Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

NPO Plus is – hoe kan het ook anders – de streamingdienst van NPO. Oftewel, de Nederlandse Omroep. Voorheen was NPO bekend als Ned 1, Ned 2 en Ned 3.
NPO Plus is de betaalde variant van NPO Start. En het biedt een hoop extra’s. Onze ervaring is in elk geval dat het de prijs die je per maand betaalt, zeker waard is.

Belangrijkste punten uit dit artikel

 • Om NPO Plus te activeren start je met het registreren op npo.nl/start, vul je persoonlijke gegevens in en volg je de instructies voor een gratis proefperiode van twee weken.
 • NPO Plus biedt voor €2,95 per maand toegang tot een uitgebreid aanbod van reclamevrije series, films en documentaires in HD-kwaliteit, met de optie om uitzendingen tot een jaar terug te kijken.
 • Je kunt NPO Plus op verschillende apparaten bekijken, zoals smart TV’s, smartphones en tablets, door de NPO Start app te downloaden en in te loggen met je accountgegevens.
 • Speciale procedures zijn nodig om NPO Plus te gebruiken op services zoals Ziggo, KPN, T-Mobile en Delta – volg de stappen specifiek voor jouw provider voor optimaal gebruik.
 • Een NPO Plus abonnement biedt extra’s zoals toegang tot programma’s met een leeftijdsrestrictie van 16+ en de mogelijkheid om deze overdag te bekijken, waardoor je een rijkere kijkervaring hebt.

Wat is NPO Plus?

NPO Plus is een abonnementsservice die je toegang geeft tot een uitgebreid aanbod van programma’s, films, en series van de Nederlandse Publieke Omroep. Je kunt dankzij deze dienst eindeloos genieten van documentaires, series en films zonder onderbrekingen door reclames, met uitzondering van live TV.

Dit platform stelt je ook in staat om uitzendingen langer terug te kijken dan op NPO Start, waardoor je meer vrijheid hebt om je favoriete content te bekijken wanneer het jou uitkomt.

Het afsluiten van een NPO Plus abonnement biedt niet alleen de mogelijkheid om meer content te ontdekken, maar ook om deze ervaring reclamevrij te maken. Je kunt het abonnement op elk gewenst moment opzeggen, wat zorgt voor flexibiliteit.

Met de NPO app krijg je toegang tot zowel NPO Start als NPO Plus en de live-kanalen van NPO op je smart TV, Apple TV of andere ondersteunde apparaten zoals Google Chromecast en gameconsoles zoals PlayStation.

Wat kost een NPO Plus abonnement?

Een NPO Plus abonnement is maandelijks opzegbaar en kost slechts € 2,95 per maand. En daarmee kan je al je favoriete series, programma’s en films van NPO terugkijken en bingewatchen.

Voordelen van NPO Plus

Met NPO Plus geniet je van een uitgebreide kijkervaring zonder onderbrekingen door reclames. Je krijgt toegang tot een rijk archief aan Nederlandse series, films en documentaires die je onbeperkt kunt bekijken, wanneer het jou uitkomt.

Onbeperkt series, films en documentaires bekijken

Voor slechts € 2,95 per maand biedt NPO Plus jou de unieke kans om onbeperkt van je favoriete programma’s te genieten. Dit omvat een breed scala aan Nederlandse series, buitenlandse films en diepgaande documentaires.

Je hebt de vrijheid om deze allemaal reclamevrij terug te kijken, wanneer het jou uitkomt. Bovendien zijn alle programma’s beschikbaar in hoogwaardige HD-kwaliteit, wat zorgt voor een optimale kijkervaring.

De uitgebreide bibliotheek van NPO Plus stelt je in staat om series, films en documentaires te streamen die aansluiten bij jouw persoonlijke voorkeuren. Of je nu op zoek bent naar de nieuwste afleveringen van populaire Nederlandse series, internationale filmhits of educatieve documentaires, NPO Plus heeft het allemaal.

En dat zonder de onderbreking van reclames. Deze dienst transformeert de manier waarop je televisie kijkt en brengt het beste van NPO direct naar je woonkamer of mobiel apparaat, of je nu gebruikmaakt van Android TV, Apple TV of een andere ondersteunde applicatie.

Geen reclames

Na het genieten van onbeperkte series, films en documentaires, komt nog een groot voordeel van NPO Plus: je kijkt alles zonder onderbrekingen door reclames. Dit betekent dat je ongestoord kunt blijven kijken naar je favoriete Nederlandse TV-programma’s, series en documentaires.

Geen commerciële onderbrekingen verbeteren niet alleen je kijkervaring maar zorgen ook voor een vloeiendere en aangenamere beleving.

De afwezigheid van reclames maakt NPO Plus een ideale keuze voor lange kijkmarathons of het inhalen van gemiste uitzendingen zonder dat je constant wordt onderbroken. Dit exclusieve voordeel is beschikbaar voor alle abonnees, waardoor je meer controle hebt over je kijkervaring en optimaal kunt genieten van het uitgebreide aanbod op NPO Plus.

Uitzendingen langer terugkijken

Met NPO Plus kun je uitzendingen tot wel een jaar lang terugkijken. Dit is een groot voordeel voor fans van programma’s van de publieke omroep, zoals NPO 1, NPO 2 en NPO 3. Je mist nooit meer je favoriete serie, documentaire of film omdat je altijd toegang hebt tot afleveringen van het afgelopen jaar.

Deze functie breekt met de beperkingen van reguliere “uitzending gemist” services die vaak maar een korte periode programma’s beschikbaar houden. Het maakt NPO Plus een essentiële dienst voor wie diepgaande toegang wenst tot een rijk archief aan Nederlandse televisiecontent.

Laten we nu kijken hoe je NPO Plus kunt activeren.

Hoe activeer je NPO Plus?

Activeren van NPO Plus is eenvoudig en snel gedaan. Volg deze stappen en begin met onbeperkt kijken naar jouw favoriete programma’s zonder reclames.

 1. Begin door naar npo.nl/start te gaan op je computer of mobiele apparaat.
 2. Zoek de knop ‘Registreren‘ en klik hierop om je aanmeldproces te starten.
 3. Scroll naar beneden tot je bij de derde kolom komt, waar je ‘Kies NPO Plus‘ zult vinden. Klik hierop om verder te gaan.
 4. Vul alle gevraagde gegevens in, zoals je naam, e – mailadres en wachtwoord, om je registratie te vervolledigen.
 5. Profiteer van twee weken gratis uitproberen door simpelweg de instructies op het scherm te volgen nadat je alle informatie hebt ingevoerd.
 6. Download de NPO Start app op je smartphone, tablet of computer om gemakkelijk naar NPO Plus content te streamen.
 7. Voeg voor KPN TV – gebruikers de NPO app toe aan het menu van je televisie voor directe toegang tot NPO Plus content.
 8. Geniet na activatie ook van live – kanalen van NPO en toegang tot NPO Start met dezelfde accountgegevens.

Het activeren van jouw abonnement op NPO Plus brengt een wereld aan entertainment binnen handbereik, zonder onderbrekingen door reclameblokken en met de mogelijkheid programma’s langer terug te kijken dan ooit tevoren.

Hoe gebruik je NPO Plus op verschillende apparaten?

NPO Plus kijken op je diverse apparaten is eenvoudiger dan je denkt. Volg de stappen specifiek voor jouw apparaat en begin met genieten van jouw favoriete programma’s zonder onderbreking.

Hoe krijg ik NPO Plus op mijn TV?

Om NPO Plus op je televisie te krijgen, is een eenvoudige procedure nodig. Dit zorgt ervoor dat je snel kunt genieten van je favoriete programma’s zonder reclame, met uitgebreide kijkopties.

 1. Zorg ervoor dat je televisie verbonden is met het internet. Dit is essentieel om de NPO-app te kunnen downloaden en gebruiken.
 2. Download de NPO – app op je Smart TV. De app is beschikbaar op televisies van Samsung, LG en apparaten die draaien op Android TV.
 3. Open de app en maak een nieuw account aan of log in met je bestaande NPO Start – account als je die hebt. Zo krijg je toegang tot zowel de gratis content van NPO Start als de exclusieve content van NPO Plus.
 4. Volg de instructies in de app om jouw televisie te koppelen aan jouw account. Dit kan meestal door een code in te voeren die op je TV-scherm verschijnt.
 5. Zodra alles is ingesteld, heb je toegang tot live kijken van alle NPO-kanalen, inclusief RTL en BVN-live streams voor internationale kijkers binnen eu-lidstaten.
 6. Geniet onbeperkt van series, films en documentaires zonder onderbrekingen door reclames.

Met deze stappen heb je vlot toegang tot het brede aanbod van NPO Plus direct op jouw televisie. Nu weet je hoe je dit doet, laten we kijken naar specifieke instructies voor het gebruiken van NPO Plus via verschillende providers zoals Ziggo en KPN.

NPO Plus via Apple TV

Na het bespreken van hoe je NPO Plus op je TV kunt krijgen, is het belangrijk om te kijken naar de specifieke situatie rondom Apple TV. Momenteel biedt NPO Plus geen ondersteuning voor Apple TV, maar er zijn ontwikkelingen aan de gang die dit in de komende maanden zullen veranderen. Hier volgt een lijst met cruciale punten over NPO Plus en het gebruik ervan met Apple TV:

 1. Er is momenteel geen directe ondersteuning voor NPO Plus op Apple TV, wat betekent dat je niet via een app op dit apparaat kunt kijken.
 2. Ontwikkelaars werken hard om NPO Plus beschikbaar te maken voor Apple TV gebruikers binnen enkele maanden.
 3. Gebruikers die problemen ervaren met de NPO Start app op iOS en Apple TV zijn niet alleen; deze problemen zijn erkend.
 4. Voor wie al betaald heeft voor een NPO Plus abonnement maar geen toegang heeft door het gebrek aan ondersteuning voor Apple TV, is er een mogelijkheid tot vergoeding tot maart.
 5. De interface van de toekomstige NPO – app voor Apple TV zal verschillen van die op andere apparaten, aangepast voor de unieke gebruikerservaring die Apple biedt.
 6. Klachten over de huidige staat van de NPO app voor Apple TV hebben geleid tot erkenning dat de app nog niet volledig af is.

Hoewel dit misschien teleurstellend klinkt voor fervente gebruikers van zowel NPO Plus als Apple TV, ligt er hoop in het verschiet met geplande verbeteringen en ondersteuning. Dit laat zien dat feedback van gebruikers wordt gewaardeerd en serieus genomen om ervoor te zorgen dat iedereen kan genieten van hun favoriete uitzendingen zonder beperkingen qua platform of apparaatkeuze.

NPO Plus op Ziggo

NPO Plus op Ziggo biedt een unieke kans om je favoriete programma’s zonder reclame te bekijken. Met een paar eenvoudige stappen activeer je NPO Plus en geniet je van een breed aanbod aan series, films en documentaires.

 1. Start met het controleren of je Ziggo Mediabox compatibel is met de NPO app. De meeste recente modellen ondersteunen deze functie.
 2. Installeer de NPO app via de app – store van je Ziggo Mediabox als deze nog niet geïnstalleerd is.
 3. Open de app en kies voor de optie om in te loggen. Hier vul je jouw NPO Start of NPO Plus accountgegevens in.
 4. Mocht je nog geen account hebben, maak dan eerst een account aan op de website van NPO Plus. Je kunt zelfs gratis proberen dankzij de proefperiode die aangeboden wordt.
 5. Koppel na het inloggen of registreren je account met je Ziggo Mediabox door de instructies op het scherm te volgen.
 6. Profiteer direct van onbeperkt kijken zonder reclames en toegang tot uitzendingen die langer beschikbaar zijn terugkijkbaar zijn.
 7. Voor leeftijdsgebonden content kun je ook programma’s met restrictie 16+ overdag bekijken, dankzij het abonnement dat dit mogelijk maakt.

Deze stappen garanderen een soepele integratie van NPO Plus op jouw Ziggo Mediabox, waardoor jouw kijkervaring aanzienlijk wordt verrijkt.

NPO Plus bij KPN

Na het bespreken van NPO Plus op Ziggo, is het tijd om te kijken hoe dit werkt bij KPN. Bij KPN gaat de integratie van NPO Plus net iets anders in zijn werk. Hieronder volgt een gids om je te helpen NPO Plus optimaal te gebruiken als je klant bent bij KPN.

 1. Bekijk de NPO app in het menu van jouw KPN TV. De app is direct beschikbaar en vereist geen aparte installatie.
 2. Zelf apps toevoegen aan je tv-ontvanger is niet mogelijk, dus zorg ervoor dat je smart-tv toegang heeft tot de NPOPlus app via een andere route indien nodig.
 3. Gebruik de NPOStart (plus) – app met jouw ontvanger om van extra content te genieten, ook al biedt KPN dit niet standaard in een pakket aan.
 4. Voor toegang op je televisie kun je de NPO app gebruiken op diverse apparaten zoals een smartphone, tablet of computer door deze te koppelen via Apple TV of Google Chromecast.
 5. Vergeet niet dat als alternatief voor directe streaming op de tv, de Mediabox en andere compatibele apparaten eveneens kunnen worden gebruikt om naar jouw favoriete programma’s op NPO Plus te kijken.

Deze stappen maken het mogelijk voor KPN-klanten om zonder veel gedoe van onbeperkte series, films en documentaires op NPO Plus te genieten. Met deze tips ben je goed voorbereid om het maximale uit jouw KPN-abonnement en NPO Plus-service te halen.

NPO Plus bij T-Mobile

Overstappend van de mogelijkheden bij KPN, duiken we nu in wat T-Mobile te bieden heeft als het gaat om NPO Plus. Bij T-Mobile krijg je de unieke kans om zonder extra kosten te genieten van een rijke selectie aan programma’s, series en films via NPO Plus. Dit is hoe je er het meeste uit haalt:

 1. Profiteer van de speciale actie: T-Mobile biedt nieuwe en bestaande klanten een gratis proefperiode van twee weken voor NPO Plus. Dit geeft je volledige toegang tot alle premium content zonder dat je direct hoeft te betalen.
 2. Meld je aan via My T-Mobile: Ga naar de officiële website of gebruik de My T-Mobile app om je aan te melden voor de gratis proefperiode. Je hebt hiervoor alleen je T-Mobile inloggegevens nodig.
 3. Activeer NPO Plus op TV: Als klant van T-Mobile kun je eenvoudig NPO Plus activeren op jouw televisie via het menu van jouw interactieve TV-box. Selecteer de optie ‘Apps’ en kies vervolgens voor NPO Start & Plus.
 4. Download de app: Om NPO Plus makkelijk op verschillende apparaten te gebruiken, zoals smartphones of tablets, download je eerst de NPO Start app uit Google Play Store of Apple App Store en log in met jouw accountgegevens.
 5. Geniet onbeperkt en zonder reclames: Eenmaal geactiveerd, kun je ongestoord genieten van onbeperkte toegang tot alle series, documentaires en films zonder onderbrekingen door reclames.
 6. Eenvoudige integratie met smart TV’s: Heb jij een smart TV? Gebruik dan de app direct op jouw televisie om comfortabel vanaf jouw bank naar hoogwaardige programma’s te kijken.
 7. Verleng indien gewenst: Bevalt NPO Plus? Dan kun je na de proefperiode heel eenvoudig jouw abonnement voortzetten via My T-Mobile, zodat je niets meer hoeft te missen.

Dankzij deze stappen kunnen T-Mobile-klanten optimaal gebruikmaken van alles wat NPO Plus te bieden heeft, met flexibiliteit en gemak als sleutelwoorden.

NPO Plus bij Delta

Het activeren en gebruiken van NPO Plus bij Delta is eenvoudig. Volg deze stappen om zonder zorgen van je favoriete programma’s te genieten.

 1. Sluit een abonnement af op NPO Plus via de officiële website. Dit geeft je toegang tot exclusieve content zonder reclames.
 2. Zorg ervoor dat je Delta internet – en televisiediensten hebt. Deze combinatie maakt het mogelijk om NPO Plus optimaal te gebruiken.
 3. Download de NPO App op je smart TV of ander apparaat. Delta ondersteunt veel moderne apparaten, waaronder Smart TVs en streamingapparaten zoals Apple TV.
 4. Log in met je NPO Plus accountgegevens in de NPO App. Na het inloggen kun je direct beginnen met het kijken van programma’s.
 5. Verken de mogelijkheid om programma’s met een leeftijdsrestrictie 16++ ook overdag te bekijken, wat een uniek voordeel is van NPO Plus.
 6. Maak eventueel gebruik van de functie om programma’s langer terug te kunnen kijken dan standaard aangeboden wordt op NPO Start.

Met dit stappenplan haal je alles uit je NPO Plus abonnement bij Delta en mis je geen moment van jouw favoriete series, films en documentaires.

Kinderprofielen van NPO Plus

Net als bij vele andere streamingdiensten kan je met NPO Plus een profiel aanmaken. Zo kan je een volwassen profiel aanmaken én een speciaal kidsprofiel. Met je NPO Plus kinderprofiel, krijg je alleen programma’s te zien die geschikt zijn voor kinderen.

Zorg ervoor dat je de leeftijd van je kind juist invoert, want er zit een verschil tussen het streaming aanbod van kinderen van 4 jaar en kinderen van 9 of 12 jaar.

Nederlandse ondertiteling

Alle programma’s, films en series die je via NPO Plus en NPO Start bekijkt, zijn beschikbaar in het Nederlands of met Nederlandse ondertiteling.

Voor wie is NPO Plus dé ideale streamingdienst?

Als je voornamelijk naar tv-programma’s van de Publieke Omroep kijkt, kan NPO Plus voor jou erg interessant zijn. Deze streamingdienst werkt goed, gebruiksvriendelijk, wordt regelmatig geupdatet en is bovendien vrij compleet. Ook biedt het leuke extra’s, zoals concerten, documentaires, politieke zenders.

Daarnaast is het qua prijs ook geen dure streamingdienst. Wil je liever naast NPO ook de commerciële zenders streamen? Dan is NLZiet een beter alternatief.

Verschil tussen NPO Start en NPO Plus

NPO Start geeft je gratis toegang tot een breed scala aan programma’s, maar met beperkingen. Je zult reclames tegenkomen en de beschikbaarheid van uitzendingen is korter. Aan de andere kant laat NPO Plus je eindeloos genieten van documentaires, series en films zonder onderbrekingen door reclames.

Ook kun je programma’s een stuk langer terugkijken.

Terwijl NPO Start vooral gericht is op het bieden van een gratis dienst, richt NPO Plus zich op het verstrekken van een uitgebreidere ervaring. Voor een abonnementsbijdrage krijg je toegang tot exclusieve content die niet beschikbaar is op NPO Start.

Dit maakt NPO Plus een aantrekkelijke optie voor de echte liefhebbers van Nederlandse televisieprogramma’s die niets willen missen.

Wat is het verschil tussen NL Ziet en NPO Plus?

NPO Plus is een streamingdienst van de Publieke Omroep. Je vindt hier dus uitsluitend programma’s die op NPO worden uitgezonden. NL Ziet is een samenwerking tussen de NPO en de commerciële tv-zenders. Naast NPO stream je hier dus ook RTL, SBS en nog een aantal andere commerciële zenders uit het buitenland.

Voor NLZiet betaal je € 7,95 per maand. Voor NPO Plus betaal je € 2,95 per maand.

Hoe werkt NPO Plus?

NPO Plus is een app die je kunt installeren op je smart tv, tablet, smartphone of laptop. Je dient een account aan te maken en daarmee in te loggen.
Vervolgens kom je op een keuzescherm waar je kunt zoeken, de tv gids kan bekijken en de keuzes van kijkers kan bekijken.

De app werkt vrijwel hetzelfde als die van Netflix, NLZiet en andere streamingdiensten.

Hoe kan ik NPO Plus opzeggen?

NPO Plus is maandelijks op te zeggen. Je zit dus niet aan een jaarabonnement vast. Een opzeggingsbrief is niet meer nodig. Je kunt dit doen met behulp van de app.

Met de volgende stappen kan je jouw abonnement opzeggen.

 1. Ga naar npoplus.nl en login met je accountgegevens.
 2. Klik op je gebruikersnaam en ga naar Instellingen.
 3. Ga naar “mijn abonnement”
 4. Ga naar “abonnement stopzetten”
 5. Bevestig je opzegging.

Gebruik van NPO Plus in het buitenland

Wil je jouw favoriete Nederlandse programma’s in het buitenland niet missen? Met NPO Plus kijk je ook buiten Nederland naar al jouw geliefde series, films en documentaires zonder problemen.

NPO Plus op Curaçao

NPO Plus is officieel alleen beschikbaar binnen de EU, Noorwegen, Liechtenstein, en IJsland. Dit betekent dat je op Curaçao niet direct toegang hebt tot de dienst door geografische beperkingen.

Echter, er is een oplossing voor inwoners en bezoekers van Curaçao die toch willen genieten van de uitgebreide bibliotheek van NPO Plus. Een VPN gebruiken biedt de mogelijkheid om deze geografische blokkades te omzeilen.

Door een VPN aan te zetten, kun je jouw internetverbinding laten lijken alsof deze uit een land komt waar NPO Plus wel beschikbaar is.

Het instellen van een VPN op je apparaat is eenvoudig en zorgt ervoor dat je zonder problemen naar je favoriete series, films, en livestreams kunt kijken. Zorg er wel voor dat je een betrouwbare VPN-provider kiest die goede snelheden en privacy biedt.

Op deze manier kun je overal op Curaçao genieten van wat NPO Plus te bieden heeft, net alsof je in Nederland zou zijn.

Onze mening over NPO Plus

Wij zijn fan van de interface. De NPO Plus app werkt gebruiksvriendelijk en ziet er goed en modern uit. Het aanbod wordt regelmatig uitgebreid. En voor de prijs hoef je het niet te laten. Wel is het voor ons overbodig, omdat we ook commerciële zenders willen kijken en daardoor dus een NLziet abonnement hebben afgesloten. Dus wat ons betreft niet het beste abonnement.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen