt kijken, en de F1TV Access Stream waar je herhalingen van alle F1-sessies kunt kijken voor slechts € 29,99 per jaar (omgerekend € 2,50 per maand). Daarmee kun je dus behoorlijk besparen op je kosten als het je puur om Formule 1 kijken gaat. Zoals gezegd heb je 2 opties. Met F1TV Access kun je alleen herhalingen terugkijken van de verschillende klassen en daarnaast historische Formule 1 races terugkijken. Met F1TV Pro heb je ook deze opties, maar kun je ook alles live kijken en gebruik maken van live timing en onboard-beelden van de Formule 1 coureurs.

f1 kijken via f1tv

Formule 1 live kijken met behulp van een VPN

Naast eerder genoemde mogelijkheden kun je ook Formule 1 live kijken via VPN. Een abonnement daarvoor kost ongeveer € 2 of € 3 per maand en deze dien je bij een VPN-provider af te sluiten. Vervolgens kun je via een gratis buitenlandse stream alle bekijken. Dit is overigens wel een stuk ingewikkelder dan een abonnement op Viaplay, KPN, Ziggo of F1TV Pro en bovendien heb je dan buitenlands commentaar, geen Nederlands commentaar. Als dat geen probleem voor je is, dan is dit misschien een optie, want het is wel een stukje goedkoper.

Andere manier voor live kijken Formule 1

Naast bovengenoemde opties zijn er nog meerdere partijen die in gesprek zijn met Viaplay om de diensten van Viaplay aan te bieden aan hun eigen klanten of inmiddels al aanbieden zoals bijvoorbeeld T-Mobile en Delta. Bij T-Mobile krijg je de eerste maand 50% korting op je Viaplay abonnement. Daarna betaal je net als overal gewoon € 13,99. T-Mobile biedt echter wel een combi-korting aan als je ook ESPN Compleet erbij neem. Dan betaal je voor beide bundels samen slechts € 17,50 per maand, hetgeen betekent een korting van maar liefst € 6,49 per maand!

Samenvattingen Formule 1 bij NOS

Kun je geen Formule 1 live kijken of heb je de race gemist, dan kun je vanaf dit jaar ook de hoogtepunten van alle kwalificaties en races van de Formule 1. Tot en met het seizoen 2024 zal bovendien de Grand Prix van Nederland (Zandvoort) gratis te zien zijn op NPO 1. Jan Lammers is de standaard analist bij de NOS.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen