Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Hoewel je waarschijnlijk bent opgegroeid met een tv die constant programma’s uitzendt, is het tegenwoordig steeds populairder om die traditionele tv abonnementen stop te zetten en over te schakelen naar kijken via het internet. Kijken op aanvraag, of ‘on demand’ is het nieuwe tv kijken. In dit artikel lees je precies waarom on demand een stuk beter is!

1. Het bespaart een hoop geld

Een tv-abonnement kost je al snel tientallen euro’s per maand. In de meeste gevallen sluit je het af in de vorm van een alles-in-één pakket met internet, tv en telefoon. Het kan voorkomen dat je een groot deel van je pakket zelden tot nooit gebruikt. En dat is zonde! Merk je dat je toch vaak kiest voor een serie op een streamingdienst zoals Netflix, HBO Max of Amazon Prime Video? Dan kun je de knoop doorhakken en veel geld besparen door je tv abonnement op te zeggen. Zo houd je ook meer budget over om je bij extra streaming diensten aan te melden

2. Kijken wat en wanneer jij dat wil

Waar we vroeger gebonden waren aan de zendtijd van onze favoriete shows, kun je nu eenvoudig alle afleveringen terugkijken via het internet. En via streamingdiensten klik je op play wanneer dat jou uitkomt. Dit gemak zorgt er al snel voor dat je een film die op tv wordt uitgezonden toch maar in je eigen tijd terugkijkt via een ander kanaal. Je hebt meer controle over wat je doet met je vrije tijd en zal merken dat je alleen nog maar kijkt wat je écht wilt zien. Je zult misschien zelfs merken dat je vaker iets anders gaat doen dan elke avond op de bank hangen, zoals een extra avond sporten of een wandeling maken. Door meer regie te hebben over wat je gaat doen, maak je bewuste keuzes over je vrijetijdsbesteding. Misschien kijk je bewust een informatieve documentaire in plaats van de Friends aflevering die je al zeven keer eerder gezien hebt.

3. Je hoeft niet een week te wachten op de volgende afleveringen

Als je toch graag een hele avond lekker op de bank wil hangen, dan wil je je ook volledig kunnen storten op je favoriete serie. Als je deze via je tv abonnement kijkt, is de kans groot dat je maar één aflevering kunt zien en vervolgens een week lang moet wachten op de volgende. Je bent dan natuurlijk de helft alweer vergeten en zit er niet meer lekker in. Via het internet kun je zo lang blijven kijken als jij wil.

4. Ook live tv vindt je terug op het internet

Nu zijn er natuurlijk momenten dat je juist om een bepaald tijdstip naar de tv wilt kijken, zoals tijdens het Eurovisie Songfestival of het WK voetbal. Als het hele land uitgedost is met oranje vlaggetjes en mensen al de hele dag over straat gaan in oranje kleding, wil je natuurlijk op tijd achter de buis zitten. Maar ook live wedstrijden zijn vaak gemakkelijk te volgen via het internet!

5. Geen of minder reclame

Hoe vervelend is het als je net lekker in een film zit en deze ineens wordt onderbroken door het reclameblok. Je wordt plots uit je concentratie getrokken met luidruchtige reclames en flitsende beelden: niet heel ontspannend. Ook wordt je continue verleid om producten te kopen die je eigenlijk niet nodig hebt. Als je tv kijkt via het internet, zul je merken dat je hier veel minder last van hebt!

Ben je ook overtuigd om de kabel door te knippen? Lekker doen! Je zult al snel merken hoe misbaar een tv abonnement eigenlijk is!

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen