Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Netflix is een streamingdienst waarmee je films en series kunt kijken op elk apparaat met een internetverbinding. Je kunt je eenvoudig abonneren en vervolgens kijk je alle films en series zonder reclame. Deze films en series kun je tevens downloaden naar elk apparaat met iOS, Android of Windows 10, om ze daarna zonder internetverbinding te kunnen kijken. Je krijgt dus zeker waar voor je geld en het is je maandelijkse abonnementskosten zeker waard.

Belangrijkste punten uit dit artikel

 • Een Netlix abonnement sluit je af vanaf € 7,99 per maand voor de basisversie en € 15,99 voor het premium abonnement
 • De prijs hangt af van de beeldkwaliteit (SD, HD, Ultra HD) en de hoeveelheid schermen waar je op wilt kunnen kijken (1 tot 4 schermen)
 • Het duurste abonnement is Ultra HD. Ook kan je hier op 4 schermen tegelijk kijken.
 • Naast populaire films en series maakt Netflix ook veel eigen producties
 • Je Netflix abonnement is maandelijks, via de app, op te zeggen
 • Netflix kan je kijken op je smart TV, iPad, iPhone of Android apparaat

Wat kost een Netflix abonnement?

Er zijn verschillende Netflix abonnementen die precies aansluiten bij jouw behoeften. De hoogte van de prijs hangt af van een aantal, zoals met hoeveel apparaten je tegelijkertijd wilt kijken en of je liever wilt kijken in SD (Standard Definition), HD (High Definition) of Ultra HD (Ultra High Definition). Met elk type abonnement kun je onbeperkt series en films kijken en tevens mobiele games spelen.

Het goedkoopste abonnement heet Basic en kost €7,99 per maand. Daarmee kun je op 1 scherm tegelijkertijd kijken en op 1 telefoon of tablet downloads opslaan. Deze is alleen in SD-kwaliteit beschikbaar. Het Standaard abonnement kost € 11,99 per maand en daarmee kun je op 2 schermen tegelijkertijd kijken en op 2 telefoons of tablets downloaden. Deze is in zowel SD als HD te bekijken. Het duurste abonnement is het Premium abonnement. Daarmee kun je op 4 schermen tegelijkertijd kijken en op 4 telefoons of tablets downloads opslaan. Deze is in zowel SD, HD als Ultra HD te bekijken.

Wat kan je precies met Netflix abonnement?

Zoals gezegd zijn er 3 verschillende soorten Netflix abonnementen. Met elk abonnement heb je volledige toegang en kun je onbeperkt films en series bekijken en zelfs mobiele games spelen. Dat is voor elke abonnement gelijk. Het verschil zit hem echter in de kwaliteit waarin de films en series bekeken kunnen worden en op hoeveel apparaten er tegelijkertijd gekeken kan worden.

Met het goedkoopste abonnement, Basic, kijk je films en series in SD kwaliteit. Dat komt overeen met DVD kwaliteit en is 720 x 576 pixels. Het Standaard abonnement biedt HD kwaliteit en dat is een resolutie van 1920 x 1080 pixels, ook wel full-HD genoemd. Het duurste abonnement, Premium, biedt Ultra-HD beeldkwaliteit, ofwel 3840 x 2160 pixels, ook wel 4K genoemd. Dit zorgt voor perfect haarscherp beeld. Dit vereist echter wel een ijzersterke glasvezelverbinding.

Daarnaast is het de vraag op hoeveel apparaten je tegelijkertijd wilt kijken. WIl je per se op meerdere apparaten tegelijkertijd kunnen kijken, dan zit je sowieso aan het Standaard (2) of Premium (4) abonnement vast, ongeacht welke kwaliteit je ook zou willen.

TV kijken op verschillende apparaten tegelijk

Wil je op meerdere apparaten tegelijkertijd Netflix kijken, dan voldoet het Basic abonnement niet. Wil je op 2 apparaten tegelijkertijd kunnen kijken, bijvoorbeeld op je TV en op je smartphone of op 2 smartphones of 2 TV’s tegelijk, dan kun je voor het Standaard abonnement kiezen. Is dat nog niet voldoende en wil je op 3 of 4 apparaten tegelijkertijd Netflix kunnen kijken, dan kies je voor het Premium abonnement. Het voordeel van dat abonnement is tevens dat de beeldkwaliteit een stuk beter is dan van de andere 2 abonnementen.

Kinderprofielen van Netflix

Je kunt op Netflix maximaal 5 verschillende profielen aanmaken. Je kunt bijvoorbeeld een apart kinderprofiel op Netflix aanmaken. Hiermee kun je precies instellen wat voor films, series en games ze kunnen kijken of spelen. Er wordt dan alleen kindvriendelijke content getoond bij het bladeren door het aanbod.

Wil je geen specifiek kinderprofiel aanmaken, dan kun je ook de toegang tot bepaald films en series blokkeren door er een pincode voor in te stellen. Ook is het mogelijk om bepaalde films en series te blokkeren en het automatisch afspelen in- of uitschakelen.

Nederlandse ondertiteling

Alle films en series op Netflix hebben ondertiteling. Standaard is dat Nederlandse ondertiteling, maar die kun je wijzigen in je taal naar keuze of uitzetten. Standaard geeft Netflix op de meeste apparaten 5 tot 7 relevante talen weer. Die worden bepaald op basis van je locatie- en taalinstellingen.

Voor wie is Netflix dé ideale streamingdienst?

Netflix richt zich niet tot één bepaald doeldroep, maar heeft een enorm breed aanbod films, series en games en is eigenlijk voor iedereen een goede keuze, getuige de honderden miljoenen kijkers. Op dit moment zijn streamingdiensten in het algemeen echter meer in trek bij jongeren, jongvolwassenen en gezinnen, waardoor de doelgroep onder de 50 de meeste aandacht krijgt, maar feitelijk maakt leeftijd niet uit. Er is een enorm aanbod films, series en games, zodat er voor iedere leeftijdscategorie een ruim aanbod en voldoende keuze is. Bovendien hoef je het voor de prijs ook niet te laten, want al voor € 7,99 per maand kun je onbeperkt films, series en documentaires kijken.

Wat is het verschil tussen Netflix en andere streamingdiensten?

Het grote voordeel van Netflix is dat het verschillende abonnementen aanbiedt, ook voor de kleinere portemonnee en voor gebieden met minder goede internetverbindingen. Het goedkoopste abonnement is slechts € 7,99 per maand terwijl daarvoor een internetverbinding van 3 Mb/s voldoende is (ter vergelijking: voor Ultra-HD is een verbinding met 25 Mb/s nodig).

Tevens biedt Netflix een groot aantal series, documentaires en films aan die je niet op de gewone TV kunt kijken, waaronder de zogenoemde Netflix Originals (gemaakt door of in opdracht van Netflix). Bovendien kun je Netflix ook op je computer kijken, je hoeft dus niet perse een TV-abonnement hebben.

Hoe werkt Netflix?

Dat is eigenlijk heel eenvoudig. Nadat je het abonnement hebt afgesloten start je met de afstandsbediening van de TV Netflix. Via het startscherm zie je wat er allemaal wordt aangeboden en welke nieuw zijn. Deze lijst wordt wekelijks aangevuld met nieuwe films en series. Vervolgens kies je met diezelfde afstandsbediening welke film, serie of documentaire je wilt kijken. Ook kun je Netflix kijken op je PC, smartphone, tablet, Playstation en Xbox met de app. Let wel op, als je Netflix op je smartphone kijkt, dan zorgt dat wel voor een hoog dataverbruik als je op 4G of 5G zit. Zorg er dan voor dat je een voldoende ruime databundel hebt. Onbeperkt is natuurlijk het beste.

Hoe kan ik Netflix opzeggen?

Netflix is maandelijks opzegbaar, zodat je niet een heel jaar aan je abonnement vast zit. Netflix opzeggen is gelukkig heel simpel. Dat gaat als volgt:

 • Pak je telefoon of PC erbij, open je webbrowser en log in op de webpagina van Netflix.
 • Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in.
 • Klik op de drie streepjes aan de linkerkant om het menu te openen.
 • Kies ‘Account’, scroll naar beneden en klik op ‘Lidmaatschap opzeggen’.
 • Klik in het volgende venster op ‘Opzegging voltooien’ om je keuze te bevestigen.

En dit is onze mening over Netflix

Netflix is een makkelijk te bedienen streamingdienst met veel mogelijkheden. Het aanbod films en series wordt elke week uitgebreid. Voor weinig geld kijk je al Netflix, dus voor de prijs hoef je het niet te laten. Wil je meer kwaliteit of op meer apparaten tegelijkertijd kijken, dan heb je wel een duurder abonnement nodig, maar dat is het zeker waard.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen