Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

ViaPlay is een online streamingdienst, ook wel video-on-demand dienst genoemd, waarmee je diverse sporten, ViaPlay Originals, film, series en kinderprogramma’s kunt kijken. De aangeboden sporten zijn onder andere de Formule 1, Bundesliga Voetbal, Premier League voetbal, vrouwenvoetbal van Italië Serie A en Zweden Damallsvenskan, PDC Darts, Matchroom snooker en pool, en KSW MMA. ViaPlay is onderdeel van de Nordic Entertainment Group uit Zweden.

Belangrijkste punten uit dit artikel

  • ViaPlay is in Nederland de exclusieve aanbieder van Formule 1 + andere sportevenementen, zoals Bundesliga, Premier League.
  • Een ViaPlay abonnement kost € 13,99 per maand.
  • Naast sport, biedt ViaPlay ook films en series. Al is het aanbod hier veelal verouderd en beperkt.
  • Je ViaPlay abonnement is maandelijks, via de app, op te zeggen
  • ViaPlay kan je kijken op je smart TV, iPad, iPhone of Android apparaat

Wat kost een ViaPlay abonnement?

Een ViaPlay abonnement kost € 13,99 per maand. Daarvoor krijg je sporten als Formule 1®, Bundesliga, Premier League en veel meer, al hun series, heel veel films en veel kinderprogramma’s, allemaal bij de prijs inbegrepen. Je kunt annuleren wanneer je wilt.

Er loopt ook regelmatig een aanbieding om een abonnement voor een jaar te nemen. Dan zit je er dus wel een jaar aan vast, maar betaal je slechts € 10,49 per maand. Dat betekent een korting van 25% korting over die bindende periode van 12 maanden.

Wat kun je precies met ViaPlay?

Met ViaPlay kun je op jouw eigen manier onbeperkt blockbusterfilms, bekroonde tv-series, kinderprogramma’s en heel veel sporten kijken waar en wanneer jij dat wilt. Je kunt ze streamen op je smartphone, tablet, computer, laptop, mac, smart tv, Apple TV, Android TV, Amazon Fire TV of game console. Je kunt tevens films en series downloaden om ze offline te kijken waar en wanneer jij dat wilt. Je kunt de programma’s ook pauzeren om ze later weer verder te kijken.

Alle streams van ViaPlay worden in full-HD, ofwel de 1080p-resolutie, uitgezonden. Tijdens heel drukke moment kan het zijn dat die kwaliteit ietsje minder wordt, maar daar wordt hard aan gewerkt om dat op te lossen.

TV kijken op verschillende apparaten tegelijk

Met een ViaPlay abonnement kun je 2 streams tegelijkertijd bekijken. Dus je kunt bijvoorbeeld op je tv en je smartphone of op 2 tv’s tegelijkertijd ViaPlay kijken. Daarnaast kan er per 24 uur maximaal 5 verschillende apparaten worden gebruikt. Wil je een 3e stream openen, dan krijg je een foutmelding met uitleg hierover. Ook als je binnen 24 uur een 6e apparaat gebruikt, krijg je een foutmelding met uitleg. De meeste films en series kun je overigens ook downloaden, zodat je ze altijd offline kunt bekijken, zonder dat het effect heeft op het aantal online streams.

Kinderprofielen op ViaPlay

Binnen ViaPlay kun je meerdere profielen aanmaken met elk een eigen activiteitenlijst. Zo kun je ook een kinderprofiel op ViaPlay aanmaken, zodat kinderen alleen content kunnen kijken die voor hun leeftijd geschikt is. Bij het aanmaken van het profiel kun je leeftijdsbeperkingen instellen voor het weergeven van content. Met het standaard kinderprofiel wordt alleen content weergegeven dat geschikt is voor kinderen tot 12 jaar. Voor kinderen beneden de 7 kun je een extra optie activeren via de optie ‘Profielen beheren’. Voor pubers kun je eventueel een normaal profiel aanmaken en dat een beperking instellen voor de leeftijdsgrens tot 15 jaar.

Nederlandse ondertiteling

Standaard wordt niet-Nederlandstalige content getoond met Nederlandse ondertiteling. Desgewenst kun je via het navigatiemenu de ondertiteling wijzigen in een andere taal of uitzetten. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om de gesproken taal te wijzigen. Dat geldt overigens niet voor alle content. Deze is veelal wel beschikbaar voor content voor kinderen. Indien er meerdere talen beschikbaar zijn, wordt dat weergegeven in de filmpagina en in de speler.

Voor wie is ViaPlay dé ideale streamingdienst?

ViaPlay is dé ideale streamingdienst met name voor iedereen die van sport houdt, en dan met name van Formule 1, de Engelse Premier League, de Duitse Bundesliga, golf, ijshockey en motorsport. Daarnaast biedt het een enorme hoeveelheid aan entertainment, zoals films, series en kinderprogramma’s. Wil je dus bijvoorbeeld live Max Verstappen bekijken op een legale manier, dan is ViaPlay dé aangewezen streamingdienst. Het aanbod wordt bovendien regelmatig uitgebreid, ook op het gebied van sport. Als je het volledige aanbod bekijkt, is het zeker geen dure dienst, zeker niet als je direct een jaarabonnement afsluit, want dan krijg je ook nog eens 25% korting.

Wat is het verschil tussen een maandabonnement en een jaarabonnement op ViaPlay?

Om te beginnen is het verschil tussen een maand- en een jaarabonnement de prijs. Voor een maandabonnement betaal je € 13,99 per maand, voor een jaarabonnement betaal je momenteel € 10,49 per maand (zolang de aanbieding geldt), dus heb je een korting van 25%. Let wel op: zoals de naam eigenlijk al zegt kun je een maandabonnement maandelijks opzeggen en een jaarabonnement jaarlijks. Aan een jaarabonnement zit je dus een jaar ‘aan vast’, maar betaal je op jaarbasis een stuk minder. Twijfel je nog, neem dan eerst een maandabonnement.

Wat is het verschil tussen ViaPlay en ESPN?

Het verschil tussen ViaPlay en ESPN zit hem voornamelijk in het aanbod aan sport. Je keuze van welke van de 2 je zult nemen is voornamelijk afhankelijk van welke sport je belangrijk vindt. Vind je bijvoorbeeld Formule 1 belangrijk, dan zul je ViaPlay moeten nemen, want die is de enige die dit aanbiedt. Vind je de Nederlandse Eredivisie voetbal belangrijk, dan neem je ESPN, want die heeft daar de rechten op. Maar de Duitse Bundesliga en Engelse Premier League kun je weer zien bij ViaPlay. Daarnaast worden er veel Nederlandse series via ViaPlay en Dutch Viaplay Originals aangeboden.

Hoe werkt ViaPlay?

Heb je een redelijk recente (2016 of jonger) smart tv van één van de bekende merken, dan is de kans groot je op je smart tv een app kunt downloaden om ViaPlay te kunnen streamen. Via Ziggo kun je deze via je Mediabox Next downloaden. Daarnaast is er een lineair kanaal geopend voor klanten van diverse providers, zoals KPN, die via de provider een abonnement op ViaPlay hebben genomen.

Een andere mogelijkheid is om de ViaPlay app op je smartphone, tablet, computer of laptop te installeren en met een Chromecast of Apple TV al je favoriete content te casten naar je tv. Uiteraard kun je het ook gewoon op je smartphone, tablet, computer of laptop bekijken. De app is eenvoudig te bedienen en wijst zich eigenlijk vanzelf.

Hoe kan ik ViaPlay opzeggen?

Hoe je ViaPlay kunt opzeggen is afhankelijk van waar je jouw abonnement hebt afgesloten. Heb je een abonnement rechtstreeks bij ViaPlay, dan log je in via viaplay.com/nl en kun je via ‘Mijn account’ > ‘Pakket annuleren’ jouw abonnement opzeggen. Hieronder staat de annuleerknop voor het actieve abonnement. Klik daarop en voer alle stappen uit. Je ontvangt vervolgens een e-mail ter bevestiging van de annulering. Je kunt het abonnement nog gebruik tot het einde van de factuurperiode.

In je een een abonnement via iTunes hebt afgesloten, ga je naar ‘Instellingen’ op je iPhone of iPad en klik je op je Apple ID / naam (bovenin) en vervolgens op iTunes & Apple Store. Nadat je bent ingelogd kun je onder Abonnementen je pakket annuleren. Na de annulering kun je ViaPlay blijven gebruiken tot het einde van de actuele factuurperiode.

Heb je een ViaPlay abonnement via je tv aanbieder, zoals KPN of Ziggo, dan kun je daar inloggen en via de instellingen van je Abonnementen het pakket opzeggen.

Onze mening over ViaPlay

ViaPlay is een prachtig pakket als je van sport houdt en dan met name de F1 en Duits en Engels voetbal. De app is gebruiksvriendelijk en de beeldkwaliteit (Full-HD) is goed, alleen kan de beeldkwaliteit te wensen overlaten als het netwerk overbelast raakt, zoals bij met name de start van de F1. ViaPlay heeft echter aangegeven dat er gewerkt wordt om dat op te lossen. Het pakket op zich is niet duur (€ 13,99 per maand), maar is doorgaans wel naast een ander televisiepakket en is geen vervanger daarvan. Het zijn dus wel extra kosten, maar dat zal de pret van de echte sportliefhebber niet drukken.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen