Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Videoland is een video-on-demanddienst van RTL Nederland waarmee je bijna alle RTL programma’s zoals het RTL nieuws, Jinek of de nieuwste afleveringen van Expeditie Robinson live of terug kunt kijken. Sommige programma’s, zoals GTST, Chantals Beautycamper en The Bold and the Beautiful kun je ook alvast vooruit kijken. Je kijkt het enorme aanbod van Videoland waar en wanneer jij dat wilt op je smart tv, laptop, pc, smartphone, tablet of met een Chromecast of Apple TV op maximaal 4 schermen tegelijkertijd en in HD.

Wat kost een Videoland abonnement?
Er zijn 3 verschillende Videoland abonnementen. Als nieuwe gebruiker krijg je eerst 14 dagen lang gratis toegang tot Videoland. Besluit je om je abonnement te houden, dan hoef je niks te doen en wordt je abonnement automatisch verlengd. Binnen die 14 dagen kun je opzeggen wanneer jij dat wilt.

Het goedkoopste abonnement is ‘Basis’ voor € 4,99 per maand. Daarvoor krijg je onbeperkt toegang tot alle series, films en programma’s, maar is er nog wel reclame tussendoor en kun je op maar 1 apparaat tegelijk kijken. Het ‘Plus’ abonnement kost € 8,99 en daarmee heb je geen reclame, kun je alle content downloaden en op 2 schermen tegelijk kijken. Het duurste abonnement is het ‘Premium’ abonnement voor € 10,99 per maand. Die heeft dezelfde opties als ‘Plus’, maar dan kun je op 4 apparaten tegelijk kijken.

Wat kan je precies met Videoland?
Bij Videoland kijk je de beste internationale films en series en bovendien bekroonde titels van Nederlandse bodem waar en wanneer jij dat wilt. Dat kan al vanaf slechts € 4,99 per maand. Je kunt er bijna alle RTL programma’s live kijken en terugkijken en enkele zelfs vooruitkijken. Daarnaast biedt het 700 internationale topfilms, zowel oudere als recente bekroonde titels, 300 internationale top series, 260 titels voor de allerkleinsten, van Dora en Spongebob tot Kabouter Plop en Woezel & Pip en meer dan 700 titels van Nederlandse bodem. Je maakt een account aan, download de app en kunt direct beginnen met kijken. Binnen 14 dagen kun je zelfs kosteloos annuleren.

Videoland kijken op verschillende apparaten tegelijk
Je kunt Videoland kijken via de browser op je computer, laptop of iMac, op je IPhone, IPad, Android mobiele apparaten, Apple TV, Google Chromecast en heel veel smart tv’s, gameconsoles en andere apparaten. Met het goedkoopste abonnement (€ 4,99) kun je maar op 1 apparaat tegelijk kijken. Met het ‘Plus’ abonnement (€ 8,99) kun je op 2 apparaten tegelijk kijken en met het ‘Premium’ abonnement (€ 10,99) kun je zelfs op 4 apparaten tegelijk kijken.

Kinderprofielen van Videoland
Je kunt bij Videoland meerdere profielen aanmaken. Je kunt ook een apart kinderprofiel op Videoland aanmaken. Hiermee weet je zeker dat jouw kind alleen de voor die leeftijdscategorie geschikte content te zien krijgt en direct alle kinderfilms en -series kan kijken. Ook kun je een pincode instellen op bepaalde leeftijdscategorieën voor films en series. Dat doe je via het ‘Ouderlijk toezicht’ binnen je accountinstellingen.

Alle films en series bij Videoland zijn bovendien van Kijkwijzer symbolen voorzien, waarmee je een leeftijdsadvies krijgt alsmede een indicatie van mogelijke schadelijke effecten.

Nederlandse ondertiteling op Videoland
Vrijwel alle buitenlandse content op Videoland heeft Nederlandse ondertiteling. Deze staat voor de meeste internationale content automatisch aan. Staat die niet aan, dan krijg je een icoon te zien om die gemakkelijk alsnog aan te zetten. Via de opties links bovenin kun je de ondertiteling aan- of uitzetten of een andere taal kiezen.

Voor wie is Videoland dé ideale streamingdienst?
RTL Nederland mikt met Videoland op dezelfde doelgroep als met hun tv zenders, namelijk een zeer brede groep, van mannen tot vrouwen, van jong tot oud, met belangstelling voor amusement, reality en lifestyle. Ook voor jonge ouders is dit interessant, gezien het ruime aanbod aan kinderfilms- en series. Kijk je veel naar de programma’s van RTL, dan is Videoland dé ideale streamingdienst voor jou. Sinds de laatste update van hun app is het bovendien nog makkelijker en gebruiksvriendelijker geworden.

Wat is het verschil tussen Videoland Basis, Plus en Premium?
Videoland kent 3 verschillende abonnementen, te weten Basis, Plus en Premium. Basis is het goedkoopste abonnement en hiermee kun je op 1 scherm tegelijk kijken en kun je hier vooralsnog alleen kijken via de website en de app voor mobiele apparaten. Tevens is het downloaden van content niet mogelijk en krijg je reclames te zien. Dit abonnement kost dan ook slechts € 4,99 per maand.

Met het Plus abonnement (€ 8,99 per maand) kijk je reclamevrij en kun je op 2 apparaten tegelijk kijken, waarbij naast de website en de app voor mobiele apparaten ook smart tv’s, Apple TV en PlayStation worden ondersteund. Het Premium abonnement kost € 10,99 per maand en biedt hetzelfde als het Plus abonnement, maar nu kun je zelfs op 4 apparaten tegelijk kijken. De beeldkwaliteit is bij alledrie gelijk, namelijk maximaal HD met stereogeluid. Ultra HD en meerkanaals geluid zoals 5.1 surround wordt dus niet ondersteund.

Wat is het verschil tussen Videoland en andere streamingdiensten?
Het grote verschil tussen Videoland en andere streamingdiensten is natuur de aangeboden content. Videoland biedt voornamelijk content van RTL. Daarnaast is de aandacht voor de beeldkwaliteit en geluid nog een ondergeschoven kindje bij Videoland, want de content wordt in maximaal HD en stereo uitgezonden. Het grote voordeel is wel dat je voor slechts € 4,99 per maand al wel de volledige content tot je beschikking hebt.

Hoe werkt Videoland?
Via de website kun je eenvoudig een abonnement op Videoland afsluiten. Als nieuwe gebruiker krijg je eenmalig gratis 14 dagen toegang tot Videoland, ongeacht of je een Basis, Plus of Premium abonnement hebt gekozen. Binnen die 14 dagen kun je kosteloos opzeggen, daarna wordt je abonnement automatisch verlengd en kun je per maand opzeggen. Zodra je een abonnement hebt afgesloten kun je direct via de browser alle content bekijken of eerst een app installeren op een mobiele apparaat of smart tv en het dan bekijken. Het abonnement gaat in op het moment dat je het voor het eerst activeert. Sinds kort is er een nieuwe app die nog gebruiksvriendelijker is en meer mogelijkheden biedt. Vervolgens kun je, afhankelijk van je abonnement, op 1, 2 of 4 apparaten tegelijk streamen.

Hoe kan ik Videoland opzeggen?
Opzeggen kan maandelijks, op elk moment en doe je heel makkelijk online via de website van Videoland. Met de volgende stappen kun je eenvoudig jouw Videoland opzeggen:

  • Ga naar de website videoland.com.
  • Ga naar je hoofdprofiel en klik op ‘Account’.
  • Klik op ‘Abonnement opzeggen’ onder het kopje ‘Abonnement informatie’.
  • Het abonnement is opgezegd. Je krijgt een e-mail ter bevestiging hiervan.

Je kunt nog Videoland kijken tot het einde van je huidige periode.

Onze mening over Videoland
Sinds kort heeft Videoland een vernieuwde app, die nog gebruiksvriendelijker is en meer functionaliteit heeft. Dat is wel prettig. Ook het feit dat je het eerst 14 dagen gratis kunt proberen is wel prettig. Je kunt dus eerst even ‘de kat uit de boom kijken’ en zien of het iets voor je is en aan je wensen voldoet. Opzeggen kan binnen die 14 dagen geheel gratis. Daarna, als je niet opzegt, gaat je gekozen abonnement automatisch in. Aanmelden gaat simpel en je kunt opzeggen wanneer je wilt, ook dat is zeker prettig.

Voor wat betreft het aanbod is het zeker een goede aanvulling op bestaande streamingdiensten. Wat wel jammer is, is dat je bij het instapabonnement nog wel reclame tussendoor ziet, maar je betaalt er dan ook een stuk minder voor. In vergelijking met NL Ziet of NPO Plus heeft het zeker voordelen en een ruimer aanbod. Wel hebben we er zelf nog een streaming dienst naast voor de wat meer commerciëlere films.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen