Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

HBO Max is een Amerikaanse OTT streamingdienst van WarnerMedia Entertainment en biedt heel veel goede films en series aan van zowel WarnerMedia (Warner Bros, New Line, Cartoon Network) als andere film- en televisieproducenten. Hierbij draait het allemaal om prestigieuze films en series van HBO. Onder andere de hits The Sopranos, Game of Thrones en Westword zijn hier te vinden. De films zijn van hoge kwaliteit, getuige de vele Emmys en Golden Globes die deze films in de wacht slepen. En dat is allemaal te zien voor een zeer schappelijke prijs.

Belangrijkste punten uit dit artikel

 • Een HBO Max abonnement sluit je af vanaf € 5,99 per maand voor de basisversie en € 7,99 voor het standaard abonnement
 • De prijs hangt af van de hoeveelheid schermen waar je op wilt kunnen kijken (1 tot 2 schermen)
 • HBO biedt o.a. exclusieve films en series van HBO zelf, DC, Warner Bros en Cartoon Network.
 • Bioscoopfilms van DC en Warner Bros komen 45 dagen na première uit op HBO Max.
 • HBO Max kan je kijken op je smart TV, iPad, iPhone of Android apparaat.
 • Je HBO Max abonnement is maandelijks op te zeggen, via de app.

Wat kost een HBO Max abonnement?

Er zijn 2 verschillende HBO Max abonnementen, namelijk de ‘Basic’ en de ‘Standard’ versie. De ‘Basic’ kost € 5,99 per maand en de ‘Standard’ € 7,99 per maand. Het grote verschil tussen beide abonnementen is dat je bij ‘Basic’ kunt streamen op 1 scherm, het beeld van goede kwaliteit is en je maximaal 5 downloads per maand hebt, terwijl je bij ‘Standard’ op 3 schermen tegelijkertijd kunt streamen, het beeld van de beste kwaliteit is en 4K UHD voor bepaalde titels en je kunt hiermee 30 downloads per maand doen.

Wat kun je precies met HBO Max?

Met HBO Max kijk je exclusief Warner Bros-films uit 2022, HBO Originals, Max Originals, DC-content en Cartoon Network content zonder extra kosten. Daarnaast heb je duizenden uren aan top-entertainment. Altijd de grootste blockbusters, gewaagdste verhalen en echte klassiekers kijken waar en wanneer jij dat wilt. Zonder reclame. Tevens biedt het veilige toegang voor kinderen en heb je altijd goede beeldkwaliteit. Wil je offline kijken? Dat kan ook! Je hebt tot 30 downloads per maand.

HBO Max staat vooral bekend om zijn aanbod van geweldige series, zoals Game of Thrones, The Sopranos, Westworld, Watchmen, Band of Brothers, Friends, Sex and the City en The Big Bang Theory. Tevens komen Warner Bros bioscoopfilms 45 dagen eerder op HBO Max dan in de bioscoop.

HBO Max kijken op verschillende apparaten tegelijk

Met het goedkoopste abonnement, het ‘Basic’ abonnement (€ 5,99), kun je maar op 1 apparaat tegelijkertijd kijken en op 5 verschillende apparaten per dag. Wil je op meerdere apparaten tegelijkertijd kunnen kijken, dan zul je het iets duurdere ‘Standard’ abonnement (€ 7,99) moeten nemen. Dan kun je op 3 apparaten tegelijkertijd en op 5 verschillende apparaten per dag kijken. Dan kun je bijvoorbeeld op je smart tv en op 2 smartphones tegelijkertijd HBO Max streamen. Bovendien heb je met het Standard abonnement betere beeldkwaliteit en kun je 30 in plaats van 5 downloads per maand doen.

Kinderprofielen van HBO Max

HBO Max kent 2 soorten profielen: kinderprofielen en profielen voor volwassenen. Je mag maximaal 5 profielen aanmaken. Hierdoor heb je de mogelijkheid om voor ieder kind een Kinderprofiel aan te maken met ouderlijk toezicht, om te beperken wat ze kunnen kijken. Je kunt per profiel een leeftijdsclassificatie instellen. Hiermee kunnen ze alleen programma’s en films kijken die voor hun leeftijd geschikt zijn. Op hun startscherm worden alleen die programma’s en films weergegeven. Tevens kunnen ze op de afbeelding van hun favoriete personage klikken (bijvoorbeeld op Scooby Doo of Elmo) en dan zien ze alle titels daarvan. Bovendien kan er een pincode worden ingesteld om te voorkomen dat je kind wisselt naar een ander profiel.

Nederlandse ondertiteling

Niet Nederlandstalige programma’s en films worden standaard Nederlands ondertiteld. Voor sommige programma’s en films zijn meerdere talen voor ondertiteling beschikbaar. Ook is er voor sommige content andere audio beschikbaar. Dit kun je zelf naar behoefte instellen.

Voor wie is HBO Max dé ideale streamingdienst?

Hou je van films van Warner Brothers en wil je de films van Warner al 45 dagen voordat ze in de bioscoop komen, kunnen zien? Dan is HBO Max dé ideale streamingdienst voor jou!

Daarnaast is er een gigantisch aanbod van programma’s en films van grote mediabedrijven, zoals Warner Bros, HBO, DC, Cartoon Network en meer, zodat je meer dan genoeg keuze hebt. Je kunt waar en wanneer je wilt kijken naar de populairste series, zoals Game of Thrones, The Sopranos, Westworld en nog veel meer. Daarnaast worden er gigantisch veel echte blockbusters aangeboden. En voor de prijs hoef je het ook niet te laten, want je hebt al een abonnement voor € 5,99 per maand.

Wat is het verschil tussen HBO Max Basic en HBO Max Standard?

Het aanbod van het Basic en het Standard abonnement van HBO is gelijk. Je krijgt bij beide vormen exact hetzelfde aanbod en kunt exact hetzelfde bekijken, waar en wanneer je dat wilt. Het verschil zit hem in het aantal schermen waarop je tegelijk kunt kijken. Bij Basic kun je op slechts 1 scherm tegelijk kijken, bij Standard op 3 schermen tegelijk. Daarnaast zit er verschil in de beeldkwaliteit. Bij Basis is dat HD (720p), terwijl dat bij Standard Full HD (1080p) en 4K is. Ook zit er verschil in het aantal downloads per maand. Bij Basic is dat 5, terwijl dat bij Standard 30 is. Uiteraard betaal je daar wel voor. Het Standard abonnement kost € 7,99 per maand, terwijl het Basic abonnement slechts € 5,99 per maand kost.

Wat is het verschil tussen HBO Max en Netflix?

In eerste instantie lijken HBO Max en Netflix vrij vergelijkbaar. Toch zitten er aanzienlijke verschillen in de abonnementen. Dat begint al bij de door de streamingdiensten aangeboden content. Netflix heeft natuurlijk een ongekende hoeveelheid content, maar ook op HBO Max staat ontzettend veel content. Zo zijn bijvoorbeeld de Warner Bros films en series bij HBO Max te bekijken. Maar ook enkele zeer populaire series zijn uitsluitend bij HBO Max te bekijken. Kort gezegd zit het verschil dus puur in de content. Afhankelijk van wat je wilt zien neem je de een of de ander, of allebei. Wel een groot verschil is de prijs. Waar je voor HBO Max € 5,99 of € 7,99 per maand betaalt, betaal je bij Netflix € 7,99 tot € 15,99. Bij de duurste abonnementen kun je bij HBO Max op 3 apparaten tegelijkertijd kijken en bij Netflix op 4 apparaten.

Hoe werkt HBO Max?

HBO Max is in Nederland beschikbaar als losse streamingdienst. Het maakt daarom niet uit bij welke TV-aanbieder je zit, zoals bijvoorbeeld KPN, Ziggo, Canal Digitaal of Caiway. Je kunt eenvoudig via je tv, laptop, pc, tablet of smartphone een HBO-account aanmaken via de website en vervolgens direct inloggen en beginnen met kijken. HBO is ook via Ziggo met het TV-pakket Movies & Series toegankelijk, echter is daar het aanbod een stuk beperkter.

Aanmelden bij HBO Max doe je zo:

 • Ga naar de internetpagina HBOMax.com/subscribe.
 • Kies je abonnement (Basic of Standard) en selecteer of je maandelijks of jaarlijks wilt betalen. Klik dan op Verder.
 • Vul je gegevens in en klik op ‘Account maken’.
 • Voeg een betaalmethode toe en vul hier je promocode in (als je die hebt).
  Let wel op: je abonnement wordt automatisch verlengd, je dient zelf op te zeggen.
 • Klik nu op ‘Abonnement starten’ en je kunt direct inloggen met je gegevens en HBO Max streamen op al je favoriete apparaten.

Je kunt je ook inschrijven via de HBO Max-app op Android- en Apple- apparaten en Samsung TV’s via de Apple App Store, Google Play en Samsung.

Hoe kan ik HBO Max opzeggen?

Als je bij Apple iTunes of App Store, Google Play of Samsung TV een abonnement hebt afgesloten, kun je daar ook je HBO Max abonnement opzeggen.

Let op, je abonnement wordt niet opgezegd als je de HBO Max-app van je apparaten verwijderd.

Heb je een abonnement rechtstreeks bij HBO, dan kun je het abonnement als volgt opzeggen:

 • Ga op je computer naar HBOMax.com en log in.
 • Klik op je profiel (rechtsboven), dan op ‘Instellingen’ en ‘Abonnement’.
 • Klik op ‘Abonnement beheren’ en vervolgens op ‘Abonnement opzeggen’ en bevestig de opzegging.

Je kunt blijven kijken tot het einde van je factuurperiode.

Opzeggen kan ook via de HBO Max-app op je tablet of smartphone. Open de app, klik op ‘Instellingen’, scroll naar ‘Abonnement’, klik op ‘Abonnement beheren’ en klik op ‘Abonnement opzeggen’.

Onze mening over HBO Max
HBO Max heeft een indrukwekkende hoeveelheid films en series. Ben je een beetje uitgekeken op de films en series op Netflix en ben je toe aan iets nieuws? Dan is HBO Max zonder enige twijfel een uitstekende optie. Het biedt meer dan 10.000 uur aan goede content, van de Lord of the Rings-trilogie tot en met The Big Bang Theory. Dat aanbod wordt regelmatig uitgebreid. Daarnaast is de prijs zeer geschikt, want je hebt al een abonnement voor slechts € 5,99 per maand. Bovendien is het maandelijks opzegbaar, dus ook al twijfel je nog, je kunt het altijd voor 1 of 2 maanden proberen. Wat ons betreft zeker de moeite waard.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen