Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

NPO Plus is – hoe kan het ook anders – de streamingdienst van NPO. Oftewel, de Nederlandse Omroep. Voorheen was NPO bekend als Ned 1, Ned 2 en Ned 3.
NPO Plus is de betaalde variant van NPO Start. En het biedt een hoop extra’s. Onze ervaring is in elk geval dat het de prijs die je per maand betaalt, zeker waard is.

Belangrijkste punten uit dit artikel

 • Een NPO Plus abonnement kost slechts € 2,95 per maand.
 • NPO Plus biedt toegang tot alle films en serieus op de Publieke Omroep.
 • Je kan programma’s tot 7 dagen terugkijken.
 • NPO Plus wordt in 4K uitgezonden
 • Naast standaard zenders, biedt de streamingdienst themakanalen, zoals NPO 1 Extra, Zappelin, Nieuws en Politiek.
 • NPO Plus is te bekijken op alle smartphones, tablets, laptops en smart tv’s.
 • Je kunt je NPO Plus abonnement maandelijks met behulp van de app opzeggen.

Wat kost een NPO Plus abonnement?

Een NPO Plus abonnement is maandelijks opzegbaar en kost slechts € 2,95 per maand. En daarmee kan je al je favoriete series, programma’s en films van NPO terugkijken en bingewatchen.

Wat kan je precies met NPO Plus?

De streamingdienst van NPO biedt toegang tot nagenoeg alle programma’s, films en series die via de Publieke Omroep te zien zijn. Bij de gratis versie (NPO Start) kan je programma’s terug en vooruit kijken tot 7 dagen. Je hoeft de programma’s dus niet langer live te kijken, maar je kunt ze streamen waar en wanneer het jou uitkomt. En heb je tussendoor even iets anders te doen? Dan kan je het programma pauzeren en later verder kijken.

Met de betaalde dienst NPO Plus, is de kwaliteit van het beeld een stuk scherper. De programma’s worden in 4K uitgezonden. Daarnaast is er een ruimer aanbod en kan je langer terugkijken. Je kunt bijvoorbeeld alle afleveringen van Penoza terugkijken en deze serie bingewatchen in haarscherp beeld.
Ook krijg je bij NPO Plus verschillende themakanalen. Zoals NPO 1 Extra, NPO 2 Extra, Zappelin, Nieuws en Politiek.

TV kijken op verschillende apparaten tegelijk

Een leuk detail van NPO Plus is dat je op meerdere apparaten kan kijken. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met een programma op de tv, en daarna op je telefoon of tablet verder kijken. De streamingdienst onthoud dus wat je aan het kijken was én waar je was gebleven.

Kinderprofielen van NPO Plus

Net als bij vele andere streamingdiensten kan je met NPO Plus een profiel aanmaken. Zo kan je een volwassen profiel aanmaken én een speciaal kidsprofiel. Met je NPO Plus kinderprofiel, krijg je alleen programma’s te zien die geschikt zijn voor kinderen.

Zorg ervoor dat je de leeftijd van je kind juist invoert, want er zit een verschil tussen het streaming aanbod van kinderen van 4 jaar en kinderen van 9 of 12 jaar.

Nederlandse ondertiteling

Alle programma’s, films en series die je via NPO Plus en NPO Start bekijkt, zijn beschikbaar in het Nederlands of met Nederlandse ondertiteling.

Voor wie is NPO Plus dé ideale streamingdienst?

Als je voornamelijk naar tv-programma’s van de Publieke Omroep kijkt, kan NPO Plus voor jou erg interessant zijn. Deze streamingdienst werkt goed, gebruiksvriendelijk, wordt regelmatig geupdatet en is bovendien vrij compleet. Ook biedt het leuke extra’s, zoals concerten, documentaires, politieke zenders.

Daarnaast is het qua prijs ook geen dure streamingdienst. Wil je liever naast NPO ook de commerciële zenders streamen? Dan is NLZiet een beter alternatief.

Wat is het verschil tussen NPO Plus en NPO Start?

NPO Plus is de betaalde versie en NPO Start de gratis versie. Beide varianten bieden films, series en programma’s van de Publieke Omroep. Het verschil is dat je bij de betaalde versie langer terug kan kijken. Verder ontvang je bij NPO Plus meer themazenders en zenden ze de programma’s uit in een hogere (4K) resolutie.

Wat is het verschil tussen NL Ziet en NPO Plus?

NPO Plus is een streamingdienst van de Publieke Omroep. Je vindt hier dus uitsluitend programma’s die op NPO worden uitgezonden. NL Ziet is een samenwerking tussen de NPO en de commerciële tv-zenders. Naast NPO stream je hier dus ook RTL, SBS en nog een aantal andere commerciële zenders uit het buitenland.

Voor NLZiet betaal je € 7,95 per maand. Voor NPO Plus betaal je € 2,95 per maand.

Hoe werkt NPO Plus?

NPO Plus is een app die je kunt installeren op je smart tv, tablet, smartphone of laptop. Je dient een account aan te maken en daarmee in te loggen.
Vervolgens kom je op een keuzescherm waar je kunt zoeken, de tv gids kan bekijken en de keuzes van kijkers kan bekijken.

De app werkt vrijwel hetzelfde als die van Netflix, NLZiet en andere streamingdiensten.

Hoe kan ik NPO Plus opzeggen?

NPO Plus is maandelijks op te zeggen. Je zit dus niet aan een jaarabonnement vast. Een opzeggingsbrief is niet meer nodig. Je kunt dit doen met behulp van de app.

Met de volgende stappen kan je jouw abonnement opzeggen.

 1. Ga naar npoplus.nl en login met je accountgegevens.
 2. Klik op je gebruikersnaam en ga naar Instellingen.
 3. Ga naar “mijn abonnement”
 4. Ga naar “abonnement stopzetten”
 5. Bevestig je opzegging.

Op welke apparaten kan je NPO Plus gebruiken?

Je kunt de NPO Plus gebruiken op alle mobiele apparaten, zoals een tablet, smartphone, laptop en verder werkt het ook met de meeste smart tv’s en streaming apparaten, zoals Google Chromecast en Apple TV.

Tip: streaming op je smartphone zorgt voor een hoog dataverbruik. Zit je vaak op je 4g of 5g abonnement? Zorg dan voor een ruime internetbundel. Het beste is natuurlijk een onbeperkt internetbundel.

Onze mening over NPO Plus

Wij zijn fan van de interface. De NPO Plus app werkt gebruiksvriendelijk en ziet er goed en modern uit. Het aanbod wordt regelmatig uitgebreid. En voor de prijs hoef je het niet te laten. Wel is het voor ons overbodig, omdat we ook commerciële zenders willen kijken en daardoor dus een NLziet abonnement hebben afgesloten. Dus wat ons betreft niet het beste abonnement.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen